Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 7. června 2018

Opava - Případ krádeže nářadí ze sklepa bytového domu na ulici Rooseveltové v Opavě objasněn a další... (4 případy) 

Odcizení dvou jízdních kol z pozemku rodinného domu v Hlučíně

V blíže neustanovené době v průběhu 5. června 2018 se doposud neznámý pachatel dopustil na ulici Hornické v Hlučíně přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů a ze zahradní pergoly odcizil k sobě uzamčená dvě jízdní kola (pánské horské jízdní kolo značky Scot zeleno-černé barvy a dámské trekové jízdní kolo značky Author bílé barvy). Poškozeným místním manželům tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 26 tisíc korun. Tento případ nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených jízdních kol, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Případ krádeže nářadí ze sklepa bytového domu na ulici Rooseveltové v Opavě objasněn

V uplynulých dnech byla veřejnost prostřednictvím médií informována o majetkové trestné činnosti, ke kterého došlo chvíli před čtvrtou hodinou odpolední 4. června letošního roku v jednom z bytových domů na ulici Rooseveltové v Opavě. Tehdy neznámý pachatel vstoupil do sklepní místnosti 39leté místní ženy a odcizil jí kotoučovou brusku, pásovou brusku, ruční kotoučovou pilu na dřevo a bourací kladivo. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši okolo 7 tisíc korun. Na základě přijatého oznámení na případu pracovali policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty, přičemž se nyní podařilo ustanovit osobu pachatele, kterou je místní 18letý muž. Komisař Služby kriminální Policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě jej 6. června letošního roku obvinil ze spáchání přečinu krádeže a z přečinu porušování domovní svobody. Jeho případné další protiprávní jednání obdobného charakteru je nadále v prověřování a ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu a chlapce v Budišově nad Budišovkou

Kolem půl šesté odpolední 6. června 2018 řídila 39letá žena z Vítkovska osobní motorové vozidlo tovární značky Toyota Yaris po ulici Československé armády v Budišově nad Budišovkou, přičemž s největší pravděpodobností včasně nezaregistrovala a bezpečně nezareagovala v těchto místech na právě přibíhajícího 5letého místního chlapce. Po následném střetu zůstal nezletilý chodec zaklíněn pod automobilem a byl okamžitě vyproštěn otcem a dalšími přítomnými osobami, a to po nazdvižení vozu. Vzhledem k podezření na zranění těžšího charakteru byl chlapec letecky transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Orientační dechová zkouška i test na možnou přítomnost návykových látek v těle řidičky vyzněly negativně, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celá záležitost je tak nadále v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty. V dané souvislosti se nyní zjišťuje, zda mohla být naplněna skutková podstata některého z trestných činů, například přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Žádost o svědecké informace k dopravní nehodě cyklisty v Opavě

V těchto dnech policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Ladislav Brunclík prověřuje dopravní nehodu cyklisty, ke které došlo chvíli před desátou hodinou večerní 28. května letošního roku v Opavě. V té chvíli jel 64letý místní muž na svém elektrokole po ulici Gudrichové do městské části Kylešovice, přičemž při jízdě z kopce a při průjezdu levotočivou zatáčkou u křižovatky s ulicemi Úvoz a Příkrá nezvládl řízení a upadl na vozovku. Pro svá zranění těžšího charakteru byl následně transportován helikoptérou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, orientační dechová zkouška u něj provedena nebyla a byl nařízen odběr biologického materiálu ke zjištění, zda v době jízdy nebyl ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou. Cizí zavinění na pádu shora uvedeného cyklisty dosavadním šetřením zjištěno nebylo, ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly k řádnému zadokumentování celé kolizní situace, lze kdykoli telefonicky sdělit na opavské policejní číslo 974 737 582.

Opava 7. června 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem