Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 4. září 2019

Opava - Případ krádeže vodního sportovního nářadí prověřují hlučínští policisté a další... (6 případů) 

Případ krádeže vodního sportovního nářadí prověřují hlučínští policisté

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně nadále prověřují případ přečinu krádeže, ke kterému došlo chvíli po šestnácté hodině 29. srpna letošního roku ve Sportovně rekreačním areálu zvaném Štěrkovna na ulici Celní v Hlučíně. V té době doposud neznámá osoba využila chvilkové nepozornosti poškozené 39leté ženy z Opavska a odcizila její volně odložený paddleboard značky Aztron Mercury bílo-modré barvy včetně pádla v hodnotě 8 tisíc korun. Jakékoli kladné informace k tomuto protiprávnímu jednání majetkového charakteru, které by vedly k nálezu odcizeného sportovního nářadí či k zjištění osoby pachatele a k objasnění celé záležitosti, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Úmyslné poškození zaparkovaného automobilu v obci Hrabství

Od poledních hodin 29. srpna do dopoledních hodin 30. srpna 2019 doposud neznámý pachatel spáchal v obci Skřipov, část Hrabství přečin poškození cizí věci tím, že před jedním z rodinných domů úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Alfa Romeo. Poškrábáním laku téměř celé karosérie automobilu a vrytím různých čár, obrazců a nápisů způsobil poškozenému 49letému muži z Opavska celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 30 tisíc korun. Toto protiprávní jednání nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Odcizení stavebního materiálu a lešení v obci Třebom

V blíže neustanovené době od poloviny srpna do začátku září tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Třebom přečin krádeže tím, že z prostoru rekonstrukce jedné ze zděných budov odcizil stavební materiál. Krádeží palety se sedmdesáti kusy pórobetonového zdiva (itongu) a dvou sad hliníkového lešení vznikla poškozené právnické osobě celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 80 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru prověřují policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Kravařích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Odcizení televizoru z terasy rodinného domu na ulici Mostní v Opavě

V noční době z 30. na 31. srpna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Mostní v Opavě přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, následně vylezl na terasu tohoto domu a odtud odcizil zde instalovaný LED televizor značky Samsung. Poškozenému místnímu 48letému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 8 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené elektroniky, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Úmyslné poškození zaparkovaných automobilů na ulici Chelčického v Kateřinkách

Mezi druhou a třetí hodinou ranní prvního zářijového dne letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Chelčického v Opavě-Kateřinkách přečin poškození cizí věci tím, že kovovou trubkou postupně poškodil skla oken a lak karosérií několika motorových vozidel, a to továrních značek Peugeot Boxer, Toyota Yaris, Škoda Octavia a Hyundai. Různými způsobenými rýhami vznikla čtyřem fyzickým a právnickým osobám celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 16 tisíc korun. Toto protiprávní jednání je nyní v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jejího počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Krádež zboží v supermarketu má na svědomí opavská recidivistka

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 26leté místní ženě, neboť tato chvíli po devatenácté hodině 3. září 2019 v supermarketu na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách odcizila volně vystavené zboží v hodnotě bezmála jednoho tisíce korun. Při průchodu kolem pokladen bez úhrady nákupu byla zadržena všímavým pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byla předána přivolané službu konající policejní hlídce. Lustracemi v dostupných evidencích následně zakročující policisté zjistili, že se u 26leté ženy jedná o recidivu, poněvadž byla v posledních třech letech pravomocně odsouzena a potrestána trestním příkazem Okresního soudu v Opavě k souhrnnému podmíněnému trestu odnětí svobody o výměře sedmi měsíců, se zkušební dobou do ledna roku 2021. Její případná další obdobná trestná činnost majetkového charakteru je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Opava 4. září 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem