Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 16. listopadu 2017

Opava - Dopravní nehoda podnapilé cyklistky v Opavě-Kylešovicích a další... (5 případů) 

Úmyslné poškození střechy i skleněných částí rodinného domu v obci Štěpánkovice

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel nebo pachatelé tím, že v průběhu podzimních měsíců letošního roku několikráte úmyslně poškodil či poškodili zařízení na jednom z rodinných domů v obci Štěpánkovice. Jedná se minimálně o pět událostí, ke kterým docházelo vždy v podvečerních hodinách od 11. září do 13. listopadu 2017, kdy neznámá osoba házela kusy cihel a kamení na uvedený dům, přičemž poškodila na několika místech střešní krytinu i skleněné výplně oken, dveří a naddveřního prostoru. Poškozenému 45letému místnímu muži tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 10 tisíc korun. Původně byly jednotlivé případy šetřeny jako přestupky proti majetku a přestupky proti občanskému soužití, jenže vše bylo překvalifikováno na shora uvedenou trestnou činnost a kravařští policisté rádi přivítají jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho protiprávního počínání. Tyto skutečnosti lze kdykoli sdělit telefonicky, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 721.

Vloupání do stavebních unimobuněk mezi Opavou a městskou částí Malé Hoštice

Doposud neznámý pachatel se ze dne 13. na 14. listopadu tohoto roku dopustil na poli v prostoru staveniště silnice mezi Opavou, městskou částí Kateřinky a Opavou, městskou částí Malé Hoštice přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci tím, že se vloupal do dvou stavebních unimobuněk, ze kterých následně odcizil rotační nivelační laser žluté barvy, elektrickou úhlovou brusku modro-zelené barvy a prodlužovací elektrický kabel na bubnu oranžové barvy o délce 25 metrů. Poškozené soukromé společnosti z Bruntálu tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 42 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Dopravní nehoda nákladního automobilu a osobního vlaku u obce Otice-Rybníčky

Chvíli po jedné hodině odpolední 15. listopadu 2017 došlo na nechráněném železničním přejezdu v katastru obce Otice, část Rybníčky k dopravní nehodě mezi nákladním motorovým vozidlem a osobním vlakem, ve kterém se přepravovalo 15 cestujících. V té době 40letý muž z Ostravy řídil nákladní automobil Iveco ve směru z Opavy do Hradce nad Moravicí, přičemž odbočoval vpravo na obec Rybníčky. Podle jeho slov byl silně oslněn sluncem a přehlédl ve směru od Hradce nad Moravicí do Opavy jedoucí osobní vlak, který řídil 43letý strojvedoucí z Opavy. Řidič náklaďáku si přijíždějícího vlaku všiml na poslední chvíli, se svým vozem zastavil v těsné blízkosti železniční tratě, avšak již nezabránil střetu mezi zpětnými zrcátky vlaku a automobilu Iveco. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11 tisíc korun, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků kolizní situace negativně. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a opavských kriminalistů.

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů v Hlučíně

V době kolem půl čtvrté odpoledne 15. listopadu tohoto roku řídil 45letý muž z Hlučína osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Zafira po ulici Celní v Hlučíně, a to ve směru jízdy od obce Děhylov do centra města, přičemž se plně nevěnoval řízení (mikro spánek), na rovném úseku silnice přejel do levého jízdního pruhu a čelně se střetl s protijedoucím osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Octavia, jenž řídila 45letá žena z Opavska. Při dopravní nehodě došlo k blíže nespecifikovanému zranění řidiče i řidičky a rovněž byli zraněni další spolucestující v automobilu Škoda, a to 69letá žena a dvě děti ve věku 9 a 12 let. Všechny zraněné osoby byly převezeny sanitními vozidly do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k lékařskému vyšetření a ošetření. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 160 tisíc korun. Případ je nadále v prověřování ze strany policistů ze skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Dopravní nehoda podnapilé cyklistky v Opavě-Kylešovicích

Těsně před sedmou hodinou podvečerní 15. listopadu letošního roku jela po ulici Na Dolní hrázi v Opavě, městské části Kylešovice místní 47letá žena na svém jízdním kole, přičemž na rovném úseku cyklostezky nezvládla řízení a upadla na zem. Na místo byli přivoláni policisté i osádka sanitního vozidla s lékařským personálem. Odborné měření dechovými zkouškami prokázalo, že cyklistka je pod vlivem alkoholu, kdy jí byly naměřeny hodnoty okolo 1,5 promile alkoholu v dechu. Následně byla převezena k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě se zraněním lehčího charakteru a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši tisíc korun. Celý případ nadále prošetřují policisté ze skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Opava 16. listopadu 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem