Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 5. června 2018

Opava - Dopravní nehoda dvou automobilů a motocyklu v obci Slavkov a další... (6 případů) 

Odcizení batohu s věcmi z nezajištěného automobilu v opavských Městských sadech

V polední době 2. června 2018 doposud neznámý pachatel využil chvilkové nepozornosti poškozené 42leté ženy z Opavy a z řádně nezajištěné kabiny dodávkového motorového vozidla tovární značky Citroën Jumper jí odcizil volně odložený sportovní vak s dámskou mikinou, s dětskou mikinou, se slunečními brýlemi, s mobilním telefonem, s peněženkou, s finanční částkou 500 korun a s různými osobními doklady. Ke skutku došlo na parkovišti ulice Žižkové v Městských sadech v Opavě a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši nejméně 9 tisíc korun. Tento přečin krádeže nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Dopravní nehoda dvou automobilů a motocyklu v obci Slavkov

Dne 3. června 2018 chvíli před čtvrtou hodinou odpolední řídila 73letá žena z Opavy své osobní motorové vozidlo tovární značky Renault po ulici Olomoucké v obci Slavkov ve směru jízdy od Litultovic na Opavu, přičemž s největší pravděpodobností vlivem mikrospánku přejela do protisměru, kde se střetla s osobním motorovým vozidlem tovární značky Opel Corsa, jenž řídil 42letý muž z Opavska. Po nárazu pokračovala řidička automobilu v jízdě protisměrným jízdním pruhem a čelně narazila do jedoucího motocyklu tovární značky Suzuki. Po střetu 53letý motocyklista z Olomouce a jeho 53letá spolujezdkyně upadli na vozovku a byla jim způsobena zranění těžšího charakteru. Tento muž byl následně letecky transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kde se podrobil operativními zákroku s dobou léčení přibližně tří měsíců. Žena byla převezena sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě a podle předběžné lékařské zprávy její léčení potrvá šest týdnů. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 190 tisíc korun a orientační dechové zkoušky vyzněly u všech výše uvedených řidičů negativně. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a ze strany opavských kriminalistů, přičemž se zjišťuje, zda nebyla naplněna skutková podstata přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Dopravní nehoda osobního automobilu s cyklistou v Kravařích

Chvíli před šestou hodinou podvečerní 4. června 2018 řídil 22letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Alfa Romeo po ulici Opavské v Kravařích, a to ve směru jízdy od Hlučína na Opavu. Před křižovatkou s ulicí Čemenka předjížděl místního 47letého muže jedoucího při pravém okraji na elektrokole, přičemž v prostoru křižovatky náhle cyklista změnil směr jízdy a začal odbočovat vlevo. Přitom došlo ke střetu pravé přední části automobilu s levou přední části elektrického kola a k pádu cyklisty na vozovku. Vzhledem k této kolizní situaci utrpěl výše uvedený cyklista zranění lehčího charakteru, kdy se omítl nechat lékařsky ošetřit, následným odborným měřením dechovými zkouškami bylo zjištěno, že je v silně podnapilém stavu a byly mu naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 2,6 promile alkoholu v dechu. Orientační dechová zkouška u řidiče automobilu vyzněla negativně, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 42 tisíc korun. Celý spisový materiál bude po řádném zadokumentování postoupen podle věcné příslušnosti do správní komise Odboru dopravy místně příslušného Městského úřadu v Kravařích k dalšímu projednání a opatření.

Pokus vloupání do cykloprodejny na ulici Štěpánkovické v Kravařích

V brzkých ranních hodinách 4. června 2018 se doposud neznámý pachatel dopustil na ulici Štěpánkovické v Kravařích přečinu poškození cizí věci a přečinu krádeže ve stádiu pokusu tím, že se po rozbití skleněné výplně výkladní skříně pokusil vloupat do zdejší cykloprodejny, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené právnické osobě z Opavska však byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 15 tisíc korun. Tento skutek nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kravařích v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Poškození zaparkovaného osobního automobilu na ulici Sadové v Kravařích

Od odpoledních hodin 3. června 2018 do ranních hodin následujícího dne doposud neznámá osoba spáchala na ulici Sadové v Kravařích, v městské části Kouty přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodila zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Corsa. Poškrábáním laku a provedenými vrypy do různých částí karosérie automobilu vznikla poškozené 21leté ženě z Opavska celková hmotná škoda na majetku ve výši 9 tisíc korun. Toto protiprávní jednání nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kravařích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodu jejího počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Odcizení nářadí ze sklepní místnosti bytového domu na ulici Rooseveltové v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal chvíli před čtvrtou hodinou odpolední 4. června letošního roku v jednom z bytových domů na ulici Rooseveltové v Opavě přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že vstoupil do sklepní místnosti 39leté místní ženy a odcizil jí kotoučovou brusku, pásovou brusku, ruční kotoučovou pilu na dřevo a bourací kladivo. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši bezmála 7 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného nářadí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 5. června 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem