Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 12. března 2020

Zprávy z Opavska (3), z Bruntálska (2) a z Novojičínska (3) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Krádež stavebního nářadí z novostavby rodinného domu v obci Smolkov

V přesně neustanovené době mezi patnáctou hodinou odpolední 7. března a sedmou hodinou ranní 9. března letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Bezručové v obci Háj ve Slezsku, část Smolkov přečin krádeže tím, že se vloupal do novostavby bytového domu, ze kterého odcizil různé druhy stavebního nářadí. Krádeží aku šroubováku značky Hilti na sádrokartón, parketové brusky značky Maxi Clean, dvou kusů tmelících aku pistolí značky Milwaukee s akumulátory a s nabíječkami, rádia značky Makita, dvou kombinovaných kladiv značky Hilti a aku šroubováku značky Milwaukee vznikla poškozené právnické společnosti z Opavska celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 141 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vloupání do příručního skladu prodejny v obci Bohuslavice

Mezi sedmnáctou hodinou odpolední 9. března a sedmou hodinou ranní 10. března tohoto roku doposud neznámá osoba spáchala na ulici Opavské v obci Bohuslavice přečin krádeže tím, že se vloupala do příručního skladu zdejší prodejny, odkud odcizila sedm kusů plných propanbutanových láhví o objemu 10 kg plynu. Poškozeným právnickým osobám z Opavy a z Prahy vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 10 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Žádost o svědecké informace ohledně dopravní nehody cyklisty v Opavě

Okolo třiadvacáté hodiny 9. března 2020 doposud neznámá osoba řídila jízdní kolo po ulici náměstí Republiky v Opavě, a to ve směru jízdy od ulice Čapkové, přičemž při průjezdu kolem závory, umístěné před parkovací plochou v blízkosti České spořitelny a zdejšího hotelu, narazila do této instalované a spuštěné závory vjezdu. Podle doposud zjištěných informací je cyklistou neznámý muž, na jízdním kole jel bez držení a po nárazu odejel neznámo kam. Poškozením (zlomením) předmětné závory byla poškozené právnické osobě způsobena škoda ve výši 10 tisíc korun. Tuto kolizní situaci v dopravě prošetřuje a prověřuje policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Petr Bělák a jakékoli informace vedoucí k ustanovení cyklisty a k řádnému zadokumentování spisového materiálu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 572 případně na číslo 974 737 581.

BRUNTÁLSKO:

Krádež pohonných hmot a součástky z pracovního stroje v obci Rejchartice

Okolo třiadvacáté hodiny večerní 7. března letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Dvorce, část Rejchartice přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil do oploceného areálu zdejší skládky odpadu, kdy ze zde zaparkovaného skládkového kompaktoru demontoval a odcizil turbodmýchadlo a po vypáčení víčka palivové nádrže odčerpal a odcizil 90 litrů motorové nafty. Poškozené soukromé společnosti z Olomouce tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 157 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené součástky pracovního stroje a pohonných hmot, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

Dopravní nehody na Bruntálsku

Pár minut před devátou hodinou ranní 10. března 2020 řídila 27letá žena z Vrbna pod Pradědem osobní motorové vozidlo tovární značky BMW ve směru jízdy od obce Nové Heřmínovy, část Kunov na Bruntál, kdy se s největší pravděpodobností plně nevěnovala řízení a v prostoru zdejší křižovatky zezadu narazila do zde stojícího osobního motorového vozidla tovární značky Seat Cordoba, jehož 37letý řidič z Bruntálska dával přednost vozidlům jedoucím po hlavní silnici. Při této kolizní situaci v dopravě nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 150 tisíc korun.

Třicet minut po jedenácté hodině dopolední 10. března 2020 řídil 55letý muž z Bruntálska svůj motocykl tovární značky Honda (skútr) po ulici Dukelské v Bruntále, kdy nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím osobním motorovým vozidlem tovární značky Audi A4, které řídila 53letá žena z Bruntálska. Tato žena musela z důvodů vyvolaných silničním provozem přibrzdit před zdejším přechodem pro chodce a motocyklista do ní narazil. Po střetu upadl na vozovku a způsobil si zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici. Ke zranění žádné další osoby nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u všech účastníků dopravní nehody negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun.

Výše uvedené případy nadále prošetřují a prověřují policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

NOVOJIČÍNSKO:

Vloupání do rodinného domu v obci Starý Jičín

Okolo třinácté hodiny odpolední 9. března letošního roku doposud neznámý muž spáchal v obci Starý Jičín, část Starojická Lhota přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že se vloupal do jednoho ze zdejších rodinných domů, odkud odcizil finanční prostředky, mince a šperky v celkové hodnotě 12 a půl tisíce korun. Při své trestné činnosti majetkového charakteru byl neznámý pachatel vyrušen majitelem nemovitosti a utekl neznámo kam. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Novém Jičíně v úzké spolupráci s novojičínskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly k objasnění případu, k zjištění totožnosti pachatele či k nálezu odcizených financí a prstenů ze žlutého kovu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 735 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení peněženky z volně odložené bundy v kopřivnické pivnici

Mezi sedmnáctou a osmnáctou hodinou odpolední 9. března letošního roku doposud neznámý pachatel využil v prostoru pohostinství na ulici Kadláčkové v Kopřivnici chvilkovou nepozornost 28letého místního muže a z volně odložené bundy mu odcizil koženou peněženku černé barvy s finančními prostředky, s různými osobními doklady a s platebními kartami, vše v hodnotě bezmála 8 tisíc korun. Tento přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kopřivnici a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených peněz, dokladů a platebních karet, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kopřivnické policejní číslo 974 735 731.

Objasnění fyzického napadení a krádeže peněz v Novém Jičíně

V těchto dnech policisté z novojičínského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže a z přečinu výtržnictví 45letému místnímu muži, neboť tento chvíli před devatenáctou hodinou podvečerní 9. března letošního roku v areálu vlakového nádraží na ulici K. Schwarze v Novém Jičíně fyzicky napadl úderem pěstí do obličeje 50letého muže z Novojičínska, a to po předchozí slovní rozepři ohledně zakoupení láhve alkoholu. Když poškozený upadl na zem, tak jej podezřelý muž nadále fyzicky napadal údery do těla a poté mu z kapsy kalhot vytáhl peněženku, ve které byly finanční prostředky ve výši téměř 10 tisíc korun a různé osobní doklady, kterou si následně ponechal. Celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany novojičínských policistů a kriminalistů.

Opava 12. března 2020

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem