Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 5. října 2017

Opava - Krádež pracovního nářadí z dodávkového automobilu v Opavě-Jaktaři a další... (5 případů) 

Kravařští policisté prověřují případ ztracené tašky s osobními věcmi

Policisté z kravařského obvodního oddělení na základě oznámení 65letého místního muže zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu zatajení věci, kterého se mohla dopustit neznámá osoba tím, že s největší pravděpodobností před čtvrtou hodinou odpolední prvního říjnového dne letošního roku nalezla v prostoru křižovatky ulic Petra z Kravař a Náměstí v Kravařích igelitovou tašku, kterou si následně ponechala. V ní se nacházely dva pánské svetry, dvoje pánské brýle, dvě deky, polštář, mobilní telefon značky Samsung, pánská příruční taška, finanční hotovost ve výši přes 6 a půl tisíce korun a různé osobní doklady výše uvedeného oznamovatele. Celková hmotná škoda na majetku tak činí téměř 10 tisíc korun a policisté z obvodního oddělení v Kravařích žádají nálezce či svědky celé události, aby věci odevzdali na nejbližší policejní služebně či se telefonicky ozvali na policejní číslo 974 737 721.

Odcizení palivového dřeva z pozemku rodinného domu v obci Štěpánkovice

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Kravařích prověřují případ přečinu porušování domovní svobody, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době v měsíci září tohoto roku neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Oldřišovské v obci Štěpánkovice a z uložené hromady dřeva odcizil palivové dřevo o objemu 2 m3 (kulatina tvrdého i měkkého dřeva různých průměrů a délek), čímž byla poškozené 50leté místní ženě způsobena celková hmotná škoda ve výši bezmála 2 tisíce korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného topiva lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Krádež pracovního nářadí z dodávkového automobilu v Opavě-Jaktaři

Mezi devatenáctou a jednadvacátou hodinou dne 3. října 2017 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě, v městské části Jaktař přečin krádeže tím, že odcizil různé druhy pracovního nářadí v kufřících (příklepovou vrtačku s nabíječkou a se dvěma akumulátory, dvě utahovačky s nabíječkami a se čtyřmi akumulátory), dále montérskou pracovní tašku s obsahem nejméně 50 kusů drobného ručního nářadí, další sadu ručního nářadí (vrtačku, úhlovou brusku, utahovačku, nabíječku a tři akumulátory), sadu utahovacích bitů, rádio s akumulátorem, lisovací kleště, sady vrtáků a brusné kotouče. Toto pracovní nářadí bylo uloženo v řádně nezajištěném nákladovém prostoru dodávkového motorového vozidla tovární značky Citroën Jumpy, které bylo zaparkováno ve volně přístupném a nezajištěném areálu místního staveniště. Poškozené právnické i fyzické osoby vyčíslili celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši téměř 78 tisíc korun a celou záležitost prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 či na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Krádež mobilní umývárny v obci Šilheřovice

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době na konci měsíce září letošního roku odcizil z parkoviště u areálu místního zámeckého parku v obci Šilheřovice plastovou mobilní umývárnu šedé barvy, která byla uzamčena kovovým řetězem. Poškozené soukromé společnosti z Brna tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 7 tisíc korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Úmyslné poškození laku osobního automobilu v Opavě-Kylešovicích

Na přelomu měsíců září a říjen 2017 doposud neznámý pachatel spáchal na sídlištním parkovišti ulice Liptovské v Opavě-Kylešovicích přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškrábal lak karosérie zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Toyota Yaris. Rýhami po celém automobilu způsobil 40letému muži z Opavy celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 15 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho počínání lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 5. října 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem