Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 23. srpna 2016

Opava - Kravařští policisté prověřovali víkendový případ pádu dívky z koně na Albertovci a další... (4 případy) 

Kravařští policisté prověřovali víkendový případ pádu dívky z koně na Albertovci

V deset hodin dopoledne 20. srpna 2016 byla službukonající policejní hlídka z obvodního oddělení v Kravařích vyslána do areálu jezdeckého oddílu Albertovec na katastru obce Štěpánkovice, kde před chvíli mělo dojít k pádu mladistvé osoby z koně. Jak bylo následným prošetřováním a prověřováním zjištěno, tak si 16letá dívka z Ostravy společně s 24letou ženou z Prahy vyjela na projížďku na travnatou louku místního závodiště, přičemž se její šestiletý parkurový kůň z doposud blíže nespecifikovaných důvodů splašil a shodil jí na zem. Při pádu utrpěla žokejka zranění, se kterým byla letecky transportována do Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě k lékařskému vyšetření a ošetření. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, škoda na majetku způsobena nebyla a cizí zavinění na nešťastné události zjištěno nebylo.

Vloupání do prodejny v Budišově nad Budišovkou

V noční době z 19. na 20. srpna 2016 se doposud neznámý pachatel vloupal do prodejny na ulici Berounské v Budišově nad Budišovkou, odkud odcizil různé druhy a množství zboží (alkoholické nápoje, cigarety, tabák, kávu, slané tyčinky a cukrovinky) v hodnotě vyšší jak 5 tisíc korun. Rozbitím skleněné výplně výlohy vznikla poškozené opavské organizaci škoda ve výši 20 tisíc korun. Tento přečin krádeže a přečin poškození cizí věci prověřují policisté z obvodního oddělení ve Vítkově, kteří žádají širokou veřejnost o informace, jenž by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí. Tyto skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Kontrola silně podnapilého řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, a to 52letému muži z Dolního Benešova. Ten totiž kolem sedmé hodiny podvečerní dne 21. srpna letošního roku v silně podnapilém stavu řídil po ulici Sadové v Opavě nákladní motorové vozidlo tovární značky Ford Tranzit. Odborným měřením dechovými zkouškami mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami přes 2,4 promile alkoholu v dechu a lustracemi v dostupných evidencích bylo následně prokázáno, že má v současné chvíli rozhodnutím Magistrátu města Opavy vysloven trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel do dubna roku 2018. Vzhledem k tomu, že jednání a chování shora uvedeného muže při silniční kontrole vzbudilo u zakročujících policistů důvodnou obavu, že by ve své podnapilosti pokračoval v trestné činnosti a dodávku řídil, bylo rozhodnuto o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů.

Případ odcizené peněženky v budově opavského Azylového domu je objasněn

Dne 22. srpna 2016 policisté z opavského obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže 28letému muži z Opavy, neboť se tento ve večerních hodinách dne 19. srpna letošního roku vloupal do uzamčené šatní skříňky v budově Azylového domu na ulici Nákladní v Opavě a poškozenému místnímu 61letému muži odcizil peněženku s finanční hotovostí 2 tisíce korun a s různými osobními doklady. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru objasnili opavští kriminalisté na základě místní a osobní znalosti obyvatel a daného prostředí.

Opava 23. srpna 2016

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

vytisknout  e-mailem