Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 3. července 2018

Opava - Případ výtržnictví a fyzického napadení v hlučínské restauraci a další... (9 případů) 

Vloupání do trafiky v obci Bolatice

V brzkých ranních hodinách 29. června 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské v obci Bolatice přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se po odstranění ochranné mříže a po rozbití skleněné výplně okna vloupal do vnitřních prostor trafiky, odkud odcizil různé druhy a množství cigaret a tabákových výrobků. Poškozené právnické osobě z Ostravy tak byla odcizením způsobena celková hmotná škoda ve výši 50 tisíc korun a poškozením zařízení vznikla soukromé společnosti z Opavska celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 5 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují místně příslušní policisté z Obvodního oddělení v Kravařích, přičemž jakékoli kladné informace k osobě pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Krádež kabelky a svrchního oblečení v opavském nočním podniku

Těsně před půlnocí 29. června letošního roku doposud neznámý pachatel využil v prostorách nočního podniku na ulici Olomoucké v Opavě chvilkové nepozornosti 25leté ženy z Bruntálska a od barového pultu jí odcizil volně odloženou koženou kabelku hnědé barvy. V ní se nacházely dva mobilní telefony černé a modré barvy, peněženka s finanční částkou na hotovosti 31 tisíc korun, různé osobní doklady a platební karta. Ze židle u baru jí byla dále odcizena i bunda tmavě zelené barvy a tmavě zelené sako značky Orsay, čímž vznikla shora uvedené poškozené ženě celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 45 tisíc korun. Tento případ přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Odcizení čerpadla z areálu zemědělského družstva v obci Velké Hoštice

Doposud neznámý pachatel spáchal od odpoledních hodin 29. června 2018 do dopoledních hodin následujícího dne přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil do areálu zemědělského družstva na ulici Výhon v obci Velké Hoštice, přičemž ze zdejší studny odcizil čtyřpalcové ponorné čerpadlo značky DAB. Poškozené soukromé společnosti z Opavska tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 16 tisíc korun a případ prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kravařích. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného čerpadla, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Případ výtržnictví a fyzického napadení v hlučínské restauraci

Policisté z hlučínského Obvodního oddělení dne 30. června 2018 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, ze kterého jsou důvodně podezřelí dva místní muži ve věku 20 a 22 let, neboť chvíli po půlnoci téhož dne v restauraci na ulici Hornické v Hlučíně, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti více osob, po předchozí slovní rozepři fyzicky napadli dva muže ve věku 23 a 33 let z Hlučína, a to údery pěstí a kopanci do různých částí těla. Svým protiprávním jednáním jim měli způsobit lehčí zranění bez lékařského vyšetření a dále poškodili zařízení provozovny se škodou ve výši 3 a půl tisíce korun.

Jak bylo lustracemi v dostupných evidencích prokázáno, tak u obou podezřelých mužů se jedná o recidivu, tudíž o opakovanou trestnou činnost obdobného charakteru, přičemž oba byli v nedávné době pravomocně odsouzeni rozsudky Okresního soudu v Opavě pro přečin výtržnictví. Vzhledem k tomu, že mladší z výše uvedených podezřelých mužů byl v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu okolo 1,8 promile alkoholu v dechu), přivolaní hlučínští zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů.

Vloupání do zahradního domku v obci Otice a krádež jízdních kol

V blíže neustanovené době dne 29. či 30. června 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v obci Otice přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kde se následně vloupal do přilehlého zahradního domku a odcizil čtyři jízdní kola v celkové hodnotě 124 tisíc korun. Poškozenému místnímu 47letému muži tak bylo odcizeno pánské horské jízdní kolo značky Lapierre bílo modré barvy, pánské horské jízdní kolo značky Trek oranžovo černé barvy, pánské horské jízdní kolo značky Ghost černo červené barvy a pánské horské jízdní kolo značky GT-Avalanche modro černé barvy. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí a kriminalisté z Územního odboru Policie České republiky v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených jízdních kol, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Případ vloupání do hospodářské budovy v obci Ludgeřovice

V noční době z 30 června na 1. července tohoto roku se doposud neznámý pachatel dopustil v obci Ludgeřovice přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže tím, že neoprávněně vstoupil na neoplocený pozemek u jednoho z rozestavěných rodinných domů a následně po vloupání do přilehlé hospodářské budovy odcizil krabice s dvaceti kusy LED světly, sekačku na trávu, pánské horské jízdní kolo, vysokotlaký čistič, motorovou pilu a svářečku na plasty. Poškozenému místnímu 31letému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 31 tisíc korun. Tento případ prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vypátrání a zadržení chlapce na útěku z výchovného ústavu mládeže

Od 26. června 2018 se 12letý chlapec z Karvinska zdržoval na neznámém místě v okrese Opava a nepodával o sobě žádné informace. Jedná se chovance výchovného zařízení na Opavsku, kam byl umístěn na základě rozhodnutí Okresního soudu v Karviné. Celou záležitostí se ihned po oznámení zabývali policisté z místně příslušného Obvodního oddělení ve Vítkově a také „pátrači“ opavských kriminalistů, přičemž o celkově již osmnáctém útěku nezletilého svěřence výchovného ústavu byli vyrozuměni službu konající policisté jak v okrese Opava, tak i v okrese Karviná. Po chlapci bylo rovněž vyhlášeno celostátní pátrání s jeho popisem a s uvedením jeho možného oblečení. Jak bylo zjištěno, tak výše jmenovaný nezletilec odejel z výchovného zařízení v ranních hodinách 26. června autobusovým spojem do školy ve Vítkově, odtud však odešel neznámo kam, zpět se do dětského domova nevrátil a nepodával o sobě žádné zprávy.

V polední době 1. července letošního roku byl shora uvedený chlapec vypátrán policejní hlídkou z vítkovského Obvodního oddělení v supermarketu na ulici Opavské ve Vítkově a následně byl převezen do nedalekého výchovného zařízení, kde byl předán příslušné pracovnici.

Po chvíli však tento chovanec znovu utekl a muselo být po něm opětovně vyhlášeno celostátní pátrání. Ještě téhož dne v podvečerních hodinách byl však nalezen, a to ve dvoře jednoho z činžovních domů na ulici Opavské ve Vítkově a následně byl policisty převezen do stejného výchovného ústavu mládeže v okrese Opava.

Vloupání do novostavby rodinného domu v Hlučíně

Přečin krádeže, ke kterému došlo v blíže neupřesněné době od odpoledních hodin prvního červencového dne letošního roku do ranních hodin následujícího dne na ulici Hrnčířské v Hlučíně, nyní prověřují policisté z hlučínského Obvodního oddělení. Neznámá osoba totiž neoprávněně vstoupila do objektu novostavby rodinného domu, odkud odcizila elektrickou úhlovou brusku zelené barvy s diamantovým kotoučem a rádio, čímž byla poškozenému 43letému muži z Hlučínska způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 6 tisíc korun. Jakékoli informace, které povedou ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí kdykoli telefonicky přijmou policisté na hlučínském policejním čísle 974 737 701.

Vítkovští policisté prověřují případ fyzického napadení

Policisté z vítkovského Obvodního oddělení přijali 2. července letošního roku trestní oznámení od 28letého muže z Vítkova, který uvedl, že v brzkých ranních hodinách předchozího dne byl u garáže před jedním z bytových domů na ulici Budišovské ve Vítkově bezdůvodně fyzicky napaden ze strany dvou mužů. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak dva muži ve věku 23 a 24 let z Vítkovska jej několikráte pěstí udeřili do obličeje a způsobili mu zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření a s délkou léčení nejméně sedmi dnů. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů pro podezření z přečinu ublížení na zdraví.

Opava 3. července 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem