Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 15. srpna 2017

Opava - Odcizení volně odloženého batohu s věcmi na opavském koupališti a další... (8 případů) 

Odcizení volně odloženého batohu s věcmi na opavském koupališti

Na základě oznámení místní 44leté ženy policisté z opavského obvodního oddělení dne 11. srpna 2017 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v době kolem čtvrté hodiny odpolední téhož dne v areálu koupaliště na ulici Jaselské v Opavě odcizil 14letému synovi oznamovatelky volně odložený batoh. V něm se nacházel mobilní telefon značky Samsung Galaxy A5 černé barvy, plátěná košile světle modré barvy, kraťasy, tričko, plátěná peněženka černé barvy s finanční hotovostí 150 korun a platební karta, vše v hodnotě 6 600 korun. Prováděnými procesními úkony na místě činu byl v šatnách městského koupaliště nalezen batoh s oblečením, přičemž chyběla peněženka s finančními prostředky, mobilní telefon a košile. Poškozené osoby následně vyčíslily škodu na majetku ve výši téměř 6 tisíc korun a celá záležitost je nadále v prověřování. Jakékoli informace, vedoucí k objasnění věci či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opavští policisté prověřují případ fyzického napadení tří mužů na ulici Pekařské v Opavě

Chvíli po sedmé hodině podvečerní 12. srpna letošního roku trojice doposud neznámých mužů bezdůvodně fyzicky napadla na ulici Pekařské v Opavě skupinku tří místních mužů ve věku 29, 31 a 34 let. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak neznámí muži postupně napadli všechny tři společně jdoucí osoby, a to údery pěstí do obličejů a hlavy, stržením na zem a kopy do těl, přičemž poškozeným bylo způsobeno zranění lehčího charakteru, bez nutností lékařského vyšetření a ošetření. Výše uvedený případ je v této chvíli policisty z obvodního oddělení v Opavě prověřován jako přečin výtržnictví a jakékoli svědecké informace k celému incidentu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Požár domu na ulici Klokočovské ve Vítkově

Dvacet minut po jedné hodině noční 13. srpna 2017 byl na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámen požár domu na ulici Klokočovské ve Vítkově. Na místo byla okamžitě vyslána policejní hlídka z vítkovského obvodního oddělení, která zjistila, že se zde již nacházejí hasičské jednotky z Vítkova a postupně taky z Opavy, z Budišova nad Budišovkou, z Březové a z Melče. Požár se podařilo lokalizovat v sedm hodin ráno téhož dne, kdy se následně na místo dostavili policejní specialisté z kriminalistické techniky ve Frýdku-Místku z oboru elektro, služební pes na vyhledávání akcelerantů hoření a také vyšetřovatelé hasičů. Jako pravděpodobná příčina zahoření byla stanovena závada na elektroinstalaci uvnitř objektu dílny, a to v místě připojení bojleru pro ohřev vody. Při požáru došlo ke hmotné škodě na majetku (poškození domu a zařízení) v předběžné výši jednoho milionu korun. Škoda také vznikla na čtyřech zde odstavených automobilech, přičemž fyzické i právnické osoby se k dalšímu rozsahu škody doposud nevyjádřily. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. Šetřením na místě nebylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu či přestupku, nebylo tedy zjištěno cizí zavinění na vzniku požáru. Celá záležitost je však nadále v prověřování ze strany policistů obvodního oddělení ve Vítkově a kriminalistů územního odboru Policie České republiky v Opavě, v úzké spolupráci s hasiči Hasičského záchranného sboru územního odboru Opava.

Nález munice pocházející z období 2. světové války v Háji ve Slezsku, část Smolkov

Patnáct minut před třetí hodinou odpolední 13. srpna letošního roku na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 telefonicky oznámil 33letý muž z Opavska, že před chvíli nalezl v lesním porostu na katastru obce Háj ve Slezsku, část Smolkov různé druhy a množství munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k bezpečnému znehodnocení odvezl čtrnáct kusů dělostřeleckých min ráže 82 mm a tři kusy dělostřeleckých min ráže 120 mm.

Vloupání do dodávkového automobilu na ulici Boženy Němcové v Hlučíně

Přečinu krádeže se v noční době z 13. na 14. srpna 2017 dopustil na ulici Boženy Němcové v Hlučíně doposud neznámý pachatel tím, že se vloupal do zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla tovární značky Peugeot Boxer, přičemž z úložného prostoru odcizil různé druhy nářadí (aku vrtačku, aku utahovačku na sádrokarton, náhradní baterie, nabíječky, křížový laser, bourací kladivo, elektrickou vrtačku), rádio, dva batohy s rybářskou bižuterii a povolenku k rybolovu, čímž poškozenému místnímu 29letému muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 60 tisíc korun. Výše uvedené protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Sprejerství, poškození fasád bytových domů na ulici Polanové v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Polanové v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že v noční době z 11. na 12. srpna letošního roku úmyslně poškodil fasády a další příslušenství čtyř bytových domů, čímž poškozeným majitelům vznikla celková hmotná škoda na majetku zcela zřejmě vyšší jak 5 tisíc korun. Neznámá osoba či osoby spreji modré barvy nastříkala nebo nastříkaly na sokly domů nápisy DS a různé přerušované čáry a takto poškodila nebo poškodily i oplechování fasád domů. Tuto trestnou činnost nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

35letý muž z Vítkova je podezřelý z fyzického napadení 24leté ženy

V těchto dnech policisté z vítkovského obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu výtržnictví 35letému místnímu muži, neboť tento v době kolem jedné hodiny ranní 6. srpna letošního roku na ulici Budišovské ve Vítkově fyzicky napadl 24letou ženu z Vítkovska, které dal několik facek dlaní, chytil jí za krk a povalil na zem, kde do ní kopl. Poškozená žena utrpěla zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve vítkovské a následně i v krnovské nemocnici. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů, přičemž se zjišťují důvody jeho protiprávního jednání.

Výzva opavských dopravních policistů k dopravní nehodě v Opavě ze dne 13. srpna 2017

Policejní inspektor skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Radim Uvíra žádá svědky dopravní nehody, která se stala kolem čtvrt na sedm ráno 13. srpna 2017 na kruhovém objezdu křižovatky ulic Krnovská a Vančurová v Opavě, o jejich svědectví. Zároveň žádá neznámou řidičku osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Roamster světle hnědé barvy, aby se rovněž přihlásila k výslechu v budově policie na ulici Hrnčířské č. 17 v Opavě, případně aby zavolala na opavské policejní číslo 974 737 578. Jedná se o to, že svědecké výpovědi i výslech neznámé ženy je velmi důležitý pro řádné zadokumentování celé kolizní situace. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak patnáct minut po šesté hodině ranní 13. srpna letošního roku neznámá řidička vjela na kruhový objezd z ulice Vančurové, přičemž nedala přednost v jízdě 41leté cyklistce z Opavy a došlo ke střetu automobilu s jízdním kolem. Po nárazu upadla cyklistka na vozovku a způsobila si zranění lehčího charakteru s následným lékařským vyšetřením a ošetřením v opavské Slezské nemocnici. Pravdou zůstává, že bezprostředně po kolizní situaci řidička auta zastavila, dotazovala se na zdravotní stav cyklistky a nabídla ji odvoz k lékaři, s čímž původně 41letá žena nesouhlasila. V této chvíli je ale výpověď řidičky důležitá, za což policisté děkují.

Opava 15. srpna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem