Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 1. února 2019

Opava - Dopravní nehoda podnapilé řidičky osobního automobilu v Hněvošicích a další... (5 případů) 

Dopravní nehoda podnapilé řidičky osobního automobilu v Hněvošicích

Patnáct minut po čtrnácté hodině 29. ledna 2019 řídila 42letá žena z Opavska své osobní motorové vozidlo tovární značky Kia po ulici Cihelní v obci Hněvošice, přičemž při couvání narazila zadní části automobilu do dřevěného oplocení zahrady přilehlého rodinného domu. Po nárazu žena z místa události odejela, aniž by věc oznámila. Po chvíli se však na místo kolizní situace vrátila a hovořila jak s poškozeným majitelem domu, tak i s přivolanými policisty. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 4 tisíce korun. Následné odborné měření dechovými zkouškami u shora uvedené ženy ze strany přítomných policistů prokázalo, že tato je v silně podnapilém stavu, kdy jí byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 3,1 promile alkoholu v dechu. Řidička se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznala, na výzvu se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, byl jí zadržen řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Celá záležitost je nadále v prověřování pro důvodné podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vloupání do stavební buňky v obci Holasovice

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době mezi 15. a 29. lednem letošního roku v Holasovicích přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil do oploceného místního chovatelského střediska na okraji obce, kdy se následně vloupal do zde umístěného stavebního kontejneru, ze kterého odcizil dvě vibrační desky, vibrační pěch, elektrocentrálu, brusku a bourací kladivo. Poškozeným právnickým osobám tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 51 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z místně příslušného Obvodního oddělení ve Velkých Heralticích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na velkoheraltické policejní číslo 974 737 751.

Vloupání do osobního automobilu v obci Hlubočec

V době mezi půl desátou a jedenáctou hodinou dopolední 30. ledna tohoto roku se doposud neznámá osoba vloupala do osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia, které bylo odstaveno před začátkem obce Hlubočec ve směru od obce Raduň. Z automobilu následně došlo k odcizení pánské látkové tašky, ve které byla uložena pánská peněženka, finanční částka na hotovosti, různé osobní doklady, stravenky a platební karta, čímž vznikla poškozenému 32letému muži z Karvinska celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 1 tisíc korun. Další škoda ve výši 3 tisíce korun byla způsobena poškozené právnické společnosti rozbitím skleněné výplně okna vozu. Tento přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Silniční kontrola podnapilého cyklisty v Budišově nad Budišovkou

Chvíli po dvacáté hodině 30. ledna 2019 službu konající policejní hlídka z Obvodního oddělení ve Vítkově uviděla na ulici Berounské v Budišově nad Budišovkou, jak po velmi namrzlé a zasněžené vozovce jede neosvětlené jízdní kolo. V rámci dohledu nad silničním provozem tohoto cyklistu policisté zastavili a předložením občanského průkazu i lustracemi v dostupných evidencích zjistili, že se jedná o místního 51letého muže. Vzhledem k tomu, že jevil známky požití alkoholu, byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami, které vyzněly pozitivně a byly mu naměřeny hodnoty okolo 1,2 promile alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil, k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou se doznal a na místě mu byla zakázána další jízda. Celá záležitost a spisový materiál bude postoupen podle věcné příslušnosti do správní komise Odboru dopravy příslušného Městského úřadu k dalšímu projednání a opatření.

Dva muži se v Opavě-Kateřinkách vloupali do soukromé společnosti

Policisté z opavského Obvodního oddělení dne 31. ledna 2019 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se měli dopustit dva muži ve věku 28 a 34 let z Opavska tím, že se v podvečerních hodinách téhož dne společně vloupali do skladových prostor soukromé společnosti na ulici Vrchní v Opavě-Kateřinkách a pokusili se odcizit čtyři pneumatiky na alu discích k motorovému vozidlu v celkové hodnotě 10 tisíc korun. U staršího ze shora uvedených mužů se v dané věci rovněž jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně potrestán Okresním soudem v Opavě a také se současně dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť na místo protiprávního jednání přijel jakožto řidič automobilu tovární značky Citroën Berlingo, přičemž mu Okresní soud v Opavě vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel po dobu tří let. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Opava 1. února 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem