Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 17. srpna 2018

Opava - Silně podnapilý muž se pokusil vloupat do zahradní chatky v Opavě a další... (6 případů) 

Dopravní nehoda silně podnapilého řidiče osobního automobilu v Šilheřovicích

Chvíli před půl šestou odpolední 15. srpna 2018 řídil 47letý muž z Karvinska po ulici Horní v obci Šilheřovice osobní motorové vozidlo tovární značky Hyundai, přičemž při průjezdu pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, přes vyvýšenou obrubu chodníku vyjel mimo pozemní komunikaci a postupně narazil do oplocení jednoho z rodinných domů, dále do skříně plynové přípojky s betonovou podezdívkou a do kovové brány oplocení sousedního rodinného domu. Po dopravní nehodě řidič z místa utekl, avšak byl dostižen svědky kolizní situace a následně byl dopraven zpět na místo události. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 137 tisíc korun. Odborné měření dechovými zkouškami prokázalo, že shora uvedený muž řídil automobil po předchozím požití alkoholických nápojů, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami více jak 2,2 promile alkoholu v dechu. Při prvotním prověřování 47letý muž přítomným policistům neustále uváděl, že v době nehody vozidlo neřídil, byl pouze spolujezdec a automobil měl řídit mu neznámý muž hovořící polsky. Toto tvrzení však bylo vyvráceno přítomnými svědky. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali mu řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dopravní nehoda svou cyklistů v Ludgeřovicích

Půl hodiny před půlnocí 15. srpna letošního roku jel 31letý muž z Ostravy na svém jízdní kole po ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice, a to za dalšími dvěma cyklisty, přičemž na přímém úseku silnice znenadání přejel do protisměru a zde se střetl s protijedoucím 26letým místním mužem jedoucím na jízdním kole. Po srážce oba muži upadli na vozovku a utrpěli zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Fakultní nemocnici s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun. Orientační dechová zkouška vyzněla u druhého jmenovaného cyklisty negativně, pozitivní test však byl u 31letého muže, který dopravní nehodu zavinil. Odborné měření u něj prokázalo hodnoty okolo 2,4 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v šetření ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Silně podnapilý muž se pokusil vloupat do zahradní chatky v Opavě

Policisté z opavského Obvodního oddělení v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže ve stádiu pokusu 38letému místnímu muži, neboť tento se v podvečerních hodinách 15. srpna letošního roku pokusil vloupat do jedné ze zahradních chat v zahrádkářské osadě na ulici Bílovecké v Opavě. Páčením dveří způsobil 67letému majiteli chaty z Opavy celkovou hmotnou škodu ve výši tisíc korun, k vniknutí do objektu nedošlo a nebylo nic odcizeno. Po tomto protiprávním jednání majetkového charakteru 38letý podezřelý muž odešel ze zahrádkářské osady k nedalekému kolejišti, kde si lehl a bezprostředně tak ohrožoval svůj život a zdraví. Zde byl zajištěn službukonající policejní hlídkou z Obvodního oddělení v Opavě a vzhledem k tomu, že jevil silné známky požití alkoholických nápojů (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu téměř 2 promile alkoholu v dechu), zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Jeho případná další trestná činnost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Krádež volně odloženého batohu u obce Držkovice

V polední době 16. srpna tohoto roku doposud neznámý pachatel využil chvilkové nepozornosti 18letého muže z Opavy a odcizil mu volně odložený batoh zelenočerné barvy, ve kterém se nacházela elektronická cigareta, černá mikina s kapucí, svazek klíčů, hnědá kožená peněženka s finanční částkou na hotovosti 6 tisíc korun, různé osobní doklady a platební karta, vše v celkové hodnotě vyšší jak 8 tisíc korun. Skutek se stal mezi obcemi Držkovice a Vávrovice, kdy poškozený muž zde sekal trávu a batoh si ponechal v nedaleké blízkosti v silniční příkopě. Tento přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Odcizení kabelky z nákupního vozíku v supermarketu na ulici Olomoucké v Opavě

V době kolem páté hodiny odpolední 16. srpna 2018 doposud neznámá osoba spáchala v jednom ze supermarketů na ulici Olomoucké v Opavě přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že využila chvilkové nepozornosti 71leté ženy z Opavska a z nákupního vozíku jí odcizila volně odloženou dámskou koženkovou kabelku hnědé barvy, ve které se nacházel mobilní telefon značky Nokia bílé barvy, svazek klíčů a dámská koženková peněženka černé barvy s finanční částkou na hotovosti 5 tisíc korun, s různými osobními doklady a s platební kartou. Poškozené ženě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 7 tisíc korun a tento případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a dokladů, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do zámecké vinárny v obci Velké Hoštice

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neupřesněné době mezi půl pátou odpolední a půl desátou večerní 16. srpna letošního roku na ulici Zámecké v obci Velké Hoštice přečin krádeže tím, že se vloupal do objektu zdejší zámecké vinárny, ze které odcizil černou koženou pracovní peněženku s tržbou ve výši 7 tisíc korun a dále 10 lahví vína značky Chateau Valtice, pozdní sběr, odrůdy Pálava, ročníku 2016 v hodnotě téměř 2 a půl tisíce korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kravařích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených finančních prostředků a vín, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Opava 17. srpna 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem