Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 23. května 2018

Opava - Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu v Opavě a další... (7 případů) 

Agresivní muž fyzicky napadl v Opavě další tři osoby

V těchto dnech policisté Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájili trestní stíhání 21letého místního muže jako obviněného ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kterých se dopustil tím, že kolem půl desáté večerní 21. května 2018 měl v prostoru křižovatky ulic Skladištní, Nádražní okruh a Praskova fyzicky napadnout tři muže ve věku 37, 46 a 62 lez z Opavska. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak podezřelý muž bezdůvodně několikráte napadl dřevěnou deskou postupně všechny tři uvedené muže a způsobil jim různá lehká zranění s nutností jejich lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava. Po jeho výše popsaném protiprávním jednání byl 21letý agresor zadržen přivolanou službu konající opavskou policejní hlídkou, a to poblíže místa činu a byl umístěn do policejní cely k nutným procesním úkonům. Celá záležitost je nadále ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, přičemž se zjišťují všechny okolnosti a důvody této trestné činnosti.

Vloupání do jídelny v areálu ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě

V brzkých ranních hodinách 22. května letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal ve vestibulu železniční stanice ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě přečin krádeže tím, že se vloupal do zdejší jídelny, odkud následně odcizil různé druhy a množství žvýkaček, nealkoholické nápoje značky Kubík a minerálky značky Ondrášovka. Poškozené soukromé společnosti z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř jeden a půl tisíce korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Krádež jízdního kola na ulici Dostojevského v Opavě má na svědomí 34letý muž

Policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 34letému místnímu muži, neboť tento měl kolem půl sedmé vpodvečer 21. května tohoto roku odcizit z volně přístupných sklepních prostor jednoho z bytových domů na ulici Dostojevského v Opavě dámské jízdní elektrické kolo v hodnotě 30 tisíc korun. Chvíli poté se z otevřené garáže na vedlejším pozemku pokusil odcizit tandemové jízdní kolo v hodnotě 40 tisíc korun, což se mu však nepodařilo, poněvadž byl vyrušen náhodným svědkem, toto odcizené kolo odhodil před budovou zdejší školy a utekl neznámo kam. Po oznámení obou případů bylo výše popsané protiprávní jednání majetkového charakteru prověřováno ze strany opavských policistů a kriminalistů, přičemž na základě svědeckých výpovědí byl jako pachatel ustanoven 34letý muž. Ten se ke svému skutku následně doznal a jeho případná další trestná činnost je předmětem dalšího dokazování.

Kolizní situace s těžkým zraněním mezi cyklistou a motorkářem v Opavě-Kylešovicích

Deset minut po půl sedmé podvečerní 21. května 2018 řídil 71letý muž z Opavy své jízdní kolo po ulici Bílovecké v Opavě-Kylešovicích, přičemž jel ve vyhrazeném jízdním pruhu pro cyklisty ve směru na obec Raduň, kdy z tohoto prostoru následně začal přejíždět kolmo k místní prodejně. Podle dosavadního svědectví přítomných osob vozovku přejížděl, aniž by se jakkoli přesvědčil o situaci v silničním provozu za sebou nebo by dal před provedením úkonu znamení o změně směru jízdy. Na vzniklou situaci byl nucen bezprostředně zareagovat za ním jedoucí 33letý muž z Opavy na motocyklu tovární značky Honda 125. Motocyklista se snažil cyklistovi vyhnout vlevo a při intenzivním brždění dostal smyk. I přes tento úhybný manévr došlo ke střetu mezi motocyklem a jízdním kolem a k pádu obou účastníků silničního provozu na zem. Oba muži tak utrpěli zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava. Motocyklista měl podle lékařské zprávy utrpět zranění lehčího charakteru, cyklista pak zranění povahy těžké s dobou léčení až osm týdnů. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a jakékoli další svědecké informace k předmětné kolizní situaci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 581.

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu v Opavě

Kolem půl deváté dopoledne 22. května 2018 došlo na ulici Olomoucké v Opavě k dopravní nehodě mezi třemi za sebou jedoucími osobními automobily. Prvně jedoucí 61letý muž z Opavy řídil své osobní motorové vozidlo tovární značky Dacia Duster ve směru jízdy od obce Slavkov do centra města, přičemž za křižovatkou s ulicí Palackého přibrzdil před přechodem pro chodce. Za ním jedoucí 20letá žena z Bruntálska s osobním vozem tovární značky Peugeot 106 zastavila a za nimi jedoucí 26letý muž z Opavy nedodržel bezpečnostní vzdálenost, na vzniklou situaci nestačil zareagovat a svým osobním motorovým vozidlem tovární značky VW Golf Variant narazil do zadní části peugeotu. Tento vůz byl následně posunut dopředu a narazil do automobilu Dacie. Ke zranění žádné z výše uvedených zúčastněných osob nedošlo, lehčí zranění utrpěl pouze 24letý spolujezdec z automobilu Peugeot a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun. Orientační dechové zkoušky vyzněly u prvně dvou jmenovaných řidičů negativně, následné odborné měření dechovými zkouškami však prokázalo, že posledně jmenovaný 26letý muž před jízdou požil alkoholické nápoje, poněvadž mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 1,3 promile alkoholu v dechu. Tomuto muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, přičemž se zjišťuje, zda byla naplněna skutková podstata přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vloupání do stavební buňky v centru města Opavy

V noční době z 21. na 22. května 2018 doposud neznámý pachatel spáchal v centru Statutárního města Opavy přečin krádeže tím, že se vloupal do stavební buňky a odcizil ruční nářadí. Ke skutku došlo na ulici Podkovní za opavským kinem Mír, a to po neoprávněném vniknutí na zdejší staveniště přes uzamčené mobilní oplocení. Odcizením bouracího kladiva značky Hilti, aku vrtačky značky Hilti, příklepové vrtačky značky Bosch, vrtačky značky Makita a stavebního laseru značky Hilti vznikla soukromé společnosti z Opavy celková hmotná škoda na majetku ve výši 130 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného stavebního nářadí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení stavebního materiálu z pozemku rodinného domu na ulici Zahradní v Opavě

V blíže neustanovené době v průběhu měsíce května letošního roku doposud neznámá osoba spáchala na ulici Zahradní v Opavě přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že neoprávněně vnikla na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů a odcizila dřevěné střešní latě o délce 5 metrů, role asfaltové střešní lepenky a role skelné izolační vaty, čímž byla poškozenému 52letému místnímu muži způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 40 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 23. května 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem