Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 21. června 2019

Opava - Tragická dopravní nehoda u obce Neplachovice, část Zadky na Opavsku a další... (2 případy) 

Dopravní nehody cyklistů pod vlivem alkoholu na Opavsku

Dvacet minut po osmnácté hodině 19. června letošního roku jela 31letá žena z Ostravy na svém jízdním kole po ulici Nerudové v Opavě, přičemž v křižovatce s ulicí Gogolovou odbočovala vlevo směrem k ulici Englišové. Vlivem své podnapilosti (odborné měření dechovými zkouškami u ní prokázaly hodnoty okolo 1,3 promile alkoholu v dechu) však nezvládla řízení, vjela do protisměru a čelně narazila do přijíždějícího osobního motorové vozidla tovární značky VW Polo, jenž řídila 49letá místní žena. Po střetu upadla cyklistka na zem a utrpěla blíže nespecifikované zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10 tisíc korun. Cyklistka se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznala a do vystřízlivění jí byla zakázána další jízda.

Přibližně o hodinu a půl později, tedy před dvacátou hodinou 19. června tohoto roku jel 58letý muž z Opavska na svém jízdním kole po ulici Lipové v obci Hať, kdy po vyjetí od místní restaurace přejel přes komunikaci, narazil do vyvýšené obruby chodníku a upadl na zem. Při pádu si způsobil lehké zranění v oblasti hlavy, se kterým byl z místa kolizní situace převezen sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do Městské nemocnice Ostrava - Fifejdy. Odborné měření dechovými zkouškami u shora uvedeného muže prokázalo, že je v silně podnapilém stavu, přičemž mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 2,8 promile alkoholu v dechu. I tento cyklista se k požití alkoholu před jízdou doznal a byla mu zakázána další jízda do vystřízlivění.

Oba spisové materiály budou po řádném zadokumentování postoupeny podle věcné příslušnosti do správních komisí Odboru dopravy příslušného Magistrátu města Opavy a Městského úřadu v Hlučíně k dalšímu projednání a opatření.

Tragická dopravní nehoda u obce Neplachovice, část Zadky na Opavsku

Pár minut po patnácté hodině 20. června 2019 došlo na silnici číslo I/11 mezi Opavou a Bruntálem, a to na katastru obce Neplachovice - Zadky, k tragické dopravní nehodě. V té chvíli řídil 64letý muž z Bruntálska osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Focus ve směru jízdy od obce Vlaštovičky k obci Neplachovice, část Zadky, přičemž před levotočivou zatáčkou začal předjíždět před sebou stejným směrem jedoucí osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia, jenž řídil 74letý muž z Ostravy. Při následném zařazování se zpět do pravého jízdního pruhu však řidič fordu dostal smyk, vyjel do levé části komunikace a zde se čelně střetl s protijedoucím osobním motorovým vozidlem tovární značky Peugeot 206. Tento automobil byl vlivem silného nárazu odhozen do silničního příkopu, ke střetu mezi předjížděným vozidlem Škoda Fabia či s jinými vozidly již nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 160 tisíc korun. Při dopravní nehodě utrpěl 64letý řidič vozu Ford Focus mnohačetná zranění neslučitelná se životem a na místě byl usmrcen. Mnohočetným zraněním, neslučitelným s životem podlehl na místě i 51letý muž z Bruntálska, který řídil osobní automobil Peugeot 206 a také jeho spolujedoucí, a to 48letá žena z Bruntálska. V tomto vozidle utrpěla těžké zranění nezletilá dívka, jenž byla letecky transportována do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě - Porubě. Celou tragickou událost si na místě převzal komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě, u obou zemřelých řidičů byla nařízena pitva s odběrem biologického materiálu ke zjištění, zda v době jízdy nebyli pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek. Vše je nadále v prověřování a ve vyšetřování ze strany opavských kriminalistů.

Opava 21. června 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem