Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 20. září 2017

Opava - Případ odcizení peněženky v Opavě má na svědomí 20letý muž v celostátním pátrání a další... (9 případů) 

Sprejerství, poškození zařízení u cyklostezky v Hradci nad Moravicí
 

V blíže neustanovené době během čtrnácti dnů v měsíci září letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na cyklostezce vedoucí z Hradce nad Moravicí do obce Kajlovec přečin poškození cizí věci tím, že černou barvou poškodil dřevěný stůl, dřevěnou lavici a informační skříňku, na které namaloval různé symboly a nápisy, čímž vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 5 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k objasnění věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Případ odcizení peněženky v Opavě má na svědomí 20letý muž v celostátním pátrání

Dne 15. září 2017 policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil 20letý muž ze Šumperska tím, že chvíli po páté hodině ranní téhož dne ve vnitrobloku na ulici Podkovní v Opavě využil chvilkovou nepozornost poškozeného 33letého místního muže, který stál u svého zaparkovaného osobního automobilu a ze sedadla řidiče mu odcizil peněženku s finanční částkou na hotovosti téměř 20 tisíc korun a s různými osobními doklady.

Chvíli po protiprávním jednání majetkového charakteru opavští policisté zadrželi výše uvedeného podezřelého muže na ulici Na Valech v Opavě, přičemž lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že se jedná o osobu v celostátním pátrání, kterou hledají olomoučtí kriminalisté. Po nutných procesních úkonech byl 20letý muž propuštěn na svobodu a jeho případná další trestná činnost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Krádež zboží v opavském obchodním centru provedl 24letý muž z Brna

Policisté z opavského obvodního oddělení 15. září 2017 ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 24letému muži z Brna, neboť tento chvíli před druhou hodinou odpolední téhož dne odcizil v prodejně módy obchodního centra na ulici U Fortny v Opavě zboží v hodnotě téměř 600 korun. Odcizené rifle si uschoval do svého batohu a po průchodu přes pokladní zónu bez úhrady byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Poté byl předán přivolané opavské policejní hlídce a lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Městského soudu v Brně, za což mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 10 měsíců, který vykonal v červnu letošního roku.

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu na Vítkovsku

Kolem půl jedenácté večer 15. září tohoto roku řídil 51letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Focus ve směru od Nových Těchanovic na Vítkov, přičemž vyjel vpravo mimo komunikaci a sjel do silničního příkopu. Při této dopravní nehodě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 150 tisíc korun, přičemž řidič i jeho 45letá spolujezdkyně z Ostravska utrpěli zranění lehčích charakterů s nutností lékařského vyšetření a ošetření. Muž byl sanitním vozidlem převezen do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, žena byla transportována do Slezské nemocnice v Opavě. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo následně zjištěno, že v době jízdy byl řidič pod vlivem alkoholických nápojů, kdy nadýchal téměř 1,2 promile alkoholu. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě a opavských kriminalistů, zda nebyla naplněna skutková podstata přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek.

Úmyslné poškození osobního automobilu na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách

V době kolem desáté hodiny dopolední 16. září letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici U Cukrovaru v Opavě, městské části Kateřinky přečin poškození cizí věci tím, že poblíž místní lékárny úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 330. Poškrábáním laku karosérie dveří, blatníku a kapoty a ulomením zpětného zrcátka vznikla poškozenému 26letému muži z Opavy celková hmotná škoda na majetku ve výši 10 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho počínání lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Případ výtržnictví v opavském baru nyní prověřují policisté

Dne 17. září 2017 policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, kterého se dopustil 19letý muž z Karvinska tím, že chvíli po půlnoci téhož dne v baru na ulici Kasárenské v Opavě, a to za přítomnosti velkého množství osob, hodil skleněnou láhev od piva o zeď, přičemž se láhev rozbila a následně po lidech křičel, osočoval je vulgárními výrazy, strkal do nich a plival na zem. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z obvodního oddělení v Opavě.

Odcizení hliníkových žlabů z objektu bývalého vepřína v obci Svatoňovice

Doposud neznámý pachatel spáchal z 16. na 17. září 2017 na katastru obce Svatoňovice přečin krádeže tím, že z budovy bývalého vepřína odcizil jednadvacet hliníkových krmných žlabů různých délek, čímž vznikla 41letému majiteli objektu celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 17 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Případ krádeže nafty z pracovního stroje v Bolaticích je objasněn

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Kravařích objasnili případ krádeže 30 litrů motorové nafty z pracovního stroje, ke kterému došlo v nočních hodinách na začátku srpna letošního roku, a to na ulici Dolní v obci Bolatice, čímž poškozené společnosti vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 900 korun.

Jako pachatelé byli ustanoveni dva muži ve věku 19 a 22 let z Hlučínska, kterým tak bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství.

U obou výše uvedených mužů se jedná o recidivu, poněvadž byli v posledních třech letech pravomocně odsouzeni a potrestáni rozsudky okresních soudů v Opavě a v Ostravě. U mladšího muže se jednalo o podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou do ledna roku 2018, starší z podezřelých mužů si trest odpykal při nepodmíněném trestu odnětí svobody o výměře jednoho roku. Jejich případná další trestná činnost je předmětem další prověřování a vyšetřování ze strany kravařských policistů v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty.

Krádež kabelky ze šatny zaměstnanců v budišovském výrobním podniku zná pachatelku

V průběhu dne 2. srpna 2017 tehdy neznámá osoba spáchala v šatně zaměstnanců výrobního podniku na ulici Československé armády v Budišově nad Budišovkou přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že z řádně nezajištěné skříňky odcizila kabelku, ve které se nacházela peněženka, finanční hotovost 1.200 korun, různé osobní doklady, platební karty a deštník, čímž poškozené místní 50leté ženě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 2.300 korun. Tento případ majetkového charakteru prověřovali policisté z obvodního oddělení ve Vítkově, kteří v těchto dnech ustanovili osobu pachatele výše uvedeného protiprávního jednání, a tou je 43letá žena. Ve zkráceném přípravném řízení jí tak bylo sděleno podezření z výše uvedené trestné činnosti.

Opava 20. září 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem