Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 19. srpna 2016

Bruntál - Poškození displeje bankomatu na ulici Náměstí Míru v Bruntále a další... (5 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilé řidičky osobního automobilu u Vrbna pod Pradědem

Dne 17. srpna 2016 před sedmou hodinou ranní došlo na silnici mezi obcemi Pustá Rudná a Vrbno pod Pradědem k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem tovární značky Fiat Punto, které řídila 21letá žena z Bruntálska a pevnou překážkou - stromem. K dopravní nehodě došlo tak, že řidička jedoucí ve směru od Pusté Rudné nepřizpůsobila rychlost jízdy, při průjezdu prudké levotočivé zatáčky dostala na mokrém povrchu smyk, vyjela vpravo mimo komunikaci a levou přední částí vozu narazila do stromu. Žena z místa nehody odjela, aniž vše oznámila na policii, kdy dopravní nehoda byla dodatečně zjištěna hlídkou z obvodního oddělení ve Vrbně pod Pradědem. Při nehodě utrpěla řidička zranění lehčího charakteru a byla lékařsky vyšetřena a ošetřena v krnovské nemocnici. Následným odborným měřením dechovými zkouškami jí byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 0,5 promile alkoholu v dechu. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

 

Řidička osobního automobilu nabourala na ulici Nerudové v Bruntále tři automobily

V polední době dne 17. srpna letošního roku 21letá místní žena řídila po ulici Nerudové v Bruntále osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia. Při tomto se střetla se zaparkovanými automobily továrních značek Dacia Sandero, Dacia Duster a Fiat Multipla. K dopravní nehodě došlo tak, že se výše uvedená žena při jízdě jednosměrnou ulicí plně nevěnovala řízení, protože se jí ve vozidle převrhlo jídlo a ona se snažila zabránit znečištění interiéru, přičemž levým předním rohem postupně narazila do všech tří automobilů. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška u ní vyzněla negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši okolo 70 tisíc korun.

 

Vloupání do osobního automobilu na katastru obce Karlova Studánka

Policisté z obvodního oddělení ve Vrbně pod Pradědem zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v odpoledních hodinách dne 17. srpna letošního roku vloupal do osobního motorového vozidla tovární značky Hyundai. Skutek se stal poblíž lesní cesty k tak zvanému Rolandovu kamenu na katastru obce Karlova Studánka a z automobilu byla odcizena navigace, dámská kožená taška světle hnědé barvy, ve které se nacházely svazky klíčů, finanční částka na hotovosti 5 500 korun a šátek HC Sparta Praha. Poškozenými jsou dvě ženy ve věku 47 a 51 let z Prahy, kdy celková hmotná škoda odcizením věcí i poškozením zařízení automobilu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 25 tisíc korun.

 

Poškození displeje bankomatu na ulici Náměstí Míru v Bruntále

Policisté z bruntálského obvodního oddělení v těchto dnech prověřují případ poškozeného dotykového displeje jednoho z bankomatů na ulici Náměstí Míru v Bruntále. V blíže neustanovené době z 16. na 17. srpna letošního roku doposud neznámá osoba s největší pravděpodobností úmyslně poškodila přístroj bankovní společnosti a způsobila tak celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 60 tisíc korun. K tomuto přečinu poškození cizí věci lze kdykoli sdělit jakékoli kladné poznatky, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo na bruntálské policejní telefonické číslo 974 731 651.

 

Zatajení nálezu peněženky v Bruntále

Doposud neznámá osoba využila v prostoru ulic Rýmařovská, U Stadiónu a Dlouhá v Bruntále nepozornosti místního 44letého muže, který mezi osmou a devátou hodinou večerní dne 17. srpna 2016 při chůzi po výše uvedených ulicích ztratil černou koženkovou peněženku a tuto si bez odevzdání či oznámení ponechala. Poškozenému peněženka vypadla z kapsy montérkové blůzy a byly v ní různé osobní doklady, finanční částka na hotovosti 20 tisíc korun a 541 euro. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši téměř 35 tisíc korun. V této souvislosti bruntálští policisté žádají nálezce či svědky události, nechť výše uvedené věci vrátí na nejbližší policejní služebnu, strážníkům městských policií či na nejbližší Městský či Obecní úřad. V případě nevrácení těchto věcí může osobě nálezce hrozit sdělení podezření z přečinu zatajení nálezu.

 

Opava 19. srpna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

vytisknout  e-mailem