Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 28. února 2018

Opava - Vloupání do prodejny v obci Větřkovice a další... (4 případy) 

Vloupání do osobního automobilu na ulici Osada Míru v Dolním Benešově

Přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se stal v podvečerní době 27. února tohoto roku na parkovišti ulice Osada Míru v Dolním Benešově. Mezi osmnáctou a dvacátou hodinou se doposud neznámý pachatel vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia a odcizil brašnu s notebookem značky Lenovo černé barvy, látkový batoh bílo-zelené barvy s různým oblečením, s pánskou koženou peněženkou černé barvy s částkou 1 a půl tisíce korun, se 100 eury, s platební kartou a s různými osobními doklady, čímž vznikla poškozenému 35letému muži z Opavska a soukromé společnosti celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 40 tisíc korun. Další škoda ve výši 4 tisíce korun činí na rozbité skleněné výplni okna dveří automobilu. Celá záležitost je nyní v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Odcizení příruční tašky z nezajištěného automobilu v Hlučíně

Dne 27. února 2018 policisté z hlučínského Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustila neznámá osoba tím, že využila chvilkové nepozornosti 26letého muže z Krnova a z řádně nezajištěného nákladního motorového vozidla tovární značky Iveco mu odcizila volně odloženou příruční tašku. Skutek se stal chvíli po jedenácté hodině dopolední výše uvedeného dne na ulici Hornické v Hlučíně a odcizením tak zvané ledvinky maskáčové barvy, ve které byly různé osobní doklady, platební karta, digitální karta do tachografu, klíče, pánská peněženka, stravenky a finanční částka na hotovosti 17 tisíc korun, vznikla poškozenému muži celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 19 tisíc korun. Případ je nadále v prověřování a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, dokladů a financí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vloupání do prodejny v obci Větřkovice

V noční době z 26. na 27. února letošního roku se doposud neznámý pachatel či pachatelé vloupal nebo vloupali do prodejny v obci Větřkovice. Odcizením přibližně 250 krabiček cigaret různých druhů, značek a množství vznikla opavské poškozené organizaci celková hmotná škoda na majetku ve výši 20 tisíc korun. Další škoda ve výši 4 tisíce korun byla způsobena poškozením dveří a zámků dveří prodejny. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly k objasnění věci, tedy ke zjištění osoby či osob pachatelů, jakož i k nálezu odcizených tabákových výrobků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Vloupání do sklepních boxů v budišovském panelovém domě

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době od poloviny do konce února 2018 v jednom z panelových domů na ulici Na sídlišti v Budišově nad Budišovkou přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že se vloupal do tří sklepních boxů místních majitelů. Odcizením cyklistické hustilky, digitálního cyklistického tachometru, dvou cyklistických pedálů, sady cyklistického nářadí a dvou rybářských udic s navijáky vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 8 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Opava 28. února 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem