Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 28. ledna 2015

Opava - Tragická událost na železniční trati u obce Malé Hoštice a další... (3 případy) 

 

Odcizení dopravního zrcadla v Opavě, městské části Suché Lazce

Opavští policisté z obvodního oddělení v těchto dnech prověřují oznámení o krádeži dopravního zrcadla. K neobvyklému případu mělo dojít v blíže neustanovené době mezi 23. a 26. lednem letošního roku v prostoru křižovatky ulic Přerovecká a Ve Dvoře v Opavě, městské části Suché Lazce. Doposud neznámá osoba měla spáchat přečin krádeže tak, že po uvolnění šroubů demontovala a odcizila kovovou tyč, na níž bylo připevněno kulaté zrcadlo sloužící k zobrazení přehledu na dané křižovatce. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun. Jakékoli kladné poznatky, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené věci lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na opavské policejní číslo 974 737 651.


Vloupání do novostavby rodinného domu na ulici Okrajové v Hlučíně

Policisté z obvodního oddělení v Hlučíně žádají širokou veřejnost o pomoc při objasnění případu vloupání do novostavby rodinného domu v Hlučíně. Informace k podezřelému chování neznámých osob případně motorových vozidel na ulici Okrajové v době od odpoledních hodin dne 26. ledna do ranních hodin následujícího dne lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na hlučínské policejní číslo 974 737 701. Doposud neznámý pachatel se přečinu krádeže totiž dopustil tím, že z tohoto rozestavěného domu odcizil naftový teplomet v hodnotě více jak 18 tisíc korun.


Tragická událost na železniční trati u obce Malé Hoštice

Dne 27. ledna 2015 před půl třetí odpoledne došlo k tragické události na železniční trati mezi stanicemi ČD Opava-východ a ČD Opava-Malé Hoštice. V té době projíždějící osobní vlak srazil a usmrtil 21letého muže z Opavy, který se v té době z doposud přesně nezjištěných příčin pohyboval v kolejišti. Tělo zemřelého mladého muže bylo převezeno k provedení zdravotní pitvy a celá záležitost je nadále v prověřování opavskými policisty a kriminalisty.


 

 

Opava 28. ledna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem