Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska a z Opavska - 30. května 2018

Bruntál - Případy krádeží zboží v krnovských supermarketech objasněny + muž kradl i v Opavě a další... (6 případů) 

Sprejerství, poškození vagónu v areálu krnovského nádraží

Doposud neznámý pachatel spáchal v noční době z 24. na 25. května 2018 v areálu železniční stanice ČD na ulici Nádražní v Krnově přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil zde odstavený motorový vagón. Za pomocí sprejů nastříkal na jeho boční stranu různobarevné nápisy „BONBON“ a „ASTR“, čímž poškozené společnosti způsobil předběžnou hmotnou škodu na majetku ve výši 4 a půl tisíce korun. Toto protiprávní jednání prověřují policisté z Obvodního oddělení v Krnově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na krnovské policejní číslo 974 731 711.

Vloupání do pekárny na ulici Náměstí míru v Bruntále

V době kolem jedné hodiny noční 25. května 2018 doposud neznámý pachatel vytrhl ochrannou síť z rámu okna místní pekárny na ulici Náměstí míru v Bruntále, přičemž vzniklým otvorem protáhl ruku a odcizil dva kusy čerstvě upečených croisantů v hodnotě 18 korun. Poškozené bruntálské soukromé společnosti dále vznikla i hmotná škoda na zařízení v celkové výši 3 tisíce korun. Tento přečin krádeže nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

Úmyslné poškození nákladního automobilu v Bruntále

Chvíli po čtvrté hodině odpolední 25. května letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na parkovišti ulice Kavalcova v Bruntále přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil přední čelní sklo na zde zaparkovaném nákladním motorovém vozidle tovární značky Iveco, čímž bruntálské poškozené organizaci způsobil předběžnou hmotnou škodu na majetku ve výši 17 tisíc korun. Tuto trestnou činnost nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

Případy krádeží zboží v krnovských supermarketech objasněny + muž kradl i v Opavě

V těchto dnech policisté z krnovského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 20letému místnímu muži, neboť tento kolem třetí hodiny odpolední dne 26. května 2018 odcizil v jednom ze supermarketů na ulici Opavské v Krnově volně vystavené zboží v celkové hodnotě téměř 3 100 korun. Různé druhy a množství čokolád, láhví alkoholu a kosmetických výrobků vložil do svého batohu, přičemž po průchodu přes pokladní zónu bez úhrady byl zadržen všímavým pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán přivolané policejní hlídce. Následnými lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že se u výše uvedeného muže jedná o recidivu, poněvadž byl za obdobné jednání v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Bruntále, a to k nepodmíněnému trestu odnětí svobody o výměře dvou let, který vykonal na jaře roku 2017.

Dalším prověřováním ze strany krnovských policistů a bruntálských kriminalistů bylo prokázáno, že se shora uvedený 20letý muž měl dopustit obdobné trestné činnosti majetkového charakteru i v dopoledních hodinách 10. května letošního roku v supermarketu na ulici Revoluční v Krnově, kdy odcizil tři desítky čokolád v celkové hodnotě bezmála 1 200 korun. Rovněž v pozdních odpoledních hodinách 23. května tohoto roku odcizil několik láhví alkoholu, balení klobás a balení různých sýrů v celkové hodnotě 3 400 korun v supermarketu na ulici Opavské v Krnově a ještě v podvečer téhož dne se do stejného supermarketu vrátil a odcizil zde láhve alkoholu a cukrovinky v celkové hodnotě okolo 2 800 korun.

Obdobné zkušenosti mají s 20letým mužem z Krnova nyní i policisté z Územního odboru Policie České republiky v Opavě. Kolem třetí hodiny odpolední dne 27. května 2018 byl totiž přistižen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby supermarketu na ulici Těšínské v Opavě při krádeži dvou láhví alkoholu, tří holicích strojků, pokojových osvěžovačů vzduchu a tří náhrdelníků z bižuterie, vše v hodnotě téměř 4 tisíce korun.

Jeho případné další protiprávní jednání majetkového charakteru je nadále v prověřování ze strany krnovských policistů a bruntálských kriminalistů, a to v úzké spolupráci s jejich opavskými kolegy.

Dopravní nehody řidičů osobních automobilů s cyklisty na Bruntálsku

V těchto dnech policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále prověřují dvě dopravní nehody mezi řidiči osobních motorových vozidel a cyklisty.

K první kolizní situaci v dopravě došlo chvíli po desáté hodině večerní 25. května 2018 na ulici Nádražní v Bruntále. V té době řídila 50letá žena z Bruntálska osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia a v tříramenné křižovatce chtěla odbočit z vedlejší silnice doleva na ulici hlavní. Při tomto nedala přednost 40letému místnímu muži jedoucímu na jízdním kole. V prostoru křižovatky tak došlo ke střetu a k pádu cyklisty na vozovku, který utrpěl zranění lehčího charakteru s nutností převozu sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u řidičky i cyklisty negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku 3 tisíce korun.

V půl deváté dopoledne 27. května letošního roku došlo k další dopravní nehodě mezi osobním automobilem a cyklistou, a to na kruhovém objezdu ulic Říční okruh x Sokolovská x Opavská x Soukenická v Krnově. Osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia řídila 54letá místní žena, která při vjezdu na kruhový objezd nedala přednost v jízdě 63letému muži z Krnova, jenž jel na svém pánském jízdním kole. Po střetu upadl cyklista na zem a způsobil si zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10 tisíc korun, ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a orientační dechová zkouška vyzněla u výše jmenované ženy negativně. U zraněného cyklisty nebyla orientační dechová zkouška provedena a byl u něj nařízen odběr biologického materiálu (krve) při jeho ošetření.

Zahoření osobního automobilu při jízdě na katastru Horního Benešova

Patnáct minut po třetí hodině odpolední 28. května 2018 na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámil 45letý muž z Olomoucka, že na hlavní silnici číslo I/11, a to při výjezdu z Horního Benešova ve směru na Bruntál, mu při jízdě začalo hořet osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia. Na místo se ihned dostavila policejní hlídka z Obvodního oddělení v Bruntále a také bruntálští hasiči, kteří požár lokalizovali, přičemž jejich vyšetřovatel jako příčinu zahoření stanovil technickou závadu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a bruntálské společnosti tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 300 tisíc korun.

Opava 30. května 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem