Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. září 2023

Zpráva z ÚO Opava (1) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Žádost o svědecké informace k případu sprejerství v areálu opavského Stříbrného jezera

I v těchto dnech se policisté z opavského Obvodního oddělení nadále intenzivně zabývají případem mající znaky přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel, a to pár minut před druhou hodinou ranní 22. srpna 2023 v prostoru Stříbrného jezera (lidově řečeno tak zvaný „Sádrák“) na ulici U Dráhy v Opavě-Kateřinkách.

Jak bylo dosavadním prošetřováním a následným prověřováním ze strany opavských policistů zjištěno a prokázáno, tak neznámý muž ve výše uvedené době v nově vybudovaném podchodu pro pěší a cyklisty posprejoval stěny tohoto objektu, kdy červenou barvou zde nakreslil písmena B o velikosti 70 x 35 centimetrů a poškozené právnické organizaci tak způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku řádově v několika tisíci korunách.

Toto protiprávní jednání a chování majetkového charakteru je nadále v gesci policistů z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 27. září 2023

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem