Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 29. listopadu 2017

Opava - Žádost o uveřejnění výzvy k dopravní nehodě ze dne 24. listopadu 2017 a další... (4 případy) 

Odcizení osobního automobilu v Opavě a pokusy krádeží dalších vozidel

Dne 25. listopadu 2017 policisté z Obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci, kterých se ve dnech 24. a 25. listopadu letošního roku dopustil doposud neznámý pachatel nebo dopustili doposud neznámí pachatelé, a to na různých místech Statutárního města Opavy.

Kolem sedmé hodiny ranní 25. listopadu tohoto roku došlo na parkovišti ulice Fügnerové v Opavě-Kateřinkách k odcizení zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia modré metalízy, registrační značky 8T1 6331, čímž byla poškozenému 33letému muži z Bruntálska způsobená škoda ve výši 90 tisíc korun.

Dále se od odpoledních hodin 24. do dopoledních hodin 25. listopadu neznámá osoba vloupala do osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia combi, které bylo odstaveno před hřbitovní zdí na ulici Otické v Opavě, přičemž se pokusila vůz nastartovat, což se jí nepodařilo, avšak vypáčením zámku spínací skříňky a poškozením dveří vznikla 37leté místní ženě škoda ve výši 3 tisíce korun.

Ve stejné době a stejným způsobem se neznámý pachatel pokusil odcizit osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia combi, které bylo zaparkováno na sídlištním parkovišti ulice Edvarda Beneše v Opavě, městské části Kateřinky, čímž 41leté majitelce vozu z Opavy vznikla škoda 6 tisíc korun.

Vypáčením zámku dveří se neznámý pachatel dostal i do osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia combi na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích, tento vůz se rovněž snažil nastartovat, což se mu nepodařilo, k odcizení nedošlo, poškozením spínací skříňky a dveří však vznikla 37letému muži z Opavy škoda ve výši 6 tisíc korun.

Výše uvedená trestná činnost majetkového charakteru je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů. Jakékoli informace, které by vedly k nálezu odcizeného motorového vozidla případně k osobě či osobám pachatelů protiprávního jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 či na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Úmyslné poškození stromků a ochranných konstrukcí v obci Holasovice, část Loděnice

Policisté z Obvodního oddělení ve Velkých Heralticích v těchto dnech přijali a prověřují oznámení o úmyslném poškození stromků v obci Holasovice, část Loděnice. Tento přečin poškození cizí věci se stal v blíže neustanovené době dne 25. či 26. listopadu 2017 v místě zvaném pískovna a doposud neznámý pachatel poškodil 37 kusů dřevěných ochranných konstrukcí u okrasných stromků a 15 kusů těchto stromků o výšce 3 až 4 metry polámal či jinak znehodnotil.  Poškozené obci Holasovice tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku zcela zjevně převyšující 5 tisíc korun. V této souvislosti policisté žádají širokou veřejnost o ustanovení osoby nebo osob pachatelů i o důvodu takového to protiprávního počínání a tyto informace lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na velkoheraltické policejní číslo 974 737 751.

Vloupání do areálu opavské společnosti

V době kolem deváté hodiny večerní 28. listopadu letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Stará silnice v Opavě přečin krádeže tím, že po rozpletení pletivového oplocení neoprávněně vstoupil do areálu místní soukromé společnosti a odcizil zabalený svazek 12 kusů hliníkových profilů ve tvaru U o jednotlivé délce 4,8 metru. Poškozené organizaci tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši více jak 8 tisíc korun. Tento skutek nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Žádost o uveřejnění výzvy k dopravní nehodě ze dne 24. listopadu 2017

Dne 24. listopadu 2017 chvíli po půl jedné odpolední řídil 48letý muž z Opavska (v rámci výkonu svého zaměstnání) trolejbus linky číslo 201 městské hromadné dopravy po ulici Bílovecké v Opavě, městské části Kylešovice, a to ve směru jízdy od ulice Jánské k ulici Vaníčkové. V době, kdy přejížděl železniční přejezd na ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích, tak se dalo do chodu světelné a zvukové výstražné zařízení. On prudce sešlápl brzdový pedál, trolejbus přibrzdil, ale poněvadž touto vzniklou situací by další silniční i železniční doprava nebyla bezpečná, pokračoval přes přejezd až do autobusové a trolejbusové zastávky s označením Vaníčkova.

Při brzdění trolejbusu došlo ke zranění cestujícího, a to 41letého muže z Opavy, který bezprostředně seděl za řidičem a posunutím dopředu narazil tělem do jeho kabiny.

V době pádu cestujícího bylo v hromadném dopravním prostředku více cestujících (s největší pravděpodobností plně obsazen) a tak způsob zranění si mohl kdokoli všimnout.

Tímto policejní inspektor skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Marek Vícha žádá o spolupráci při pátrání po svědcích události, tedy cestujících jedoucích v trolejbusu tovární značky Solaris linky 201. Jejich svědectví je důležité pro řádné zadokumentování spisového materiálu a kdykoli se můžou telefonicky obrátit na opavské policejní číslo 974 737 576 či 974 737 574.

Opava 29. listopadu 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem