Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska a z Bruntálska - 22. února 2024

Zprávy z ÚO Opava (1x) a z ÚO Bruntál (1x) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu u obce Kajlovec – žádost o svědectví

Inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Robin Podolinský žádá širokou veřejnost o svědecké informace, které by upřesnily průběh nehodového děje řidičky osobního automobilu, a to v dopoledních hodinách dne 21. února 2024 u obce Hradec nad Moravicí, v části Kajlovec.

Jak bylo dosavadním prošetřováním zjištěno a prokázáno, tak 22letá žena z Opavska přibližně třicet minut po deváté hodině dopolední 21. února tohoto roku řídila osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf ve směru jízdy z obce Lesní Albrechtice do Hradce nad Moravicí, přičemž se podle jejich slov zalekla blíže neustanoveného motorového vozidla, které jelo v protisměru a předjíždělo další automobily. I přesto, že se neznámý řidič tohoto neupřesněného vozu včas zařadil zpět do svého jízdního pruhu, výše uvedená žena s ohledem na případné zabránění střetu s tímto protijedoucím vozem prudce sešlápla brdový pedál, následně nad svým vozidlem ztratila kontrolu, dostala smyk a vyjela vpravo mimo vozovku do silniční příkopy. Zde automobil převrátila přes střechu a při této kolizní situaci v dopravě utrpěla zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u 22leté ženy negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 200 tisíc korun.

V této souvislosti jsou velmi nutné svědecké poznatky či případné videozáznamy z palubních kamer projíždějících automobilů, a to nejen k doposud neznámému řidiči blíže neustanoveného vozu jedoucího v protisměru ale potřebné jsou zároveň i případné další informace k celému průběhu nehodového děje i k situaci před výše popsanou dopravní nehodou. Toto lze telefonicky sdělit na opavské policejní číslo 974 737 581 případně kdykoli na mobilní telefon opavských dopravních policistů 776 605 666.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda osobního automobilu s chodcem seniorského věku v Krnově

Čtyřicet minut po dvacáté hodině večerní 21. února 2024 řídil po ulici Jesenické v Krnově 49letý místní muž osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf, přičemž na přechodu pro chodce za jedním ze zdejších kruhových objezdů narazil do 79letého muže z Brna. Podle všech doposud zjištěných skutečností měl chodec bez patřičného rozhlédnutí vstoupit z přilehlého chodníku na přechod pro chodce, a to bezprostředně do jízdní dráhy zleva přijíždějícímu osobnímu automobilu. Osoba seniorského věku chtěla přejít vozovku ve směru od ulice Albrechtické k budově místní Polikliniky, po nárazu tento muž upadl na zem a bylo mu způsobeno zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovském nemocničním zařízení. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou mužů negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku řádově v několika stovkách korun. Celou výše popsanou kolizní situací v dopravě se nadále zabývají policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Opava 22. února 2024

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:            +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem