Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. června 2019

Opava - Hradečtí policisté prověřují případ vloupání do rodinného domu v obci Raduň a další... (5 případů) 

Hradečtí policisté prověřují případ vloupání do rodinného domu v obci Raduň

V těchto dnech policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty prověřují případ vloupání do jednoho z rodinných domů na ulici Zámecké v obci Raduň. K tomuto přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody došlo v odpoledních hodinách 20. června letošního roku, kdy dosud neznámý pachatel neoprávněně vstoupil na pozemek rodinného domu a po vypáčení dveří terasy se vloupal do vnitřních obytných prostor, odkud odcizil digitální fotoaparát značky Fuji Film v hodnotě 35 tisíc korun. Při svém protiprávním jednání majetkového charakteru byl tento neznámý muž chvíli po šestnácté hodině přistižen příchozí majitelkou a z místa činu utekl neznámo kam. K odcizení žádných dalších věcí, financí či cenností nedošlo, na zařízení však byla způsobena škoda zcela zjevně vyšší jak 5 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele, k nálezu odcizeného fotoaparátu či k objasnění této trestné činnosti, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Poškození vstupních dveří do zdravotnického střediska na ulici Englišové v Opavě

Od odpoledních hodin 22. června letošního roku do poledních hodin následujícího dne doposud neznámá osoba úmyslně rozbila skleněnou výplň vstupních dveří do budovy Léčebného a rehabilitačního centra na ulici Englišové v Opavě. Vhozená kamenná kostka nejenže rozbila vstupní dveře, ale následně poškodila i skleněnou výplň přepážky recepce v přízemní aule budovy. Ke vloupání a k případnému odcizení věcí nedošlo, na zařízení však vznikla poškozené právnické osobě celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 6 tisíc korun. Tento přečin poškození cizí nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodu jejího protiprávního jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Poškození zpětného zrcátka na osobním automobilu v Opavě

V dopoledních hodinách 24. června 2019 osobně oznámil policistům z opavského Obvodního oddělení 45letý muž z Opavska, že před chvíli měl osobní spor s mu neznámou osobou, a to v prostoru křižovatky ulic Purkyňova a Šafaříkova v Opavě. Jak bylo dále službu konajícími policisty zjištěno, tak tento muž měl okolo půl deváté ráno slovní rozepři s jiným mužem, který následně plivl na čelní sklo jeho osobního motorového vozidla tovární značky VW Passat a poté mu ukopl pravé přední zpětné zrcátko. Shora uvedenému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 6 tisíc korun. K fyzickému napadení a tudíž k případnému zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace, které by vedly k objasnění případu, k zjištění druhého účastníka incidentu či k důvodu shora popsaného protiprávního jednání mající znaky minimálně přečinu poškození cizí věci, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Kontrola silně podnapilého řidiče osobního automobilu v Hradci nad Moravicí

Policisté z Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 36letému muži z Karlových Varů, který v podnapilém stavu řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Corsa. Tato skutečnost byla zjištěna při silniční kontrole ze strany službu konající hradecké policejní hlídky, a to okolo jednadvacáté hodiny 24. června 2019 na ulici Opavské v Hradci nad Moravicí. Odborné měření dechovými zkouškami prokázalo, že shora uvedený muž je v silně podnapilém stavu, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 3,5 promile alkoholu v dechu. Řidič se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Vzhledem k tomu, že 36letý muž byl přistižen při jednání, které má znaky správního deliktu a byla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je tak nadále v prověřování ze strany hradeckých policistů a opavských kriminalistů.

Vloupání do restaurace na ulici Gudrichové v Opavě-Kylešovicích

V době okolo druhé hodiny ranní 25. června letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Gudrichové v Opavě, městské části Kylešovice přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se vloupal do místní restaurace. Po rozbití sklené výplně okna dlažební kostkou se škodou na majetku ve výši 6 tisíc korun vnikl do vnitřních prostor provozovny a odcizil volně odloženou skleničku s finanční částkou na hotovosti ve výši 10 tisíc korun. Poškozené právnické osobě tak byla způsobena celková hmotná ve výši 16 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 27. června 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem