Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 22. května 2018

Opava - Dopravní nehoda silně podnapilého cyklisty v Opavě-Jaktaři a další... (5 případů) 

Dopravní nehoda silně podnapilého cyklisty v Opavě-Jaktaři

Kolem půl jedné odpoledne 19. května 2018 jel místní 45letý muž po ulici Přemyslovců v Opavě, městské části Jaktař na svém jízdním kole, přičemž na přímém úseku komunikace nezvládl vlivem své silné podnapilosti řízení a sám upadl na vozovku. Při havárii došlo k lehkému zranění cyklisty s nutností jeho lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava. Odborným měřením dechovými zkouškami byla u něj prokázána hladina téměř 2,4 promile alkoholu v dechu. Po řádném zadokumentování celé záležitosti bude spisový materiál postoupen podle věcné příslušnosti do správní komise Odboru dopravy Magistrátu města Opavy k dalšímu projednání a opatření.

Vloupání do dílny v bytovém domě na ulici 1. Máje v Hlučíně

V noční době z 19. na 20. května letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici 1. Máje v Hlučíně přečin krádeže tím, že se vloupal do prostor dílny v jednom z bytových domů, odkud odcizil rybářský prut, horkovzdušnou pistoli, aku vrtačku a stroj na zpracovávání plynového potrubí (tzv. vlnovec), čímž poškozenému místnímu 64letému muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 20 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Rozbití skleněné výplně výlohy prodejny na ulici náměstí Republiky v Opavě

V blíže neustanovené době ve dnech 19. či 20. května 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici náměstí Republiky v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že rozbil jednu z výloh prodejny „Koberce a domácí textil“, a to skleněnou lahví od alkoholu značky Captain.Morgan, kdy střepy skla zůstaly jak zvenčí, tak uvnitř za výkladní skříní. K vloupání do dané prodejny nedošlo, rovněž nebylo nic odcizeno a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10 tisíc korun. Tento případ prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Úmyslné poškození dveří a reklamního automobilu v opavském Obchodním centru

Doposud neznámý pachatel spáchal v době kolem jedné hodiny noční 20. května 2018 v nultém nadzemním podlaží Obchodního domu na ulici U Fortny v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil zde odstavené reklamní osobní motorové vozidlo tovární značky VW Tiguan, a to údery pěstí a kopy do blatníku a přední kapoty automobilu. Dále poškodil reklamní stolek a také vstupní otočné dveře do prostor nákupního centra. Celková hmotná škoda na majetku zcela zřejmě přesáhne finanční částku ve výši 5 tisíc korun. Toto protiprávní jednání nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Vloupání do osobního automobilu v obci Darkovičky

V době mezi pátou a šestou hodinou odpolední 21. května 2018 doposud neznámá osoba spáchala na parkovišti před areálem fotbalového hřiště na ulici Sadové v obci Darkovičky přečin krádeže, přečin poškození cizí věci a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že se vloupala do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Superb combi a odcizila látkový batoh černé barvy, ve kterém se nacházela peněženka, finanční částka na hotovosti 400 korun, různé osobní doklady, platební karty, svazek klíčů, notebook značky Dell a přenosný harddisk. Poškozenému 42letému muži z Hlučína a poškozené ostravské soukromé firmě tak byla způsobena odcizením věcí a poškozením automobilu celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 60 tisíc korun. Tato trestná činnost majetkového charakteru je nyní nadále v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Opava 22. května 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem