Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 12. října 2017

Opava - Opavští policisté prověřují krádeže věcí z vozidel i úmyslné poškození automobilu a další... (4 případy) 

Vloupání do kanceláře soukromé firmy v Hradci nad Moravicí

Policisté z hradeckého obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se z 8. na 9. října letošního roku vloupal do kanceláře soukromé firmy v areálu bývalého zemědělského družstva na ulici Žižkové v Hradci nad Moravicí. Odtud odcizil notebook s nabíječkou a s příslušenstvím, tři páry sportovní obuvi, gumové bonbóny o váze 1 kg a láhev alkoholu, čímž byla poškozenému 43letému místnímu muži způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 5 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti je nadále v prověřování ze strany policistů z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Zlatníky

Chvíli před jedenáctou hodinou dopolední 10. října 2017 na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámil 46letý muž, že při výkopových pracích v městské části Opava-Zlatníky nalezl kovový předmět, který vypadá jako munice. Místo nálezu zajistila policejní hlídka z opavského obvodního oddělení do příjezdu policejního pyrotechnika z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k bezpečnému znehodnocení odvezl dělostřelecký granát ráže 82 mm, pocházející z období 2. světové války.

Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Budišově nad Budišovkou

Policejní hlídka z obvodního oddělení ve Vítkově půl hodiny po půlnoci 10. října tohoto roku stavěla a kontrolovala na ulici Dukelské v Budišově nad Budišovkou řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, a to 28letého místního muže. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo zjištěno, že automobil řídil pod vlivem alkoholických nápojů, kdy jeho pozitivní výsledky měly hodnoty okolo 1,6 promile alkoholu v dechu. Výše uvedený muž přechozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a ve zkráceném přípravném řízení mu vítkovští policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Opavští policisté prověřují krádeže věcí z vozidel i úmyslné poškození automobilu

Policisté z obvodního oddělení v Opavě v těchto dnech přijali oznámení od tří poškozených právnických či fyzických osob v souvislosti s protiprávním jednáním majetkového charakteru, které se staly na teritoriu jejich služebního obvodu a jenž se týkají zaparkovaných osobních motorových vozidel.

V noční době z 10. na 11. října 2017 se doposud neznámý pachatel dopustil na parkovišti ulice Partyzánské v Opavě-Kateřinkách přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že se vloupal do zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla tovární značky VW Transportér, kdy z kabiny řidiče odcizil peněženku s různými osobními doklady, s platební kartou, s finanční částkou na hotovosti 10 tisíc korun a svazek klíčů, čímž 48letému místnímu muži vznikla celková hmotná škoda ve výši téměř 11 tisíc korun.

Ve stejné noční době se přečin krádeže stal i na ulici U Cukrovaru v Opavě, městské části Kateřinky, kdy se neznámá osoba dostala blíže nezjištěným způsobem pod kapotu zde odstaveného osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia, přičemž demontovala a následně i odcizila dva kusy předních, xenonových světlometů. Poškozené opavské soukromé společnosti tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 30 tisíc korun.

K přečinu poškození cizí věci došlo v přesně neustanovené době od 4. do 11. října letošního roku na sídlištním parkovišti ulice Olomoucké v Opavě a poškozené soukromé firmě z Hradce nad Moravicí vznikla škoda ve výši zcela zjevně převyšující finanční hotovost 5 tisíc korun. Doposud neznámý pachatel totiž úmyslně poškrábal různými vrypy lak karosérie zde zaparkovaného osobního vozu tovární značky BMW 440i.

Všechny výše uvedené skutky jsou nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osob pachatelů, k nálezu odcizených věcí nebo k důvodu jejich počínání lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 a na bezplatnou linku tísňového volání PČR čísla 158.

Opava 12. října 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem