Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 14. listopadu 2017

Opava - Odcizení finanční částky z volně odložené peněženky v opavském nočním podniku a další... (7 případů) 

Úmyslné poškození veřejného zařízení na katastru obce Bělá

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v blíže nezjištěné době ve dnech 9. a 10. listopadu 2017 vylil neznámou tekutinu červené barvy na kamennou zídku a kamennou podlahu, dále touto látkou potřísnil i dva přilehlé stoly, dvě lavičky a odpadkový koš, a to v lesním porostu zvaném Pavlačka na katastru obce Bělá. Poškozené organizaci tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku v předběžné výši 10 tisíc korun. Kladné informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Nálezy munice pocházející z období 2. světové války na Opavsku

Ve dvě hodiny odpoledne 10. listopadu letošního roku telefonicky na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámil 60letý muž z Opavy, že před chvíli nalezl na poli v katastru obce Suché Lazce nějaký kovový předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z opavského obvodního oddělení, a to do příjezdu policejního pyrotechnika z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k bezpečnému znehodnocení odvezl dělostřelecký granát ráže 82 mm.

Policejní pyrotechnik byl na Opavsko přivolán i následujícího dne v jedenáct hodin dopoledne, poněvadž 54letý muž z Opavy nalezl v lesním prostoru u obce Bolatice panzerfaust vzoru 60. I tato nevybuchlá munice z období 2. světové války byla následně převezena k odborné likvidaci.

Odcizení finanční částky z volně odložené peněženky v opavském nočním podniku

V době kolem čtvrté hodiny ranní 11. listopadu tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v nočním klubu na ulici Olomoucké v Opavě přečin krádeže tím, že z peněženky 33letého místního muže, která byla volně odložena na baru, odcizil finanční hotovost ve výši 11 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, vedoucí k zjištění osoby pachatele a k objasnění věci, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do stavební buňky na ulici Ostravské v Hlučíně

V pozdních odpoledních hodinách 11. listopadu 2017 doposud neznámý pachatel spáchal u budovy kulturního domu na ulici Ostravské v Hlučíně přečin krádeže tím, že se vloupal do zde umístěného stavebního kontejneru, ze kterého odcizil motorovou pilu a kotoučovou pilu značek Stihl oranžové barvy, elektrocentrálu červené barvy a uhlovou brusku, čímž byla pražské akciové společnosti způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 93 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu výše uvedeného stavebního nářadí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701 či na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Zajištění dvou silně podnapilých mužů na protialkoholní záchytné stanici k vystřízlivění

V průběhu dne 13. listopadu 2017 službu konající policejní hlídky z opavského obvodního oddělení zajistily a na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě dodaly k vystřízlivění dva muže ve věku 49 a 63 let z Opavy, neboť tito bezprostředně ohrožovali svůj život a zdraví a budili veřejné pohoršení u kolemjdoucích spoluobčanů. Oba tyto případy protiprávního jednání jsou šetřeny jako přestupek proti veřejnému pořádku, přičemž nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob ani ke škodě na majetku.

Výše uvedený starší muž ležel chvíli po čtvrté hodině odpolední v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu téměř 1,7 promile alkoholu v dechu) na travnatém povrchu v opavských Městských sadech, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a hrozilo u něj prochladnutí.

Obdobně se choval i 49letý muž, kterého projíždějící policisté nalezli ležet na chodníku ulice Komenského v Opavě, a to před sedmou hodinou podvečerní. Orientační dechová zkouška u něj vykázala hodnotu bezmála 2,7 promile alkoholu v dechu.

Vloupání do prodejny v obci Litultovice

V blíže neustanovené době z 12. na 13. listopadu 2017 se doposud neznámý pachatel vloupal do prodejny smíšeného zboží v obci Litultovice, ze které odcizil různé druhy a množství cigaretových krabiček, dalších tabákových výrobků a balíčků žvýkaček. Toto zboží dal do modré plastové přepravky, kterou si odnesl. Předtím však na podlahu obchodu vysypal a rozházel brambory, které se nacházely v této zeleninové bedně. Poškozené organizaci tak byla způsobena celková hmotná škoda a majetku ve výši více než 13 tisíc korun a tento přečin krádeže nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Velkých Heralticích. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na velkoheraltické policejní číslo 974 737 751.

Krádež nafty z motorového vozidla v areálu firmy v obci Čermná ve Slezsku

Policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově v současné době prověřují přečin krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v neupřesněné době mezi 10. a 13. listopadem letošního roku neoprávněně vstoupil  do oploceného areálu firmy v obci Čermná ve Slezsku a z palivové nádrže zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla tovární značky Renault odcizil celkem 580 litrů motorové nafty. Krádeží nafty, poškozením oplocení a také uzamykacího mechanismu palivových nádrží vznikla soukromé firmě z Opavska celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 18 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k objasnění této majetkové trestné činnosti, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Opava 14. listopadu 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem