Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 23. září 2016

Opava - Krádež zboží v opavském supermarketu má na svědomí 55letý místní muž a další... (4 případy) 

Vloupání do restaurace v areálu rekreačního střediska na Vítkovsku

V blíže neustanovené době mezi 19. a 21. zářím letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v areálu rekreačního střediska Balaton na katastru města Vítkov přečin krádeže tím, že se vloupal do místní restaurace, odkud odcizil 6 litrových láhví alkoholu několika značek, 20 krabiček cigaret různých druhů, televizor značky Sencor s uhlopříčkou 80 cm a s dálkovým ovládačem, různé cukrovinky a číšnický flek s finanční částkou na hotovosti 5 tisíc korun. Poškozeným majitelům tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 20 tisíc korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Odcizení peněženky z nákupního vozíku v dolnobenešovském supermarketu

Doposud neznámý pachatel spáchal těsně po třetí hodině odpolední dne 21. září 2016 v prodejních prostorách marketu na ulici Opavské v Dolním Benešově přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené 40leté ženy z Opavska a z nákupního košíku, který měla při sobě, jí odcizil peněženku s finanční hotovostí, s různými osobními doklady a s platebními kartami, vše v hodnotě 7 tisíc korun. Případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní telefonické číslo 974 737 701.

Krádež zboží v opavském supermarketu má na svědomí 55letý místní muž

Dne 21. září 2016 policisté z opavského obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže 55letému místnímu muži, neboť tento v podvečerních hodinách téhož dne odcizil v supermarketu na ulici Rybářské v Opavě zubní pastu, klobásy a balení řízků v celkového hodnotě 227 korun. I s tímto zbožím bez zaplacení prošel přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán přivolané opavské policejní hlídce. Lustracemi v dostupných evidencích bylo také zjištěno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce 10 měsíců.

Svým protiprávním jednáním se však v těchto dnech dopustil i přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť i když byl vyzván začátkem srpna letošního roku k nastoupení do výkonu trestu odnětí svobody, tak toto neučinil a výkon rozhodnutí soudu odmítal. Po výše uvedené trestné činnosti majetkového charakteru a ověření všech důležitých skutečností byl 55letý muž eskortován do výkonu trestu odnětí svobody v ostravské věznici.

Stejného přečinu krádeže se před šestou hodinou podvečerní 22. září tohoto roku dopustil i 42letý muž z Ostravy, který v jednom ze supermarketů na ulici Olomoucké v Opavě zkonzumoval na prodejní ploše zboží v hodnotě 160 korun, a to polévku, křupky, sýr a uzenou krkovici. Po průchodu přes pokladní zónu bez zaplacení zboží byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a poté byl předán přivolané opavské policejní hlídce. I u tohoto muže bylo lustracemi v dostupných evidencích prokázáno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž byl Okresním soudem Ostrava v nedávné době odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

Nález munice pocházející z období 2. světové války na Opavsku

Dne 22. září 2016 v deset hodin dopoledne telefonicky na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámil 50letý muž z Opavska, že nyní jako zaměstnanec firmy nalezl v dovezené cukrové řepě v areálu Cukrovaru na ulici Vávrovické v Opavě, v městské části Palhanec nějaký předmět, který připomíná munici pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zjistili opavští policisté do příjezdu policejního pyrotechnika z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k bezpečnému zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 82 mm.

Opava 23. září 2016

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

vytisknout  e-mailem