Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 31. srpna 2016

Opava - Vloupání do sklepního boxu v opavském panelovém domě má na svědomí 35letý muž a další... (3 případy) 

Vloupání do sklepního boxu v opavském panelovém domě má na svědomí 35letý muž

Ke konci měsíce srpna letošního roku se tehdy neznámý pachatel vloupal do sklepního boxu v jednom z panelových domů na ulici Edvarda Beneše v Opavě-Kateřinkách a dopustil se tak přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Po vytržení petlice dveří odcizil lankovým zámkem uzamčené pánské trekingové jízdní kolo a poškozenému muži způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši téměř 15 tisíc korun.

Na základě přijatého oznámení prováděli opavští policisté z obvodního oddělení nezbytné prvotní procesní úkony, přičemž osobou pachatele ustanovili 35letého muže z Opavy, který se ke svému skutku doznal. Ve zkráceném přípravném řízení mu tak dne 30. srpna 2016 bylo sděleno podezření ze shora uvedené trestné činnosti a jeho případné další protiprávní jednání je nadále v prověřování.
 

Případ vloupání do prodejny v Budišově nad Budišovkou objasněn

Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil dne 30. srpna 2016 trestní stíhání 32letého muže ze Šumperska a 34letého muže z Vítkovska jako obviněné ze spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, vše ve formě spolupachatelství. Této trestné činnosti majetkového charakteru se dopustili tím, že se v noční době z 19. na 20. srpna letošního roku společně vloupali do prodejny na ulici Berounské v Budišově nad Budišovkou, odkud odcizili různé druhy a množství alkoholických nápojů, tabákových výrobků, kávy a cukrovinek v hodnotě zcela zjevně vyšší jak 5 tisíc korun. Rozbitím skleněné výplně výlohy způsobili škodu 20 tisíc korun. Jejich případné další protiprávní jednání je nadále v prověřování a ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Úmyslné poškození objektu rodinného domu v obci Suché Lazce a zde zaparkovaného vozu

Policisté z opavského obvodního oddělení dne 30. srpna 2016 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v noční době z 29. na 30. srpna letošního roku neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Přerovecké v Opavě, městské části Suché Lazce a barvou potřísnil karosérii a skla zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Renault Kangoo. Dále šedou barvou úmyslně poškodil popelnici, okenní rámy, vstupní dveře a fasádu rodinného domu a také dřevěný plot a poštovní schránku. Na tyto objekty napsal různé hanlivé výrazy, čímž poškozeným manželům vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 60 tisíc korun. Opavští policisté a kriminalisté v této souvislosti žádají širokou veřejnost o informace, které by přispěly k objasnění celé záležitosti a k ustanovení osoby pachatele. Tyto skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 31. srpna 2016

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

vytisknout  e-mailem