Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 1. února 2018

Opava - Krádeže peněženek prověřují opavští policisté a další... (6 případů) 

Dopravní nehoda osobního automobilu s chodkyní v Dolním Benešově + výzva k svědectví

V půl šesté ráno 30. ledna 2018 řídil 27letý muž z Opavska po ulici Hlučínské v Dolním Benešově osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 407 ve směru jízdy od obce Kozmice na Kravaře, přičemž na přechodu pro chodce srazil 16letou místní dívku. Tato přecházela silnici po přechodu pro chodce s poruchou jeho osvětlení, a to u ulice Nádražní. Po střetu chodkyně upadla na asfaltový povrch vozovky a pro svá zranění těžšího charakteru byla sanitním vozidlem převezena do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k lékařskému vyšetření a k ošetření. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 10 tisíc korun. Orientační dechová zkouška u řidiče i následný odběr krve u chodkyně při jejím vyšetření vyzněly negativně a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě. Policejní inspektor prap. Peter Bučko na telefonním čísle 974 737 575 přijme jakékoli svědectví k výše uvedené dopravní nehodě a žádá případné svědky, aby vedli informace ke způsobu jízdy řidiče, ke způsobu přecházení chodkyně a k dalším okolnostem celé kolizní situace.

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty u Nových Sedlic

Kolem půl šesté podvečerní 30. ledna 2018 jel 42letý muž z Opavy na svém jízdním kole ve směru od obce Nové Sedlice na Opavu, městskou část Komárov, přičemž na rovném úseku vozovky sjel sám do pravé silniční příkopy. Při pádu si způsobil zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici s dobou léčení do tří dnů. Přivolaná policejní hlídka ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě provedla u cyklisty odborné měření dechovými zkouškami, které vyzněly pozitivně a byly mu naměřeny hodnoty okolo 2 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování a po řádném zadokumentování spisového materiálu bude vše postoupeno do správní komise Odboru dopravy Magistrátu města Opavy k dalšímu projednání.

Úmyslné poškození tří automobilů na ulici Nádražní v Dolním Benešově

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době mezi 25. a 29. lednem letošního roku na parkovišti u vlakového nádraží na ulici Nádražní v Dolním Benešově úmyslně poškodil tři zde zaparkovaná osobní motorová vozidla. Poškrábáním laku karosérií automobilů továrních značek Ford Focus, Ford S-Max a Škoda Octavia combi vznikla třem poškozeným mužům celková hmotná škoda na majetku ve výši 9 tisíc korun. Jakékoli informace, které by objasnily výše uvedené protiprávní jednání lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vloupání do prodejny podlahových krytin na ulici Jánské v Opavě

V noční době z 29. na 30. ledna 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Jánské v Opavě přečin krádeže tím, že se vloupal do prodejny podlahovin, odkud odcizil mobilní telefon značky Alcatel bílé barvy, notebook značky HP černé barvy a finanční částku na hotovosti 800 korun. Poškozením zámku a vstupních dveří vznikla škoda ve výši 1 500 korun. Poškozené soukromé firmě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 13 tisíc korun. Tento případ trestné činnosti majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do mincovníku průmyslového vysavače na ulici Hradecké v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v prostoru benzínové čerpací stanice na ulici Hradecké v Opavě přečin krádeže tím, že se vloupal do mincovníku zde instalovaného průmyslového vysavače. K tomuto protiprávnímu jednání majetkového charakteru došlo kolem půlnoci z 29. na 30. ledna tohoto roku a po vypáčení dvířek se škodou 500 korun neznámá osoba odcizila mincovník v hodnotě 6 tisíc korun s finanční částkou na hotovosti téměř 2 a půl tisíce korun. Poškozené společnosti tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 9 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného mincovníku a financí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Krádeže peněženek prověřují opavští policisté

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Opavě přijali dvě oznámení poškozených osob o krádeži jejich peněženek. Tyto majetkové trestné činy mající znaky přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jsou tak nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osob pachatelů či k nálezu odcizených osobních dokladů, platebních karet a financí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 651.

K prvnímu skutku došlo kolem půl druhé odpolední 30. ledna letošního roku v prodejně rychlého občerstvení na ulici Horní náměstí v Opavě. Zde neznámá osoba využila chvilkové nepozornosti poškozeného 27letého místního muže a v době, kdy stál v řadě u pultu na jídlo, tak mu ze zadní kapsy kalhot odcizila pánskou koženou peněženku černé barvy s finanční hotovostí přes 2 tisíce korun, s různými osobními doklady a s platebními kartami.

Druhý případ se stal ve večerních hodinách téhož dne v restauraci na ulici Holasické v Opavě, městské části Kateřinky. Poškozená 28letá místní žena nechala svou kabelku volně odloženou na židli u baru, čehož využil neznámý pachatel a odcizil dámskou peněženku růžové barvy s finanční částkou 100 korun, s různými osobními doklady a s platebními kartami. V průběhu následujícího dne, tedy 31. ledna 2018 provedla doposud neznámá osoba, a to za použití odcizených platebních karet, neoprávněné platební transakce v opavském hypermarketu, platbu za jízdu taxislužbou a nákupy v prodejně opavské benzínové čerpací stanice. Poškozené ženě tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 1 500 korun.

Opava 1. února 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem