Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 12. ledna 2018

Opava - Opavští policisté prověřují případ ztracených finančních prostředků a další... (3 případy) 

Odcizení kabelky z nákupního vozíku v hlučínském supermarketu

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že kolem půl třetí odpoledne 5. ledna 2018 využil v supermarketu na ulici Opavské v Hlučíně chvilkové nepozornosti 65leté ženy z Ostravy a z nákupního vozíku jí odcizil kabelku, ve které se nacházela peněženka, finanční hotovost, různé osobní doklady, platební karta, doklady k automobilu, mobilní telefon, dioptrické brýle a svazek klíčů, vše v hodnotě téměř 8 tisíc korun. Pachatel shora uvedené majetkové trestné činnosti se ale z krádeže dlouho neradoval, poněvadž byl zpozorován všímavým pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a při své útěku mu na parkovišti marketu odevzdal odcizenou kabelku i se všemi věcmi. Tato byla následně předána poškozené ženě. Celá záležitost je však nadále v prověřování ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů, kdy se zjišťují informace k osobě pachatele a k jeho případnému dalšímu obdobnému protiprávnímu jednání. Informace, které by ustanovily osobu pachatele, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 701 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opavští policisté zadrželi opilého muže bezprostředně po krádeži jízdního kola

Službu konající policejní hlídka z opavského Obvodního oddělení kontrolovala okolo třetí hodiny ranní 11. ledna 2018 v prostoru křižovatky ulic Pekařská a Vojanova v Opavě 27letého místního muže, který vedl jízdní kolo a byl v silně podnapilém stavu. Orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu více jak 1,3 promile alkoholu v dechu. Důsledným zjišťováním všech okolností bylo rovněž prokázáno, že kontrolovaný muž pánské jízdní kolo značky Author v hodnotě pět set korun odcizil před chvíli od budovy herny na ulici Partyzánské v Opavě-Kateřinkách. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o umístění pachatele protiprávního jednání na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění a také o zajištění jízdního kola pro další procesní úkony a k následnému navrácení kola původnímu majiteli. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, přičemž se zjišťuje, zda se 27letý muž dopustil přestupku proti majetku či zda se u něj jedná o recidivu a tudíž o přečin krádeže.

Opavští policisté prověřují případ ztracených finančních prostředků

V těchto dnech se 57letá žena z Opavy osobně dostavila do budovy opavského Obvodního oddělení Policie České republiky na ulici Vaškovo náměstí číslo 10 a oznámila, že kolem deváté hodiny dopolední dne 9. ledna 2018 nastupovala do svého osobního automobilu na ulici U Fortny v Opavě a přitom ze své kabelky vytratila papírovou obálku bílé barvy s finanční částkou na hotovosti ve výši 150 tisíc korun.

Opavští policisté tak žádají širokou veřejnost o informace vedoucí k nálezu finančních prostředků, případně vyzývají samotného nálezce, aby obálku s větším finančním obnosem odevzdal na nejbližší služebnu Policie České republiky či Městské policie. Policisté rovněž i telefonicky přivítají jakékoli informace, které by vedly k nálezu peněz, a to na opavském policejním čísle 974 737 651.

Opava 12. ledna 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049

+420 602 161 744

vytisknout  e-mailem