Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 17. srpna 2016

Bruntál - Na poli v obci Lichnov došlo k převrácení traktoru a ke zranění dvou mužů a další... (9 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a cyklistky ve Vrbně pod Pradědem

Chvíli před třetí hodinou odpolední dne 12. srpna letošního roku vyjížděl 51letý muž z Opavska nákladním motorovým vozidlem tovární značky VW Crafter z areálu bývalého dřevokombinátu na ulici Jesenické ve Vrbně pod Pradědem, přičemž nedal přednost v jízdě po cyklostezce jedoucí 60leté místní ženě. Došlo tak ke střetu mezi přední částí automobilu a jízdním kolem, přičemž cyklistka upadla na komunikaci a způsobila si zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici. Orientační dechová zkouška vyzněla u obou účastníků dopravní nehody negativně a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

 

Silně podnapilý muž řídil v obci Leskovec nad Moravicí motocykl

Půl hodiny před půlnocí dne 12. srpna 2016 policejní hlídka z obvodního oddělení v Bruntálu vykonávala hlídkovou službu v obci Leskovec nad Moravicí, kdy uviděla projíždějící neosvětlený terénní motocykl tovární značky Yamaha. Bezprostředně po zastavení byl lustracemi v dostupných evidencích v řidiči motocyklu zjištěn 23letý muž z Opavska. Odborným měřením dechovými zkouškami byla u něj prokázána přítomnost alkoholu, poněvadž měl pozitivní výsledky s hodnotami okolo 1,9 promile alkoholu v dechu. Motocyklista s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Dále bylo zjištěno, že tento muž není držitelem řidičského průkazu s řidičským oprávněním pro danou podskupinu motorových vozidel. Celá záležitost je nadále v prošetřování na úseku přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a nadále i v prověřování, zda nebyla naplněna skutková podstata přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek.

 

Vloupání do přízemního bytu na ulici Vaškové v Krnově

Policisté z krnovského obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v noční době z 12. na 13. srpna letošního roku vloupal do přízemního bytu na ulici Vaškové v Krnově, který prohledal a odcizil bankovky v hodnotě 200 euro, 50 dolarů a 20 tisíc korun, dále šperky ze žlutého kovu (prsteny, řetízky, přívěšky a náušnice), vše v celkové hodnotě bezmála 137 tisíc korun. Poškozeným manželům rovněž vnikla škoda na zařízení bytu, a to ve výši 35 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Krnově a bruntálští kriminalisté, kteří žádají širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osoby pachatele či o informace, které by vedly k nálezu odcizených cenností. Tyto skutečnosti lze telefonicky sdělit na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo na krnovské policejní telefonické číslo 974 731 731.

 

Vloupání do osobního automobilu na ulici Divadelní v Rýmařově

Před jednou hodinou ranní dne 13. srpna letošního roku se doposud neznámý pachatel vloupal na ulici Divadelní v Rýmařově do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Seat Cordoba, kdy z vnitřních prostor vzal volně odloženou kabelku, jejíž obsah vysypal na zem a ze dvou peněženek odcizil celkovou finanční částku na hotovosti ve výši 5 tisíc korun. Poškozenými osobami jsou dvě ženy ve věku 18 let z Rýmařova a 28 let ze Šumperku. Tento přečin krádeže nyní prověřují rýmařovští policisté, kteří kdykoli přijmou jakékoli pozitivní informace k osobě pachatele, což lze telefonicky sdělit na policejní číslo 974 731 751 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Odcizení nealko a alko nápojů z prodejního stánku v Rýmařově

V blíže neustanovené době od brzkých ranních hodin do jedné hodiny odpolední dne 14. srpna 2016 doposud neznámý pachatel vstoupil do nezabezpečeného prodejního stánku s občerstvením, ze kterého odcizil různé druhy a množství lihovin a nealko nápojů. K tomuto protiprávnímu jednání majetkového charakteru došlo v areálu zahrady na ulici Julia Fučíka v Rýmařově, a to po ukončeném hudebním festivalu, přičemž krádeží 46 kusů litrových lahví rumu značky Kapitán Morgan, 20 kusů litrových lahví vodky značky Amundsen, 31 kusů dvoulitrových lahví Pepsi Coly a 20 litrů džusu značky Toma vznikla poškozené soukromé společnosti celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 25 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli sdělit, byť i anonymně, na rýmařovské policejní telefonické číslo 974 731 751.

 

Dopravní nehoda dvou řidiček osobních automobilů u obce Malá Morávka

Dne 15. srpna 2016 chvíli po desáté hodině dopolední řídila 50letá žena z Brna osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Superb mezi obcí Malá Morávka a motorestem Hvězda, přičemž při předjíždění doposud neustanoveného nákladního vozidla přehlédla za sebou jedoucí osobní motorové vozidlo tovární značky Mazda 6, řízené 32letou ženou ze Slovenska, které ji v tomto okamžiku již předjíždělo. Při vybočení škodovky tak došlo k nárazu mezi vozy a po střetu automobil Mazda vyjel vlevo mimo komunikaci a zde narazil do dopravního značení a do skupinky vzrostlých smrků. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidiček negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 235 tisíc korun. Prvně jmenovaná žena zranění neutrpěla, druhá z žen byla po dopravní nehodě převezena sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do Podhorské nemocnice v Bruntále, a to se zraněním lehčího charakteru.

 

Na poli v obci Lichnov došlo k převrácení traktoru a ke zranění dvou mužů

Půl hodiny před polednem dne 15. srpna 2016, v době výkonu svého povolání, řídil 36letý muž z Krnova traktor značky Zetor, přičemž přemisťoval prázdné kovové koryto k napájení dobytka na pastvině v obci Lichnov. Toto koryto zapřáhl kovovým řetězem za uvedený traktor, smýkal jej po kovových lyžinách ve svahu s cca 20 % sklonem směrem vzhůru až do míst, kde najel šikmo na terénní nerovnost, a to muldu se sklonem cca 32 %. Zde došlo k převrácení traktoru, přičemž výše jmenovaný muž utrpěl zranění blíže nespecifikovaného charakteru s nutností leteckého transportu vrtulníkem do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Dále vzniklo zranění i jeho spolujezdci, 21letému místnímu muži, jenž byl převezen sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10 tisíc korun. Orientační dechová zkouška vyzněla u traktoristy negativně, na místě zasahovali i hasiči v souvislosti s odčerpáním pohonných hmot z pracovního stroje, kdy k ohrožení životního prostředí nedošlo. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z obvodního oddělení v Krnově.

 

Kontrola silně podnapilého cyklisty v Rýmařově

Kolem půl deváté večerní dne 15. srpna 2016 službu konající policejní hlídka z rýmařovského obvodního oddělení stavěla a kontrolovala na ulici Palackého v Rýmařově 54letého muže z Bruntálska, jedoucího na neosvětleném jízdním kole. Vzhledem k tomu, že cyklista jevil známky silné podnapilosti, policisté jej vyzvali k odbornému měření dechovými zkouškami, které vyzněly pozitivně a byly mu naměřeny hodnoty téměř 3 promile alkoholu v dechu. Na místě mu byla zakázána další jízda a tento přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu bude podle věcné příslušnosti postoupen k následnému projednání a k dalšímu opatření do správní komise Odboru dopravy příslušného Městského úřadu v Rýmařově.

 

Dopravní nehoda dodávkového automobilu u Rýmařova

V půl třetí odpoledne 16. srpna letošního roku 58letý muž z Novojičínska řídil nákladní motorové vozidlo tovární značky VW Transportér ve směru do Rýmařova, kdy poblíž místní benzínové čerpací stanice z doposud přesně nezjištěných příčin najel za pravý okraj komunikace, sjel do silničního příkopu a narazil do stromu. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun. Přivolaní policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále celou kolizní situaci vyřešili s výše jmenovaným mužem na místě, kdy mu udělili blokovou pokutu ve výši 1 tisíc korun.

 

Opava 17. srpna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem