Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 2. února 2018

Opava - Vloupání do opavských cykloprodejen a odcizení jízdních kol a další... (6 případů) 

Vloupání do opavských cykloprodejen a odcizení jízdních kol

V noční době z 31. ledna na 1. února 2018 se doposud neznámý pachatel pokusil vloupat do cykloprodejny na ulici Pekařské v Opavě. Páčením dveří tak způsobil majiteli hmotnou škodu na majetku ve výši zjevně převyšující 5 tisíc korun. K vloupání do samotné prodejny nedošlo a nebylo odcizeno žádné zboží.

Kolem půl druhé ranní prvního únorového dne se však dosud neznámá osoba vloupala do prodejny s cyklistickým zbožím na ulici Edvarda Beneše v Opavě-Kateřinkách, ze které odcizila vystavené pánské horské jízdní kolo značky Ghost černo-červené barvy s karbonovým rámem, pánské horské jízdní kolo značky Ghost černo-modré barvy s karbonovým rámem a dvě zapletená kola (ráfky s plášti), vše v hodnotě přes 140 tisíc korun. Na zařízení prodejny (poškození dveří) vznikla majiteli další hmotná škoda ve výši nejméně 5 tisíc korun.

Oba případy nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty, kdy se zjišťují například takové skutečnosti, zda výše uvedená protiprávní jednání majetkového charakteru způsobila jedna a tatáž osoba pachatele, která se tak dopustila přečinu krádeže ve stádiu pokusu, přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů, jakož i k nálezu odcizených jízdních kol, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení cigaret v opavské trafice

Chvíli po půl sedmé ranní 1. února 2018 doposud neznámý muž vstoupil do prodejny trafiky na ulici Horní náměstí v Opavě, přičemž z ruky prodávající 70leté místní ženy vytrhl a takto odcizil karton cigaret značky Marlboro červené barvy v hodnotě 1.020 korun. Poté z místa protiprávního jednání majetkového charakteru utekl neznámo kam. Ke zranění obsluhy prodejny nedošlo a celá záležitost je nyní v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených tabákových výrobků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do osobního automobilu na parkovišti hypermarketu v Opavě

Doposud neznámý pachatel se v době mezi jednou a druhou hodinou odpolední prvního únorového dne letošního roku vloupal na parkovišti hypermarketu na ulici Těšínské v Opavě do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Honda Civic, přičemž na zařízení automobilu (dveře, okno, středový sloupek) způsobil celkovou hmotnou škodu ve výši jeden a půl tisíce korun. Z vozu následně odcizil tašku, která obsahovala umělecké malířské potřeby (25 kusů olejových barev různých odstínů v tubách, 8 kusů malířských štětců odlišných velikostí a tvarů, plátěnou zástěru a plechové kalíšky), vše v hodnotě 4 tisíce korun. Tento přečin krádeže prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do ordinace praktického lékaře ve Vítkově

V blíže neustanovené době v průběhu posledního lednového dne nebo v ranních hodinách prvního únorového dne letošního roku se doposud neznámý pachatel dopustil na ulici Budišovské ve Vítkově přečinu krádeže tím, že se vloupal do ordinace místního praktického lékaře, ze které odcizil pokladničku s finanční hotovostí 150 korun, různé prázdné nevyplněné recepty a prázdné čisté pracovní neschopenky. Odcizením těchto tiskopisů a financí, jakož i poškozením zámků, mříží a dveří vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 4 tisíce korun. Výše uvedený přečin krádeže je nyní prověřován ze strany policistů z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Odcizení měděných trubek z neobydleného domu v obci Klokočov na Vítkovsku

Doposud neznámý pachatel se v blíže neupřesněné době od 27. ledna do 1. února 2018 vloupal do jednoho z neobydlených rodinných domů ve Vítkově, části Klokočov, který je v současné době v rekonstrukci, přičemž ze čtyř opravovaných bytů odcizil bezmála 170 metrů měděných trubek, sloužících k rozvodům topení. Poškozené místní soukromé společnosti tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 17 tisíc korun. Jakékoli informace k tomuto přečinu krádeže, které by vedly k objasnění celé záležitosti, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Světelné a zvukové oslavy Vánoc 39letým mužem v Budišově nad Budišovkou mají dohru

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z protiprávního jednání 39letému muži z Budišova nad Budišovkou, neboť tento při úmyslném použití zábavné pyrotechniky způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši téměř 10 tisíc korun. K celému incidentu mající znaky přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví došlo chvíli po páté hodině odpolední 21. prosince 2017 na ulici náměstí Republiky v Budišově nad Budišovkou, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti několika osob. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno a prokázáno svědeckými výpovědi a vyhodnocením pořízených kamerových záznamů, tak výše jmenovaný muž postupně umístil několik krabic zábavní pyrotechniky pod sloupy veřejného světlení, kdy při postupném odpalování jednotlivé světlice neřízeně lítaly okolím a například poškodily svítidlo veřejného osvětlení, fasády okolních budov a skleněnou výplň dveří nákupního střediska. Ke zranění přítomných či procházejících osob a osob projíždějících v automobilech naštěstí nedošlo. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů.

Opava 2. února 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem