Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 8. února 2018

Opava - Fyzické napadení v opavské restauraci je předmětem prověřování a další... (3 případy) 

Dopravní nehoda silně podnapilého řidiče automobilu s autobusem v Opavě

Chvíli po osmé hodině ranní 6. února 2018 řídil 47letý muž z Opavy po opavské ulici Zámecký okruh své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Roomster, a to ve směru jízdy k ulici Těšínské, přičemž nezvládl řízení a pravým předním rohem automobilu narazil do zadní levé části zde odstaveného autobusu tovární značky Irisbus. Autobus opavské právnické osoby byl v době střetu zaparkován na vyhrazeném parkovacím místě vnějšího jízdního pruhu čtyřproudové vozovky. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 200 tisíc korun. Při dopravní nehodě byla v osobním autě zraněna 72letá spolujezdkyně z Opavy, která musela následně vyhledat lékařské vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava s dobou léčení přibližně tří týdnů. V autobusu se nenacházely žádné osoby a ke zranění žádných jiných účastníků kolizní situace nedošlo. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo zjištěno, že výše uvedený řidič škodovky řídil vůz v silně podnapilém stavu, poněvadž mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 2 promile alkoholu v dechu. Tento muž se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, s naměřenými hodnotami souhlasil, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý minimálně ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Fyzické napadení v opavské restauraci je předmětem prověřování

V době kolem šesté hodiny podvečerní 6. února 2018 doposud neznámý pachatel spáchal v jedné z restaurací na ulici Krnovské v Opavě přečin výtržnictví a přečin ublížení na zdraví tím, že na místě veřejnosti přístupném bezdůvodně fyzicky napadl 26letého místního muže. Neznámý agresor poškozeného udeřil hlavou do obličeje v oblasti nosu a poté dvěma údery do žeber, čímž mu způsobil zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava a s dobou léčení dvou týdnů. Tento případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho protiprávního počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do kanceláře na ulici Na Rybníčku v Opavě

Doposud neznámá osoba spáchala na ulici Na Rybníčku v Opavě přečin krádeže tím, že se v jednom z činžovních domů vloupala do kanceláře soukromé společnosti z Ostravy a odcizila notebook značky HP stříbrné barvy v hodnotě 15 tisíc korun. Tato trestná činnost majetkového charakteru se stala mezi půl jednou a jednou hodinou odpolední 7. února 2018, případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené elektroniky, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 8. února 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem