Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 16. února 2018

Opava - Vloupání do osobních automobilů na ulici Olomoucké v Opavě a další... (6 případů) 

Vloupání do osobního automobilu na ulici Celní v Hlučíně

Doposud neznámý pachatel spáchal v noční době z 12. na 13. února 2018 na ulici Celní v Hlučíně přečin krádeže tím, že se vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, ze kterého odcizil autorádio a dále oba přední světlomety. Poškozené 52leté ženě z Ostravy tak byla odcizením věcí a poškozením automobilu způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 10 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Výzva k dopravní nehodě mezi chodkyní a automobilem na ulici Nákladní v Opavě

Policejní inspektor prap. Martin Tihelka ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě žádá širokou veřejnost o svědecké informace k dopravní nehodě, ke které došlo kolem desáté hodiny dopolední 6. února 2018 na křižovatce ulic Nákladní a Pekařská v Opavě. V té době údajně šla místní 35letá žena po vyznačeném přechodu pro chodce od centra města do městské části Kateřinky, kdy jí při přecházení mělo srazit projíždějící neznámé osobní motorové vozidlo žluté barvy s neznámým řidičem, jedoucí po ulici Nákladní ve směru od ulice Rybářské k ulici Ratibořské. Podle výpovědi chodkyně tato po střetu upadla na vozovku a následně se druhý den, pro svá lehká zranění, nechala jednorázově lékařsky vyšetřit a ošetřit ve Slezské nemocnici v Opavě. Neznámý řidič s nezjištěným automobilem po dopravní nehodě měl odejet neznámo kam. Vzhledem k řádnému prošetření a prověření celé nahlášené kolizní situace, jakož i pro řádné zadokumentování celé věci, je zapotřebí ustanovit řidiče a také výše uvedený osobní automobil. Tyto pozitivní skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 576 nebo 974 737 581.

Odcizení jízdního kola od budovy opavské střední školy

Od devíti hodin do čtrnácti hodin 14. února 2018 doposud neznámý pachatel odcizil ze dvora místního gymnázia na ulici Komenského v Opavě lankovým zámkem ke kovovému stojanu uzamčené pánské trekingové jízdní kolo značky Head černočervené barvy, čímž vznikla 19letému mladému muži z Opavy celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 9 a půl tisíce korun. Tento přečin krádeže nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného jízdního kola, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Odcizení stavebního nářadí z garáže u rodinného domu v Kylešovicích

K přečinu porušování domovní svobody a k přečinu krádeže došlo v blíže neustanovené době mezi 3. a 12. únorem letošního roku na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích, kdy doposud neznámá osoba neoprávněně vstoupila na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů a z neuzamčené přilehlé garáže odcizila plastový kufr s aku příklepovým vrtacím šroubovákem modročerné barvy. Místnímu 43letému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 19 tisíc korun a celá záležitost je v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do osobních automobilů na ulici Olomoucké v Opavě

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení přijali oznámení tří osob o provedeném vloupání do jejich osobních motorových vozidel, a to na ulici Olomoucké v Opavě.

Poškozená 56letá žena z Opavy uvedla, že od ranních hodin do odpoledních hodin dne 14. února 2018 se doposud neznámý pachatel vloupal do jejího osobního automobilu tovární značky Škoda Felicia, které bylo zaparkováno na parkovišti u Psychiatrické nemocnice a z něj odcizil dálkový ovládač od elektrické brány v hodnotě 3 a půl tisíce korun, přičemž na zařízení vozu vznikla škoda ve výši 2 tisíce korun.

V průběhu celého výše uvedeného dne se neznámá osoba vloupala i do vedle stojícího automobilu tovární značky VW Polo, jehož majitelkou je 60letá žena z Opavy a odcizila autorádio s kazetovým přehrávačem v ceně 200 korun, přičemž škoda za zámku dveří vozu činí 1 tisíc korun.

Oznámení o protiprávním jednání majetkového charakteru učinil i 36letý místní muž, kterému se neznámý pachatel vloupal na parkovišti naproti areálu Slezské nemocnice do zde zaparkovaného automobilu tovární značky Mercedes Benz Sprinter a odcizil autorádio v hodnotě 1 tisíc korun. Na zámku dveří vozidla vznikla škoda 3 tisíce korun. K tomuto případu mohlo dojít v blíže neustanovené době z 12. na 15. února letošního roku.

Všechny výše uvedené případy nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů nebo k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Úmyslné poškození osobního automobilu v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Sady Svobody v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky VW Polo. Ke skutku došlo v brzkých ranních hodinách 15. února letošního roku a ulomením obou zpětných zrcátek, promáčknutím všech čtyř dveří a střechy automobilu vznikla poškozené 22leté ženě z Opavska celková hmotná škoda na majetku ve výši 50 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho protiprávního počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 16. února 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem