Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. června 2017

Opava - Dopravní nehody motocyklistů a cyklistů se Opavsku nevyhýbají a další... (6 případů) 

Dopravní nehody motocyklistů a cyklistů se Opavsku nevyhýbají

Dne 23. června 2017 patnáct minut po poledni jel 71letý muž z Opavy na svém jízdním kole po silnici ve směru od Opavy na obec Neplachovice, přičemž od pravého okraje pozemní komunikace chtěl odbočit vlevo na polní cestu, a to právě v době, kdy byl předjížděn 26letým mužem z Opavska jedoucím na motocyklu tovární značky Yamaha. Při tomto došlo ke střetu mezi jízdním kolem a motocyklem a k následnému pádu obou účastníků kolizní situace na zem. Motocyklista byl z místa dopravní nehody transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě s těžkým zraněním a byl hospitalizován na oddělení ARO. Cyklista byl sanitním vozidlem převezen do Slezské nemocnice v Opavě rovněž se zraněním těžšího charakteru a zůstal zde hospitalizován. Orientační dechová zkouška vyzněla u cyklisty negativně, u řidiče motocyklu dechová zkouška provedena nebyla s ohledem na jeho zdravotní stav a při lékařském vyšetření a ošetření byl u něj nařízen odběr krve. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na finanční částku ve výši 55 tisíc korun.

Chvíli před sedmou hodinou podvečerní téhož dne došlo na stezce pro chodce a cyklisty poblíž křižovatky ulic Příčná a Resslovo nábřeží v Opavě k dopravní nehodě dvou cyklistek ve věku 40 a 55 let z Opavy. Celá kolizní situace se stala při míjení, odbočování a přejetí do protisměru v nepřehledném místě. Došlo tak ke střetu jízdních kol a k pádu žen na asfaltový povrch vozovky. Prvně jmenovaná žena utrpěla blíže nespecifikované zranění a byla převezena sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do opavské Slezské nemocnice. Ke zranění druhé z žen nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun.

Těsně před jednou hodinou odpolední následujícího dne jela 41letá žena z Novojičínska na svém jízdním kole v obci Těškovice, přičemž při jízdě z kopce a po projetí levotočivé zatáčky upadla na zem. Při havárii utrpěla cyklistka zranění lehčího charakteru, se kterým byla převezena sanitním vozidlem do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k lékařskému vyšetření a ošetření. Následnou orientační dechovou zkouškou bylo u výše uvedené ženy zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou, kdy tento test prokázal hodnotu 1 promile alkoholu v jejím dechu.

Pět minut před polednem 25. června 2017 řídil 52letý muž z Ostravy motocykl tovární značky Suzuki ve směru jízdy od obce Hořejší Kunčice k obci Deštné, kdy před pravotočivou zatáčkou začal přes podélnou čáru souvislou předjíždět před sebou dvě jedoucí osobní motorová vozidla. Nepřizpůsobil tak rychlost jízdy svým schopnostem a po projetí zatáčky vyjel vlevo mimo silnici, kde se s motocyklem několikrát převrátil. Při havárii utrpěl motocyklista těžké zranění a byl transportován vrtulníkem Letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Olomouci. Na motocyklu došlo k celkovému poškození ve výši přibližně 50 tisíc korun. Vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu nebylo možno u výše uvedeného řidiče provést dechovou zkoušku a při jeho lékařském vyšetření a ošetření byl u něj nařízen odběr krve.

Všechny výše uvedené případy jsou nadále v prověřování ze strany policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Kontrola silně podnapilého cyklisty v Kravařích

Policejní hlídka z kravařského obvodního oddělení v jedenáct hodin večer 25. června letošního roku stavěla na ulici Poštovní v Kravařích 49letého místního muže, který jel na svém neosvětleném jízdním kole. Při silniční kontrole byl z úst cyklisty cítit silný zápach alkoholu, proto u něj policisté provedli odborné měření dechovými zkouškami s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami okolo 3,1 promile alkoholu v dechu. Na místě byla výše uvedenému muži zakázána další jízda a celý spisový materiál bude podle věcné příslušnosti postoupen do správní komise Odboru dopravy Městského úřadu v Kravařích k dalšímu došetření a opatření.

Fyzické napadení tří mužů v opavské herně

Policisté z opavského obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kterých se dopustili tři muži ročníků narození 1989, 1989 a 1990 z Opavy, poněvadž se vzájemně slovně a fyzicky napadli v prostoru baru herny v obchodním centru na ulici U Fortny v Opavě. K celému incidentu došlo kolem šesté hodiny ráno 24. června tohoto roku, a to po předchozí slovní rozepři. Všichni tři muži ve věku 27 let se za přítomnosti dalších osob napadli na místě veřejnosti přístupném opakovanými údery pěstí, načež jeden z nich musel vyhledat lékařské vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici. Jak bylo prvotními procesními úkony zjištěno, tak u jednoho z mužů se jedná o recidivu, tudíž o jeho opakované jednání, za které byl v minulosti rozsudkem Okresního soudu v Opavě odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání šesti měsíců. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Odcizení finančních hotovostí z automobilů ve vítkovském autokempu

Doposud neznámý pachatel spáchal v brzkých ranních hodinách 25. června 2017 v prostorách autokempu ve Vítkově, část Podhradí přečin krádeže tím, že využil nepozornosti dvou mužů ve věku 40 a 44 let z Opavska a z jejich osobních automobilů odcizil finanční prostředky. Mladší z mužů měl ve volně odložené peněžence, která byla v kufru jeho vozu tovární značky Ford Focus finanční částku na hotovosti ve výši 43 tisíc korun a a starší muž zanechal v přihrádce dveří řidiče svého vozidla VW Passat finanční hotovost 4 tisíce korun a vstupenku na hudební festival v ceně 600 korun. Celková hmotná škoda na majetku tak činí 47 600 korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených cenností lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Vloupání do osobního automobilu na ulici Bochenkové v Opavě

Mezi půl šestou a šestou hodinou podvečerní 26. června letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Bochenkové v Opavě přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že po rozbití okna dveří vnikl do zde odstaveného osobního motorového vozidla tovární značky Ford Focus, ze kterého odcizil pánskou peněženku s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti 1 500 korun, čímž vznikla poškozenému 35letému muži z Opavska škoda ve výši 2 tisíce korun a na poškozeném automobilu rovněž škoda ve výši 2 tisíce korun. Případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených dokladů a financí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do hangáru technických služeb města Vítkov

Dne 26. června 2017 policisté z vítkovského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v blíže neustanovené době od poledních hodin 24. června do ranních hodin 26. června letošního roku vloupal v areálu technických služeb na ulici Dělnické ve Vítkově do skladu nářadí, odkud odcizil tři křovinořezy značky Stihl. Poškozené rozpočtové organizaci města Vítkov tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 42 200 korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 27. června 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem