Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 30. ledna 2018

Opava - Případ fyzického napadení před restaurací prověřují opavští policisté a další... (9 případů) 

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu s chodkyní v Opavě-Kateřinkách

Chvíli před osmnáctou hodinou 26. ledna 2018 řídila 51letá žena z Opavy své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia po ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách, přičemž jela ve směru k obci Malé Hoštice a objížděla kolonu stojících vozidel zprava, a to ve vyhrazeném jízdním pruhu pro cyklisty. Při tomto přehlédla 21letou místní ženu, která procházela mezi stojícími automobily a šla mimo přechod pro chodce, přičemž došlo ke střetu přední části vozu s tělem chodkyně. Ta po nárazu upadla na vozovku a způsobila si zranění těžšího charakteru s nutností lékařského vyšetření, ošetření a hospitalizace v opavské Slezské nemocnici. Orientační dechové zkoušky vyzněly u výše uvedených účastnic kolizní situace negativně, ke zranění žádné jiné z přítomných osob nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 500 korun a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Vloupání do prodejny v obci Ludgeřovice

V nočních hodinách z 26. na 27. ledna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se vloupal do místní prodejny, ze které odcizil různé druhy a množství cigaret a tabákových výrobků ve výši nejméně 5 tisíc korun. Rozbitím skleněné výplně výlohy pak vznikla celková hmotná škoda na majetku v předběžné výši 10 tisíc korun. Tento případ trestné činnosti majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Případ fyzického napadení před restaurací prověřují opavští policisté

Doposud neznámý pachatel spáchal před nočním podnikem a restaurací na ulici Kasárenské v Opavě přečin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví tím, že kolem půl třetí ranní 27. ledna 2018, po předchozí slovní rozepři, fyzicky napadl 22letého muže z Opavy, kterého prudkým a nečekaným postrčením zbavil rovnováhy, v důsledku čehož upadl na vozovku. Při pádu utrpěl poškozený muž zranění horní končetiny a pohmoždění krční páteře, s nutností lékařského vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici, s předběžnou dobou léčení nejméně pěti týdnů. Tento případ nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho protiprávního jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opavští policisté prověřují ztrátu mobilního telefonu

Dne 27. ledna 2018 osobně oznámila policistům z opavského Obvodního oddělení 20letá místní žena, že kolem půl desáté dopoledne téhož dne ztratila svůj mobilní telefon značky iPhone S6 růžové barvy v hodnotě 9 tisíc korun, a to na ulici Jateční v Opavě. K případu došlo tak, že shora uvedená žena si odložila svůj telefonní přístroj na střechu svého automobilu tovární značky Škoda Fabia combi a odjela pryč. Po chvíli přišla na to, že mobilní telefon nemá, prošla celý úsek své jízdy, avšak tento již nenašla. Z tohoto důvodu opavští policisté žádají případného nálezce o navrácení nalezeného mobilního telefonu, který lze odevzdat na nejbližší služebnu Policie České republiky, službu konajícím policistům či strážníkům městských policií. V případě ponechání si přístroje se může totiž nálezce dopustit přečinu zatajení věci.

Sprejerství, poškození fasád rekreačních chat v obci Čermná ve Slezsku

V blíže neustanovené době v průběhu ledna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Čermná ve Slezsku přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil fasády dvou chat. Sprejem černé a fialové barvy nastříkal na rekreační objekty různé nápisy a obrazce, čímž dvěma poškozeným mužům z Ostravy způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 13 tisíc korun. Tento případ protiprávního jednání nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Vloupání do novinového stánku na ulici Olomoucké v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal poblíž zastávky MHD naproti areálu Slezské nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě přečin krádeže tím, že se v nočních hodinách z 28. na 29. ledna 2018 vloupal do zdejšího novinového stánku, odkud odcizil okolo 400 krabiček cigaret různých značek a drobné mince v hodnotě tisíc korun. Poškozením zámku dveří vznikla škoda ve výši tisíc korun. Soukromé právnické osobě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 35 tisíc korun a tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a financí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Úmyslné poškození zaparkovaného osobního automobilu v Opavě

V průběhu dne 29. ledna 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Lidické v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Galaxy. Vrypy do karosérie a poškrábáním laku na různých místech vozu vznikla poškozenému 40letému muži z Opavska celková hmotná škoda na majetku ve výši 15 tisíc korun. Výše uvedený případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho protiprávního počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Krádež zboží v opavské prodejně má na svědomí místní 22letý muž

Dne 29. ledna 2018 policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 22letému místnímu muži, neboť tento v podvečerních hodinách téhož dne odcizil v prodejně s drogistickým zbožím na ulici Ostrožné v Opavě pět kusů pěny do koupele a tři šampóny, vše v celkové hodnotě 699 korun. Po průchodu přes pokladní zónu bez úhrady výše uvedeného zboží byl zadržen pracovníky prodejny a následně byl předán přivolané opavské policejní hlídce. Následnými lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že se u shora jmenovaného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě. Za svou předchozí trestnou činnost majetkového charakteru mu byl stanoven podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou do června letošního roku a dále trest obecně prospěšných prací o výměře 300 hodin, které do současné doby nevykonal. Jeho případné další protiprávní jednání je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Objasnění krádeže osobního automobilu v obci Velké Hoštice

Na základě oznámení 28letého muže z Opavska policisté z Obvodního oddělení v Kravařích prováděli od uplynulých víkendových dnů prověřování ve věci krádeže osobního motorového vozidla tovární značky Opel Corsa. Jak bylo shora uvedeným poškozeným mužem sděleno, tak k odcizení jeho automobilu došlo v blíže neustanovené době v průběhu dne 26. ledna letošního roku na ulici Tylové v obci Velké Hoštice a tímto protiprávním jednáním mu vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 8 tisíc korun.

Po odcizeném osobním automobilu tak bylo vyhlášeno pátrání a o tomto byly vyrozuměny všechny službu konající policejní hlídky. Chvíli před patnáctou hodinou 29. ledna 2018 policisté Územního odboru Policie České republiky zaregistrovali výskyt uvedeného vozu na silnici spojující Opavu s Ostravou, a to poblíž obce Hrabyně. Následným zastavením a provedenou silniční kontrolou byl v řidiči ustanoven 24letý muž z Opavska, kterému po provedených procesních úkonech bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Vůz byl poté navrácen původnímu majiteli a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany kriminalistů.

Opava 30. ledna 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem