Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 21. září 2017

Opava - Opavští policisté umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění dva muže a další... (5 případů) 

Žena si krádež svého batohu s penězi a s osobními věcmi vymyslela

V pozdních večerních hodinách 13. září 2017 se osobně dostavila do budovy opavských policistů 22letá žena ze Šternberku a oznámila, že chvíli po půl deváté večer téhož dne jí neznámá osoba odcizila poblíž areálu Psychiatrické nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě volně odložený batoh. Pachatel měl podle její výpovědi využít chvíle, kdy v zákoutí vykonávala svou potřebu, přičemž batoh měla nedaleko vedle sebe a v něm se nacházely její osobní doklady a finanční částka na hotovosti ve výši 15 tisíc korun. Celá záležitost byla okamžitě opavskými policisty a kriminalisty prověřována pro přečin krádeže, kdy následně bylo zjištěno a prokázáno, že výše uvedená žena si oznámení vymyslela, peníze prohrála na výherních hracích automatech a své osobní doklady vytratila na neznámém místě v Opavě. Ke spáchání trestné činnosti tak nedošlo a spisový materiál byl odložen.

Vloupání do zahradní restaurace na ulici Otické v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době mezi 15. a 18. zářím tohoto roku na ulici Otické v Opavě přečin krádeže tím, že se vloupal do místní zahradní restaurace, kdy z pultového mrazáku odcizil různé druhy a množství nanuků, dále prohledal výčepní místnost a zde odcizil různé druhy a množství láhví alkoholických nápojů a elektroniku (tablet značky Alcatel), čímž vznikla poškozené opavské soukromé společnosti celková hmotná škoda na majetku ve výši zcela zjevně přesahující finanční částku 5 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 či na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení pracovního nářadí z hospodářské budovy u rodinného domu v obci Deštné

Ze dne 18. září na 19. září letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Jakartovice, část Deštné přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, přičemž z dřevěného altánku vzal klíče a těmito vnikl do přilehlé uzamčené hospodářské budovy, ze které následně odcizil dvě benzínové motorové pily značky Husqvarna oranžové barvy, čímž měla být místnímu 48letému muži způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 34 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z obvodního oddělení ve Velkých Heralticích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na velkoheraltické policejní číslo 974 737 751.

Opavští policisté umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění dva muže

Třicet minut po páté hodině odpolední 19. září 2017 byla policejní hlídka z opavského obvodního oddělení vyslána do areálu železniční stanice ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě, kde má na zemi ležet silně podnapilý muž, který není schopen vlastního pohybu ani komunikace a svým jednáním budí veřejné pohoršení u kolemjdoucích spoluobčanů. Jak bylo na místě zjištěno, tak na nástupišti ležel 48letý místní muž, přičemž následná orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu 2,7 promile alkoholu v dechu. Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto o umístění výše jmenovaného muže na opavské protialkoholní záchytné stanici k vystřízlivění a popsaný případ je kvalifikován jako přestupek proti veřejnému pořádku.

V osm hodin večer téhož dne zajistili opavští službu konající policisté 36letého muže, který v bytě jednoho z činžovních domů na ulici Milady Horákové v Opavě slovně napadal svou 35letou družku a následně demoloval zařízení bytu. Po příjezdu přivolaných policistů se i nadále choval arogantně, agresivně a s hlídkou nespolupracoval. Orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu téměř 3 promile alkoholu v dechu a vzhledem k jeho silné podnapilosti bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování pro přestupek proti občanskému soužití.

Odcizení cestovní koloběžky z pozemku rodinného domu v Opavě-Kylešovicích

V noční době z 18. na 19. září 2017 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v Opavě, městské části Kylešovice přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že neoprávněně vešel na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, odkud následně odcizil silniční koloběžku černé barvy s modrými doplňky, čímž poškozenému 36letému místnímu muži byla způsobena škoda ve výši téměř dvou a půl tisíce korun. Případ prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 21. září 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem