Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 20. srpna 2015

Bruntál - Dopravní nehoda osobního automobilu a nákladního vozu mezi Valšovem a Bruntálem a další... (3 případy) 

 

Odcizení osobního automobilu v Rýmařově, části Janovice

Policisté z obvodního oddělení v Rýmařově v současné době prověřují případ přečinu neoprávněné užívání cizí věci, poněvadž došlo k odcizení osobního motorového vozidla tovární značky Ford Mondeo tmavě modré barvy, registrační značky 8T9 5071, roku výroby 2001 v hodnotě 25 tisíc korun. V automobilu byly veškeré doklady a palivem je benzín a také LPG. Skutek se stal v noční době ze 17. na 18. srpna 2015 na pozemku jednoho z rodinných domů na ulici Rýmařovské v obci Janovice. Jakékoli informace, které by vedly k nálezu odcizeného vozidla případně ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na rýmařovské policejní číslo 974 731 751.


Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu ve Vrbně pod Pradědem

Chvíli po půlnoci dne 19. srpna letošního roku 38letý místní muž řídil po ulici Bezručové ve Vrbně pod Pradědem osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Forman, kdy při couvání narazil do orientačního sloupku plynovodu, který poškodil. Aniž by celou událost oznámil Policii České republiky, z místa nehody ujel, přičemž na ulici Nové doby přejel přes travnatou část podél účelové komunikace a narazil do zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia a dále do budovy přilehlé restaurace. Při šetření celé události provedli přivolaní vrbenští policisté u výše jmenovaného řidiče odborné měření, které vyznělo pozitivně s naměřenými pozitivními hodnotami okolo 2,3 promile alkoholu v dechu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla poškozenými fyzickými i právnickými osobami vyčíslena na finanční částku ve výši 13 500 korun. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že shora uvedený muž není držitelem řidičského průkazu s příslušným řidičským oprávněním a rovněž nepředložil osvědčení o registraci vozidla a doklad o pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla. Celá záležitost je nadále v prošetřování a v prověřování, kdy již nyní je důvodné podezření, že byl spáchán minimálně přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a přestupkové jednání na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu a nákladního vozu mezi Valšovem a Bruntálem

Těsně před desátou hodinou dopolední dne 19. srpna 2015 došlo na silnici mezi Bruntálem a obcí Valšov k dopravní nehodě osobního automobilu a nákladní soupravy. V té době 52letý muž z Krnova řídil osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 520 a předjížděl před sebou jedoucí dvě nákladní vozidla. Přitom s největší pravděpodobností přehlédl na prvním a odbočujícím nákladním automobilu zapnutý ukazatel směru pro odbočení vlevo, přičemž již na odbočování 32letého muže z Olomouce s vozem Volvo nestačil zareagovat a došlo ke střetu. Nárazem byl osobní automobil přetočen okolo své osy a zůstal stát na přilehlé louce. Podle vyjádření tohoto řidiče předjížděl před sebou pomaleji jedoucí nákladní vozidla, kdy jako první předjel domíchávač betonu, a když začal předjíždět nákladní vozidlo tovární značky Volvo, tak teprve tehdy jeho řidič začal odbočovat vlevo. K tomu rovněž podotkl, že v době předjíždění neviděl na volvu zapnutý levý ukazatel směru a předjížděl v místě přerušované čáry. Druhý řidič však policistům uvedl, že v dostatečné vzdálenosti od křižovatky dal levý ukazatel směru a v době, kdy začal odbočovat, za sebou pouze registroval nákladní automobil – domíchavač. Podle řidiče tohoto pracovního automobilu jej vozidlo BMW sice začalo předjíždět na přerušované čáře, ale na před ním jedoucím volvu již byl levý ukazatel směru zapnut. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 230 tisíc korun. Případ šetří policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále a jakékoli další svědectví k celé záležitosti lze kdykoli sdělit na bruntálské policejní telefonní číslo 974 731 254.

 

 

Opava 20. srpna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem