Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. června 2018

Opava - Pachatel krádeže okradl předchozího pachatele majetkové trestné činnosti a další... (8 případů) 

Vloupání do prodejny na ulici Opavské v Kravařích

V těchto dnech policisté z kravařského Obvodního oddělení prověřují případ vloupání do prodejny stavebnin na ulici Opavské v Kravařích, ke kterému došlo v noční době z 21. na 22. června tohoto roku. Doposud neznámá osoba po vypáčení mříže a okna vstoupila do několika místností celého objektu, které prohledala a následně z přilehlé prodejny odcizila finanční hotovost, krabičky cigaret, cukrovinky a napínací drát, čímž byla poškozenému Obchodnímu družstvu z Opavy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši okolo 20 tisíc korun. Tento skutek je kvalifikován jako přečin krádeže a přečin poškození cizí věci a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na telefonní číslo policistů z Obvodního oddělení v Kravařích, a to 974 737 721.

Případ krádeže jízdního kola od nákupního centra v Opavě objasněn

Téměř po měsíci policisté z Obvodního oddělení v Opavě objasnili případ krádeže jízdního kola od budovy nákupního centra na ulici Těšínské v Opavě. Chvíli před půlnocí prvního červnového dne letošního roku 36letý muž z Opavy odstavil své jízdní kolo v hodnotě 8 tisíc korun do zde instalovaného stojanu na jízdní kola, toto však neuzamkl, nijak nezajistil a na chvíli odešel. Když se vrátil zpět tak zjistil, že mu jízdní kolo odcizila neznámá osoba. Na podkladě přijatého oznámení celou záležitost prověřovali opavští policisté, kteří v těchto dnech ustanovili osobu pachatele tohoto protiprávního jednání majetkového charakteru, a to 31letého místního muže. Ten se následně ke své trestné činnosti doznal a uvedl, že odcizené jízdní kolo prodal neznámé osobě a takto získané finanční prostředky použil pro svou potřebu. Ve zkráceném přípravném řízení bylo výše uvedenému muži sděleno podezření z přečinu krádeže a jeho případná další trestná činnost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Pachatel krádeže okradl předchozího pachatele majetkové trestné činnosti

V brzkých ranních hodinách 21. dubna 2018 před místním barem na ulici Hornické v Hlučíně ztratil 17letý mladík z Ostravy svůj mobilní telefon v hodnotě 16 tisíc korun, který již poté nedokázal nalézt. Tento však našel 49letý muž z Ostravy, svůj nález nikomu neoznámil (například na nejbližší policejní služebnu či službu konajícím policistům případně strážníkům městských policií), neodevzdal jej ani na ztráty a nálezy městských nebo obecních úřadů a mobilní telefon ihned uschoval pod zadní kolo osobního automobilu, který byl zaparkován na nedalekém parkovišti. Toto učinil s úmyslem následně telefonní přístroj prodat a peníze si ponechat pro svou potřebu. Jenže když se po několika desítkách minut vrátil zpět na parkoviště, tak se mobilní telefon pod zaparkovaným automobilem již nenacházel. Mezitím jej totiž nalezl a odcizil 44letý místní muž, který si jej ponechal pro svou potřebu. Celou záležitost nyní na základě všech získaných indicií, poznatků i z pořízených kamerových záznamů objasnili policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a ve zkráceném přípravném řízení bylo oběma shora jmenovaným mužům sděleno podezření z přečinu zatajení věci respektive z přečinu krádeže.

Vloupání do sklepního boxu v hlučínském bytovém domě

V době kolem jedné hodiny odpolední 23. června 2018 se doposud neznámý pachatel vloupal ve sklepních prostorách jednoho z bytových domů na ulici Dr. E. Beneše v Hlučíně do sklepního boxu místní 38leté ženy, odkud odcizil pánské jízdní kolo v hodnotě 40 tisíc korun. Na místě svého protiprávního jednání majetkového charakteru začal jízdní kolo rozebírat na součástky, přičemž byl vyrušen nájemníky domu, vše zanechal v prostoru sklepní chodby domu a utekl neznámo kam. Tento přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu u obce Tábor

V půl páté ráno 24. června 2018 řídil 55letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Chevrolet Kalos ve směru jízdy z Velkých Heraltic na obec Tábor, přičemž při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel vpravo mimo silnici a převrátil automobil na bok. Po této kolizní situaci z místa dopravní nehody odešel, avšak po chvíli byl vypátrán službu konající policejní hlídkou z Obvodního oddělení ve Velkých Heralticích. Ke zranění žádné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo zjištěno, že výše uvedený muž před jízdou požil alkoholické nápoje, poněvadž mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 1,8 promile alkoholu v dechu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Případ krádeže zboží v opavském hypermarketu objasněn

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 38letému muži, neboť tento chvíli před sedmou hodinou podvečerní 24. června 2018 odcizil v hypermarketu na ulici Těšínské v Opavě volně vystavené zboží v celkové hodnotě téměř 7 tisíc korun. Tak například balení žiletek, zubní pastu, spodní prádlo a jiné oblečení, kávu, další drogérii a cukrovinky si uschoval pod oděv a po průchodu přes pokladní zónu bez úhrady byl zadržen všímavým pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolané službu konající policejní hlídce a byl převezen k procesním úkonům do budovy opavských policistů. Jeho případná další obdobná trestná činnost majetkového charakteru je nadále v prověřování ze strany policistů a kriminalistů Územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Podnapilý muž bez řidičského oprávnění řídil na Vítkovsku čtyřkolku

Chvíli před čtvrtou hodinou odpolední 24. června 2018 policejní hlídka z Obvodního oddělení ve Vítkově stavěla a kontrolovala v obci Klokočov řidiče motorové čtyřkolky bez registrační značky, a to 28letého muže z Vítkova. Při silniční kontrole provedli policisté u řidiče odborné měření dechovými zkouškami, které vyzněly pozitivně s hodnotami okolo 0,5 promile alkoholu v dechu. Muž se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, řidičský průkaz nepředložil, poněvadž jej má zadržen a Okresním soudem v Opavě mu byl v nedávné době vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Dále bylo zjištěno, že uvedená motorová čtyřkolka nemá namontovanou registrační značku, neprochází evidencí motorových vozidel, a tudíž neexistují doklady k tomuto vozidlu včetně dokladu o povinném pojištění. Shora jmenovaný muž rovněž řídil tento motorový dopravní prostředek bez ochranné přilby upevněné na hlavě a kromě různého protiprávního jednání přestupkového charakteru je rovněž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany vítkovských policistů.

Odcizení peněženky z nezajištěného automobilu na katastru obce Mladecko

V odpoledních hodinách 24. června 2018 doposud neznámý pachatel spáchal v lokalitě zvané Mladecký dvůr na katastru obce Mladecko přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že využil nepozornosti poškozeného 30letého muže z Opavy a z řádně nezajištěného a z neuzamčeného osobního motorového vozidla tovární značky Seat Alhambra odcizil jeho peněženku s finanční hotovostí téměř 19 tisíc korun, s různými osobními doklady, s doklady k motorovým vozidlům a s platební kartou. Tento případ prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Velkých Heralticích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených dokladů a peněžních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na velkoheraltické policejní číslo 974 737 751.

Opava 27. června 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem