Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 20. února 2018

Opava - Hádka při losování cen v tombole opavského plesu přerostla ve fyzické napadení a další... (6 případů) 

Vloupání do osobního automobilu na ulici 28. října v Hlučíně

Přečinu krádeže se v noční době z 15. na 16. února tohoto roku dopustila na ulici 28. října v Hlučíně doposud neznámá osoba tím, že se vloupala do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia combi. Odcizením autorádia, rezervního kola, rolety zavazadlového prostoru, lékárničky a mobilního telefonu vznikla místnímu 20letému muži škoda ve výši 6 tisíc korun. Další škoda ve výši 4 tisíce korun byla způsobena poškozením dveří a zámku automobilu. Tato trestná činnost majetkového charakteru je v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Hlučíně a informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Hádka při losování cen v tombole opavského plesu přerostla ve fyzické napadení

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, kterého se dopustili tři muži kolem půl jedné ranní 17. února 2018, a to v době konání plesu v jedné z restaurací na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích. V té době, při losování výher v tombole, se 21letý místní muž zvedl ze židle a přes celý sál (za přítomnosti několika desítek hostů) křičel vulgární výrazy na 34letého muže z Opavy a osočoval jej, že je podvodník a vyhrál cenu neoprávněně. Přitom následně přišel až k němu a žádal po něm, aby mu ukázal výherní los. Slovně napadený muž však na vzniklou situaci zareagoval fyzickým útokem a udeřil jej čelem do oblasti hlavy. Mladý muž upadl na zem, přičemž k němu přišel další 34letý muž z Opavy, uchopil ho kolem krku, několikráte jej také udeřil pěstí do hlavy. Při tomto napadání spadli na stůl, který rozlomili a způsobili škodu ve výši 800 korun. Oba 34letí muži tak 21letému muži způsobili zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava, s dobou léčení jednoho týdne. Při prováděném prověřování celé záležitosti bylo zjištěno, že se mladý muž výtržnosti dopustil opakovaně, za což byl již dříve Okresním soudem v Opavě odsouzen a potrestán k podmíněnému trestu odnětí svobody na čtyři měsíce, se zkušební dobou do března roku 2019.

Vloupání do restaurace v obci Štítina

V noční době ze 17. na 18. února 2018 se doposud neznámý pachatel vloupal do restaurace na ulici Hlavní v obci Štítina. Odcizením televizoru, satelitního přijímače, pokladního tabletu, notebooku, finanční částky na hotovosti 8 tisíc korun a originálních fotbalových dresů Barcelony, Juventusu a Liverpoolu vznikla poškozené právnické osobě z Opavska doposud blíže neustanovená škoda. Výše uvedený přečin krádeže nyní nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kravařích, a to v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Sprejerství, poškození fasády domu v centru Statutárního města Opavy

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době ze 17. na 18. února letošního roku na ulici Kolářské v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že sprejem stříbrné barvy vytvořil nečitelný nápis na podezdívce jednoho z činžovních domů, čímž poškozené organizaci vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 2 tisíce korun. Tento případ protiprávního jednání nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Fyzické napadení v Hlučíně má na svědomí 13letý chlapec

Dne 19. února 2018 policisté z hlučínského Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, ze kterého je důvodně podezřelý nezletilý 13letý místní chlapec tím, že chvíli po devatenácté hodině 19. ledna letošního roku na Mírovém náměstí v Hlučíně postupně fyzicky napadl dva mladíky ve věku 16 let, a to několika údery do hlavy a kopy do těla. Incident se odehrál po předchozí slovní rozepři před prodejnou rychlého občerstvení a oba mladíci z Hlučínska museli následně vyhledat jednorázové lékařské vyšetření a ošetření na úrazové ambulanci Městské nemocnice v Ostravě. Celá záležitost byla původně prošetřována jako přestupek proti občanskému soužití a nyní je vše nadále v prověřování pro podezření z výše uvedené trestné činnosti.

Recidivista opět zcizoval zboží v hlučínském supermarketu

Policisté z hlučínského Obvodního oddělení dne 19. února 2018 ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 22letému muži z Hlučínska, neboť tento chvíli po dvacáté hodině téhož dne odcizil v supermarketu na ulici Opavské v Hlučíně volně vystavené zboží v hodnotě 854 korun. Do své příruční sportovní tašky si uschoval zubní kartáčky a uzený sýr a bez úhrady prošel přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolané policejní hlídce, přičemž lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že se u shora uvedeného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Ostravě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody o výměře jednoho roku, který vykonal na konci roku 2016. Jeho případná další trestná činnost obdobného charakteru je nadále v prověřování ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů.

Opava 20. února 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem