Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 3. července 2019

Opava - Krádeže dvou osobních motorových vozidel v Opavě-Komárově a další... (9 případů) 

Vloupání do rodinného domu v obci Benkovice

V blíže neustanovené době od sedmé hodiny ranní do čtrnácté hodiny odpolední 28. června 2019 doposud neznámá osoba spáchala v obci Hradec nad Moravicí, část Benkovice přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že se vloupala do jednoho ze zdejších rodinných domů a prohledala obytné i neobytné prostory. Následně odcizila hliníkový multifunkční kufřík s nářadím gola klíčů, aku vrtačku značky Protol černo-oranžové barvy, elektronickou čtečku knih značky Kiendl, pět prstýnků z bílého kovu, deset párů náušnic z bílého kovu a dva hrubší náramky z tepaného žlutého kovu, čímž měla být poškozeným manželům z Opavy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 40 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a k objasnění tak celého případu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení tašky z nosiče zavazadel jízdního kola během jízdy v obci Šilheřovice

Chvíli před čtrnáctou hodinou odpolední prvního červencového dne tohoto roku doposud neznámá osoba spáchala na ulici Střední v obci Šilheřovice přečin krádeže tím, že využila chvilkové nepozornosti místní 78leté ženy a z košíku, umístěném v zadní části jízdního kola, jí během jízdy odcizila volně odloženou hnědou koženou tašku, ve které se nacházelo šest kusů knih a peněženka černé barvy s finanční částkou na hotovosti ve výši jeden a půl tisíce korun. Výše uvedené poškozené ženě tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 3 tisíce korun. Tento případ nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a financí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Sprejerství, poškození objektů Severního obchvatu v Opavě i v Budišově nad Budišovkou

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení prověřují dva případy sprejerství na stavbě Severního obchvatu Statutárního města Opavy.

Nejprve se tento úmyslný přečin poškození cizí věci stal od večerních hodin 27. června 2019 do brzkých ranních hodin následujícího dne. Doposud neznámá osoba posprejovala v prostoru staveniště na ulici Hillové v Opavě-Kateřinkách opěru mostu, a to několika nápisy různých rozměrů a velikostí bílé a fialovo-růžové barvy, čímž měla být poškozené právnické osobě způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 80 tisíc korun.

Obdobný skutek se stal i v blíže neustanovené době od patnácté hodiny 29. června do sedmé hodiny ranní 30. června letošního roku opět na stavbě Severního obchvatu města na ulici Hillové v Opavě, v městské části Kateřinky. To došlo k posprejování betónové patky zábradlí nápisem SCH modré barvy a vnitřní strany sloupu písmeny SCH červené barvy. Poškozené společnosti tak byla způsobena další škoda zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5 tisíc korun.

K přečinu poškození cizí věci došlo i v přesně nezjištěné době posledního červnového dne či prvního červencového dne tohoto roku na křižovatce ulic Partyzánská a Mlýnská strouha v Budišově nad Budišovkou. Zde neznámá osoba či neznámé osoby nastříkaly reflexním sprejem růžové barvy ve spodní části betonové zídky oplocení zdejšího rodinného domu dlouhou podélnou přerušovanou čáru, dále postříkaly trubku dopravní značky, kmen listnatého stromu a oplocení domu různými puntíky, různé nápisy také nastříkaly na betonovou zeď i na asfaltový povrch zdejší pozemní komunikace. Na přilehlé ulici Pivovarské poškodily sprejem i tři kanálové poklopy, a to různými znaky a nápisy, čímž poškozeným fyzickým i právnickým osobám vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 8 tisíc korun.

První dva případy protiprávního jednání intenzivně prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě, další je ve stádiu objasňování ze strany policistů z místně příslušného Obvodního oddělení ve Vítkově. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osob pachatelů či k důvodům jejich protiprávního jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Silně podnapilý muž byl z Kravař převezen do opavského zdravotnického zařízení

Službu konající policejní hlídka z kravařského Obvodního oddělení byla chvíli před dvaadvacátou hodinou 1. července 2019 přivolána na ulici Nádražní v Kravařích, kde se má po cestě mezi projíždějícími automobily pohybovat silně podnapilá osoba. Po příjezdu na místo byl v neznámé osobě zjištěn 28letý muž z Opavska, který svým chováním bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví, budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích a narušoval bezpečnost a plynulost silničního provozu. Vzhledem k tomu, že orientační dechová zkouška u tohoto muže prokázala hodnotu okolo 2,6 promile alkoholu v dechu, zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v šetření pro důvodné podezření z přestupkového jednání.

Vloupání do nákupního centra a zdejších provozoven v Opavě-Kylešovicích

V noční době z 1. na 2. července letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že po vypáčení hlavních dvoukřídlých dveří vstoupil do zdejšího Obchodního centra. Následně se pak pokusil vniknout do místních prodejen trafiky, drogérie, smíšeného zboží a realitní kanceláře, což se mu nepodařilo. K vloupání však došlo do přilehlé kanceláře správce budovy, do kadeřnictví, kosmetického a nehtového studia, odkud neznámá osoba odcizila různou finanční hotovost v papírových bankovkách, drobné mince, svazky klíčů a kosmetické přípravky různých druhů a množství, vše v celkové hodnotě přes 11 tisíc korun. Při odchodu z budovy nákupního a obchodního centra vytratil pachatel u zadních dveří drobné mince různých nominálních hodnot v celkové výši 400 korun, které byly navráceny jedné z poškozených právnických osob. Poškozením zařízení budovy a jednotlivých dveří vznikla fyzickým či právnickým osobám celková hmotná škoda na majetku ve výši zcela zjevně přesahující finanční částku 5 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do kanceláře na ulici Lepařové v Opavě

Doposud neznámý pachatel od odpoledních hodin 1. července do dopoledních hodin 2. července tohoto roku spáchal na ulici Lepařové v Opavě přečin krádeže tím, že po předchozím vypáčení dveří vnikl do kanceláře zdejší autoškoly, ze které odcizil notebook. Poškozené právnické osobě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 4 tisíce korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené elektroniky, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do stavební buňky a krádež motorové nafty z vozidel v Budišově nad Budišovkou

V blíže neustanovené době mezi 1. a 2. červencem 2019 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Dukelské v Budišově nad Budišovkou přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil do zdejšího oploceného areálu a zde se vloupal do umístěné stavební buňky. Tuto prohledal, nic však neodcizil. Následně vypáčil víčko palivové nádrže na vedle odstaveném pracovním stavebním stroji (pásové rypadlo) a odcizil 50 litrů motorové nafty. Z vedle zaparkovaného stavebního stroje (kolového nakládače) rovněž po násilném odstranění visacího zámku z víka palivové nádrže odcizil 20 litrů motorové nafty a plastový trychtýř. Poškozeným dvěma právnickým osobám z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 5 tisíc korun. Tento přečin krádeže nyní prověřují místně příslušní policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených pohonných hmot, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Odcizení osobního automobilu na ulici Severní v Hlučíně

Od osmnácté hodiny posledního červnového dne letošního roku do pěti hodin ráno následujícího dne se doposud neznámý pachatel dopustil na ulici Severní v Hlučíně přečinu neoprávněného užívání cizí věci tím, že z parkoviště před budovou zdejší mateřské školky odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Mitsubishi Lancer červené metalízy, registrační značky 6T6 1336 v hodnotě 150 tisíc korun, ke škodě 39leté majitelce z Hlučína. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru je nyní prověřováno policisty z Obvodního oddělení v Hlučíně v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného automobilu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Krádeže dvou osobních motorových vozidel v Opavě-Komárově

Doposud neznámý pachatel či pachatelé spáchali v průběhu dne 2. července 2019, a to v blíže neustanovené době mezi šestou hodinou ranní a patnáctou hodinou odpolední, na ulici Ostravské v Opavě, v městské části Komárov přečin neoprávněného užívání cizí věci tím, že odcizili dvě osobní motorová vozidla. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak osobní automobil tovární značky Honda Jazz červené barvy, registrační značky 8T1 9515 v hodnotě 100 tisíc korun i osobní automobil tovární značky Toyota Yaris červené metalízy, registrační značky 7T4 0017 v hodnotě 100 tisíc korun byly zaparkovány a odstaveny na parkovišti mezi místními firmami Komas a Teva, čímž poškozeným majitelům vozidel vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 200 tisíc korun. Tuto trestnou činnost nyní intenzivně prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů, jakož i k nálezu odcizených automobilů, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 3. července 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem