Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 14. ledna 2020

Zprávy z Opavska (4x), z Bruntálska (3x) a z Novojičínska (5x) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Případ vloupání do budišovské prodejny prověřují opavští kriminalisté

V těchto dnech policisté z Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se mohl dopustit 32letý muž z Vítkovska tím, že se okolo jedné hodiny ranní 12. ledna 2020, po předchozím rozbití skleněné výlohy se škodou ve výši 4 tisíce korun, vloupal do prodejny smíšeného zboží na ulici náměstí Republiky v Budišově nad Budišovkou a odcizil zboží v hodnotě 3 tisíc korun.

Shora jmenovaný muž byl v brzkých ranních hodinách 12. ledna letošního roku zadržen službu konající policejní hlídkou z Obvodního oddělení ve Vítkově na Halaškově náměstí v Budišově nad Budišovkou, jak se v silně podnapilém stavu snaží náhodným osobám prodat láhve alkoholu, které pocházejí z výše uvedené trestné činnosti. Zakročující policisté se tak rozhodli podezřelého muže umístit na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění a celá záležitost je v současné chvíli intenzivně prověřována ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů.

Odcizení volně odložené peněženky a mobilu v opavském pohostinství

Okolo druhé hodiny ranní 12. ledna tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v jedné z restaurací na Dolním náměstí v Opavě přečin krádeže tím, že využil chvilkové nepozornosti 50leté místní ženy a ze židle u barového pultu jí odcizil volně odloženou nákupní tašku. V ní se nacházela peněženka s různými osobními doklady, s finanční částkou na hotovosti a s mobilním telefonem značky Samsung. Poškozené ženě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 7 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele, či k nálezu odcizených dokladů, financí a telefonního přístroje, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do příručního skladu prodejny v obci Vřesina

V přesně nezjištěné době od jedenácté hodiny dopolední 12. ledna do šesté hodiny ranní 13. ledna tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici 21. dubna v obci Vřesina přečin krádeže tím, že se vloupal do příručního skladu u zdejší prodejny, odkud odcizil čtyři plné propanbutanové láhve o objemu 10 kg plynu, čímž poškozeným právnickým osobám z Prahy a z Opavy vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 4 tisíce korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Krádež domácího zvířectva z pozemku rodinného domu v Budišově nad Budišovkou

Mezi sedmnáctou hodinou odpolední 12. ledna letošního roku a osmou hodinou ranní následujícího dne se doposud neznámý pachatel dopustil na ulici Havlíčkové v Budišově nad Budišovkou přečinu porušování domovní svobody tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů a z nezajištěné dřevěné kůlny odcizil dva králíky, pět slepic a pět kachen. Poškozenému místnímu 58letému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 4 tisíce korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného domácího zvířectva, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

BRUNTÁLSKO:

Úmyslné poškození osobních automobilů na Bruntálsku

V těchto dnech policisté z Územního odboru Policie České republiky v Bruntále prověřují tři případy úmyslného poškození osobních automobilů, které se staly v Krnově a v Bruntále.

Policisté z krnovského Obvodního oddělení přijali oznámení o poškození osobního motorového vozidla tovární značky BMW 353D, které bylo zaparkováno na ulici U potoka v Krnově a ke kterému došlo v nočních hodinách z 10. na 11. ledna 2020. Dosud neznámá osoba způsobila do laku kompletní karosérie automobilu různé rýhy, čímž poškozenému 29letému místnímu muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 40 tisíc korun.

Stejná hmotná škoda na majetku byla způsobena i 32letému muži z jižní Moravy. Ten zaparkoval své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Superb poblíž areálu lesní školky na ulici Vodárenské v Bruntále a v blíže nezjištěné době mezi devatenáctou hodinou podvečerní 10. ledna a desátou hodinou dopolední 11. ledna letošního roku mu neznámý pachatel pošlapal přední kapotu automobilu, poškrábal lak karosérie a způsobil prasklinu na čelním skle.

Již 8. ledna tohoto roku v době mezi devatenáctou hodinou podvečerní a půlnocí doposud neznámá osoba poškodila na parkovišti před restaurací na Hlavním náměstí v Krnově zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Superb. Různými rýhami do laku karosérie automobilu vznikla poškozené právnické osobě z Bruntálska celková hmotná škoda na majetku ve výši 25 tisíc korun.

Shora uvedené případy přečinu poškození cizí věci jsou tak nadále v prověřování ze strany krnovských i bruntálských policistů a kriminalistů a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osob pachatelů a k důvodům jejich protiprávního jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Vloupání do sklepního boxu bytového domu v obci Heřmanovice

Mezi jedenáctou hodinou dopolední a třináctou hodinou odpolední 11. ledna tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů v obci Heřmanovice přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že se vloupal do sklepního boxu 44leté místní ženy. Odcizením dvou motorových pil značky Stihl oranžové barvy vznikla poškozené ženě celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 53 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují místně příslušní policisté z Obvodního oddělení v Městě Albrechticích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených pracovních nástrojů, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na albrechtické policejní číslo 974 731 771.

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů v Rýmařově

Chvíli po šestnácté hodině odpolední 11. ledna 2020 řídil po ulici Opavské v Rýmařově místní 80letý muž své osobní motorové vozidlo tovární značky VW Polo a odbočoval vlevo na parkoviště zdejšího supermarketu, přičemž nedal přednost přijíždějícímu osobnímu motorovému vozidlu tovární značky Škoda Yeti, které řídil 29letý muž z Rýmařova v přímém směru jízdy. V prostoru křižovatky tak došlo ke střetu obou automobilů s hmotnou škodou na majetku ve výši 350 tisíc korun. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně a všechny zúčastněné osoby se podrobily jednorázovému lékařskému vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici. Celá záležitost je nadále v prošetřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

NOVOJIČÍNSKO:

Poškozená žena z Oder zapomněla v nákupním vozíku peněženku s finančními prostředky

Okolo sedmnácté hodiny odpolední 10. ledna letošního roku 34letá žena z Novojičínska zapomněla v odstaveném nákupním vozíku u supermarketu na ulici Nádražní v Odrách svou peněženku, ve které byla finanční částka na hotovosti ve výši 10 tisíc korun. Tyto finanční prostředky s největší pravděpodobností nalezla doposud neznámá osoba, která si je ponechala, poněvadž není známo, že by je předala policistům, strážníkům městských policií, na oddělení ztrát a nálezů či jiným fyzickým nebo právnickým osobám. Z tohoto důvodu policisté z Obvodního oddělení v Odrách žádají nálezce o navrácení výše uvedených finančních prostředků na nejbližší policejní služebnu, případně žádají o telefonické sdělení kladných poznatků k celé záležitosti na oderské policejní číslo 974 735 741. V případě nenalezení financí budou ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu zatajení věci.  

Silně podnapilý muž zcizoval zboží v butovickém supermarketu

Pár minut před čtrnáctou hodinou odpolední 10. ledna 2020 se silně podnapilý 41letý muž z Novojičínska pohyboval po prodejní ploše supermarketu na ulici Sjednocení ve Studénce, části Butovice, přičemž do svého batohu si postupně uložil čtyři láhvová piva, čtyři čokolády, sklenici zavináčů a jogurt, vše v hodnotě 213 korun. Po průchodu přes pokladní zónu bez úhrady výše uvedeného zboží byl zadržen všímavými pracovníky prodejny a následně byl předán přivolané službu konající policejní hlídce. Po převozu podezřelého muže z protiprávního jednání majícího znaky přestupku proti majetku do budovy Obvodního oddělení ve Studénce se tento začal chovat velmi arogantně a agresivně, v čekárně bouchal pěstí a hlavou do zdi a sám si způsobil zranění s nutností jednorázového lékařského vyšetření a ošetření ze strany přivolané osádky sanitního vozidla s lékařem. Vzhledem k silné podnapilosti 41letého muže (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnoty bezmála 2,9 promile alkoholu v dechu) bylo následně rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v prošetřování a v prověřování ze strany studéneckých policistů a novojičínských kriminalistů.

Odcizení volně odloženého mobilního telefonu ve studénecké restauraci

Mezi patnáctou a šestnáctou hodinou odpolední 12. ledna letošního roku doposud neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené 22leté ženy z Novojičínska a z barového pultu restauračního zařízení na ulici Nádražní ve Studénce jí odcizil volně odložený mobilní telefon značky iPhone 7+ zlatorůžové barvy v hodnotě 15 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Studénce a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného mobilního přístroje, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na studénecké policejní číslo 974 735 761.

Vloupání do rodinného domu v obci Sedlnice

Policisté z Obvodního oddělení v Příboře v této chvíli prověřují přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody, které se staly v době mezi šestou hodinou ranní a šestnáctou hodinou odpolední 13. ledna letošního roku tím, že se doposud neznámá osoba neoprávněně vloupala do jednoho z rodinných domů v obci Sedlnice, kde poškodila dveře a další zařízení se škodou bezmála 2 tisíce korun a odcizila mobilní telefon značky Dodge bílé barvy a cukrovinky (dvě tyčinky Deli, čokoládu Studentská pečeť), vše v hodnotě 2 tisíce korun. Poškozené 41leté místní ženě tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 4 tisíce korun a celou záležitostí se nyní zabývají policisté z Obvodního oddělení v Příboře. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na příborské policejní číslo 974 735 751.

Vloupání do restaurace v obci Mořkov

S největší pravděpodobností okolo čtvrté hodiny ranní 13. ledna 2020 se doposud neznámý pachatel vloupal do restauračního zařízení na ulici Horní v obci Mořkov, odkud odcizil finanční prostředky v hodnotě bezmála 5 tisíc korun. Poškozením zařízení provozovny vznikla další škoda ve výši nejméně 5 a půl tisíce korun. Po oznámení této majetkové trestné činnosti se na místo, kromě místně příslušných policistů z Obvodního oddělení v Novém Jičíně a novojičínských kriminalistů s kriminalistickým technikem, dostavil i policejní psovod se služebním psem, který vypracoval pachovou stopu v délce přibližně 500 metrů až ke garážím na ulici Za Sušárnou v obci Mořkov, kde ji ztratil. Poškozené místní právnické osobě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 10 tisíc korun. Tento přečin krádeže a přečin poškození cizí věci nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně v úzké spolupráci s novojičínskými policisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených financí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 14. ledna 2020

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem