Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 3. listopadu 2017

Bruntál - Dopravní nehody na Bruntálsku a další... (3 případy) 

Dopravní nehody na Bruntálsku

Policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále prošetřují a prověřují několik dopravních nehod, které se staly na teritoriu bruntálského okresu na přelomu měsíců říjen a listopad tohoto roku.

V půl deváté dopoledne 30. října 2017 řídila 49letá žena z Přerova osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia mezi Rýmařovem a obcí Dolní Moravice, kdy při průjezdu levotočivou zatáčkou dostala na zasněžené a namrzlé vozovce smyk, přejela do protisměru a postupně narazila do dopravní značky, svodidel a následně skončila v levém silničním příkopu. Zde se automobil převrátil na střechu. Ke zranění řidičky nedošlo, orientační dechová zkouška u ní vyzněla negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 72 tisíc korun.

Pět minut před jednou hodinou odpolední téhož dne řídil 18letý muž z Bruntálska osobní motorové vozidlo tovární značky Alfa Romeo na katastru Starého Města, přičemž u objektu místní včelí farmy dostal na mokrém povrchu komunikace smyk, přejel do protisměru a zde se čelně střetl s projíždějícím osobním automobilem tovární značky Škoda Octavia, jenž řídila 38letá žena z Bruntálska. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 105 tisíc korun a orientační dechové zkoušky na alkohol a na návykové látky vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně. Při prošetřování celé záležitosti bylo zjištěno, že vůz Alfa Romeo má sjeté obě přední pneumatiky pod stanovenou mez, přičemž hlavní drážky dezénu jsou pod vymezovací body.

V půl čtvrté odpoledne posledního říjnového dne došlo k další dopravní nehodě, a to v prostoru křižovatky ulic Partyzánská a Mahenova v Krnově. Místnímu 44letému muži, který řídil osobní motorové vozidlo tovární značky VW Passat, vyběhlo z poza zadní části v protisměru stojícího linkového autobusu dítě a bezprostředně mu vběhlo do jízdní dráhy. I přes intenzivní brždění došlo ke střetu přední části automobilu s tělem 9letého místního chlapce, který byl následně převezen sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření, k ošetření a k hospitalizaci do krnovské nemocnice na pozorování. Ke zranění řidiče vozu nedošlo, orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun.

V devět hodin večer prvního listopadového dne řídil 35letý muž z Polska soupravu nákladního motorového vozidla tovární značky Mercedes Benz s návěsem mezi obcemi Valšov a Lomnice, přičemž mu bezprostředně z levého silničního příkopu vyběhla lesní zvěř, a to divoké prase. Na vzniklou situaci reagoval výše uvedený muž intenzivním brzděním, přesto však došlo ke střetu automobilu se zvířetem, které zůstalo uhynulé ležet u středu komunikace. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně a uhynulé divoké prase si na místě převzal přivolaný představitel místní honitby a mysliveckého sdružení.

Přibližně ve stejnou dobu došlo k dopravní nehodě i na silnici spojující Vrbno pod Pradědem s obcí Pustá Rudná. Podnapilý 41letý muž z Ostravy při řízení nákladního motorového vozidla tovární značky Renault Maxity vyjel v levotočivé zatáčce mimo vozovku, sjel do silniční příkopy a narazil zde do stromu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun. Následné odborné měření dechovými zkouškami tedy prokázalo, že výše jmenovaný řidič je pod vlivem alkoholických nápojů, kdy měl okolo 0,9 promile alkoholu v dechu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali mu řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a celá záležitost je nadále v prověřování. Zjišťuje se, zda se jedná o přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a o přestupek na úseku boje proti alkoholismu a jiným toxikomániím nebo zda byla naplněna skutková podstata přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek.

Policisté dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále rovněž nyní prověřují i kolizní situaci, ke které mělo dojít kolem šesté hodiny podvečerní 2. listopadu 2017 v obci Holčovice, část Hejnov. V souvislosti s tímto oznámeným případem zároveň žádají případné svědky o informace, které by vedly k řádnému objasnění celé záležitosti. Tyto lze telefonicky sdělit na bruntálské policejní číslo 974 731 251. Podle slov 34letého muže z Opavy šel tento po pravé krajnici vozovky a stopoval projíždějící automobily, přičemž se doposud nezjištěný řidič s blíže neustanoveným dodávkovým motorovým vozidlem bílé barvy pravděpodobně plně nevěnoval řízení a při objíždění zavadil pravým zpětným zrcátkem o jeho levou zdviženou ruku. Ač si přivolaným policistům oznamovatel stěžoval na bolest ruky, lékařské ošetření odmítl a uvedl, že řidič automobilu nezastavil a odjel neznámo kam ve směru k obci Heřmanovice. Vzhledem k tomu, že chodec jevil silné známky požití alkoholických nápojů, byla u něj provedena orientační dechová zkouška, která vyzněla pozitivně s naměřenou hodnotou vyšší jak 2,8 promile alkoholu v dechu.

Úmyslné rozbití osobního automobilu v Bruntále má na svědomí 29letá žena

V těchto dnech policisté z bruntálského obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci 29leté ženě z Bruntálu, neboť tato chvíli po třetí hodině odpolední posledního říjnového dne úmyslně poškodila na ulici Nezvalové v Bruntálu zde zaparkované osobní motorové vozidlo a balkónové dveře rodinného domu, čímž způsobila celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 30 tisíc korun. Případu předcházela slovní rozepře mezi výše jmenovanou podezřelou ženou a jejím bývalým 35letým přítelem z Bruntálska, kdy na jeho automobil následně hodila kámen, který rozbil čelní sklo a poškodil karosérii a lak vozu. Dále ve stejné době a na stejném místě úmyslně rozbila balkónové dveře do domu rodinných příbuzných. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů.

Zajištění silně podnapilého muže na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění

Policejní hlídka z krnovského obvodního oddělení chvíli před desátou hodinou večerní 31. října 2017 zajistila na sídlišti SPC v Krnově 27letého místního muže, který v silně podnapilém stavu ležel na zemi, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a orientační dechovou zkouškou mu byla následně naměřena hodnotě více jak 3,2 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že výše jmenovaný muž bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a také budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích spoluobčanů, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a celá záležitost je kvalifikována jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Opava 3. listopadu 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem