Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 31. října 2017

Opava - Poškození dopravního značení v Opavě prověřují policisté z obvodního oddělení a další... (7 případů) 

Silniční kontrola podnapilého cyklisty v Opavě

Půl hodiny po půlnoci 28. října 2017 policejní hlídka z opavského obvodního oddělení spatřila na ulici Krnovské v Opavě cyklistu, který při jízdě kličkoval uprostřed vozovky. Po jeho zastavení a při prováděné silniční kontrole bylo zjištěno, že se jedná o 56letého muže z Opavska, jedoucího na svém pánském jízdním kole. Z jeho chování a jednání bylo zcela patrné, že je pod vlivem alkoholických nápojů, přičemž na výzvu zakročujících policistů odmítl orientační dechovou zkoušku. Následně začal být velmi agresivní, kdy hodil svým jízdním kolem o zem a vykřikoval, že mu policisté zničili život a vyhrožoval skokem pod nejbližší projíždějící vozidlo, o což se i pokusil. Policisté mu v tomto však zabránili a rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a celá záležitost bude postoupena jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu do správní komise odboru dopravy Magistrátu města Opavy k dalšímu projednání a opatření.

Případ výtržnictví v opavské herně zná svého pachatele

V těchto dnech policisté z opavského obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu výtržnictví 40letému muži z Opavska, neboť se tento chvíli před třetí hodinou ranní 28. října letošního roku choval velmi agresivně na místě veřejnosti přístupném a před několika svědky, a to v jedné z heren na ulici U Jaktařské brány v centru města Opavy. Výše uvedený muž nejprve v silně podnapilém stavu obtěžoval přítomné hosty, po jeho vykázání z herny personálem se však vrátil zpět pod záminkou zapomenutého telefonu a ihned hrubými vulgárními a urážlivými výrazy napadal dva přítomné pracovníky bezpečnostní služby ve věku 21 a 37 let. Poté uchopil dřevěnou barovou židli, tuto zvedl nad hlavu a nápřahem vyhrožoval oběma mužům, že po nich židli hodí, k čemuž nedošlo. Následně začal zaměstnance ochranné služby napadat i fyzicky, postupně je uchopil za oděv a cloumal s nimi, načež byl zpacifikován k zemi do příjezdu přivolané opavské policejní hlídky. Zakročující policisté tak na místě rozhodli o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Poškození dopravního značení v Opavě prověřují policisté z obvodního oddělení

V blíže neustanovené noční době z 27. na 28, října tohoto roku doposud neznámý pachatel nebo pachatelé úmyslně poškodil či poškodili dopravní značení na několika místech v centru Statutárního města Opavy.

Tak například na začátku ulice Olomoucké došlo k ulomení patky uchycení hliníkového sloupku s dopravní značkou, přičemž toto značení bylo odneseno před jeden z činžovních domů na ulici Čapkové. Dále byl na ulici Na Rybníčku u budovy Slezské univerzity vyvrácen hliníkový sloupek s dopravní značkou a totéž se stalo na ulicích Zacpalova, U Synagogy a Olbrichova v Opavě. Celková hmotná škoda na majetku nebyla doposud poškozenými organizacemi vyčíslena.

Výše popsané protiprávní jednání není tak zvanou „klukovinou“, jak se mohlo neznámé osobě či osobám snad zdát, ale toto je nyní kvalifikováno jako trestná činnost, kdy se zjišťuje, zda byla naplněna skutková podstata přečinu poškození cizí věci a zde nebyla naplněna i skutková podstata přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k řádnému objasnění tohoto případu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení osobního automobilu na ulici Nákladní v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Nákladní v Opavě přečin krádeže a přečin neoprávněného užívání cizí věci tím, že se v noční době z 27. na 28. října 2017 zmocnil a odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia combi žluté barvy, registrační značky 9T6 9444, čímž vznikla poškozenému 29letému muži z Krnova celková hmotná škoda na majetku ve výši 110 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného automobilu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Sprejerství, postříkání vagónů v železniční stanici Opava-východ

V pozdní noční době 28. října 2017 či v brzkých ranních hodinách následujícího dne doposud neznámý pachatel spáchal v areálu železniční stanice ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně posprejoval černou a zelenou barvou šest vagónů, jenž stály na kolejích, vedoucí do Ostravy a do Hlučína. Na jednotlivé vagóny nastříkal různé obrazce, tvary, písmena a číslice (například „M10NE“, podtržená písmena „T“ a „C“ nebo nápis „CRUE“). Poškozené právnické osobě tak vznikla doposud přesně nezjištěná škoda, která bude zcela zřejmě vyšší jak 5 tisíc korun. Případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k jeho motivu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do kanceláří soukromé firmy na ulici Gagarinové v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době od 27. do 30. října letošního roku na ulici Gagarinové v Opavě přečin krádeže tím, že se vloupal do budovy a do kanceláří jedné z místních soukromých firem, odkud odcizil dataprojektor, stolní počítač, monitor a diktafon, čímž vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 51 tisíc korun. Tuto majetkovou trestnou činnost prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Krádež nafty z nákladních automobilů na Vítkovsku

O svátečním víkendu z 28. na 30. října tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Staré Těchanovice přečin krádeže tím, že vstoupil na neoplocený pozemek u jednoho z rodinných domů a ze dvou zde zaparkovaných nákladních motorových vozidel továrních značek Man odcizil celkem 500 litrů motorové nafty. Poškozením víček palivových nádrží a odcizením pohonných hmot vznikla dvěma místním mužům celková hmotná škoda na majetku ve výši více jak 15 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru prověřují policisté z obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly k objasnění případu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Opava 31. října 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem