Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 14. července 2016

Bruntál - Dopravní nehodovost na Bruntálsku a další... (5 případů) 

 

Dopravní nehodovost na Bruntálsku

Dne 11. července 2016 chvíli před osmou hodinou večerní řídil 20letý muž z Prostějova osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf ve směru jízdy z obce Krásné Loučky na Krnov. Když projížděl levotočivou zatáčkou tak mu podle jeho slov vjel z protisměru do jeho jízdní dráhy neznámý řidič blíže neustanovené nákladní soupravy, na což jmenovaný muž zareagoval přibrzděním, na mokrém povrchu vozovky však dostal smyk, sjel do pravé silniční příkopy, kde automobil převrátil na střechu. Neznámý řidič kamiónu nezastavil a v jízdě měl pokračovat neznámo kam. Výše jmenovaný muž se po dopravní nehodě nechal převést sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice, orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun.

Těsně před devátou hodinou ranní 12. července letošního roku řídil 28letý muž z Jesenicka nákladní motorové vozidlo tovární značky Man s návěsem na katastru obce Malá Štáhle, přičemž při jízdě pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy nákladní soupravy, na mokrém povrchu komunikace dostal smyk, přejel do protisměru a bočně se střetl s protijedoucím nákladním motorovým vozem tovární značky Mercedes s přívěsem, jenž řídil 34letý muž z Bruntálu. Prvně jmenovaný řidič po kolizní situaci nezastavil, ujel ještě několik dalších metrů a bočně narazil do protijedoucího osobního automobilu Škoda Rapid řízeného dalším 34letým mužem z Bruntálska. Orientační dechové zkoušky vyzněly u všech tří řidičů negativně, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 810 tisíc korun a zranění lehčího charakteru bylo způsobeno pouze prvně jmenovanému muži, a to bez nutnosti lékařského vyšetření

Téhož dne kolem půl čtvrté odpolední jela na katastru města Rýmařov 16letá místní dívka na svém jízdním kole, kdy při průjezdu levotočivou zatáčkou mezi obcemi Stříbrné Hory a Nové Pole nezvládla řízení a narazila do stromu, který se nachází za pravým okrajem silnice. Po nárazu byla odmrštěna zpět na vozovku, kde jí nalezl náhodný svědek. Mladá cyklistka utrpěla zranění v obličejové části s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Orientační dechová zkouška vyzněla u výše jmenované negativně a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1 tisíc korun.

Dne 13. července 2016 patnáct minut před jednou hodinou odpolední jela 58letá žena z Krnova na svém horském jízdním kole po ulici Dělnické v Městě Albrechticích, přičemž v nepřehledné zatáčce jí bezprostředně vběhly do jízdní dráhy tři slepice a jeden kohout. Vzhledem k tomu, že se jí jedna z drůbeže zapletla do špic předního kola, tak upadla na zem a za ní jedoucí 64letý muž i přes intenzivní brždění nedokázal zastavit a narazil do ležícího kola své manželky. Při pádu cyklista utrpěl zranění lehčího charakteru s podezřením na otřes mozku a byl sanitním vozidlem převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice. Cyklistka zraněna nebyla, orientační dechová zkouška vyzněla u obou účastníků dopravní nehody negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 100 korun. I když se jedná o osoby starší 18 let, které nemusí mít za jízdy na jízdním kole připevněnou na hlavě ochranou přilbu, tak tuto neměli, přičemž lze konstatovat, že by cyklistická přilba s největší pravděpodobností účinně eliminovala zranění výše uvedeného muže.

Zhruba o hodinu později stejného dne došlo na silnici mezi obcemi Úvalno a Krnov k dopravní nehodě mezi nákladním motorovým vozidlem tovární značky Mercedes Sprinter s přívěsem a osobním motorovým vozidlem tovární značky Peugeot. V té době totiž 47letý muž z Ústí nad Orlicí vyjížděl dodávkovým vozem s přívěsem z vedlejší komunikace na hlavní silnici, přičemž nedal přednost v jízdě zprava přijíždějícímu osobnímu automobilu, který řídil 72letý muž z Opavy. Při střetu vozidel nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob, orientační dechové zkoušky vyzněly negativně a celková hmotná škoda byla vyčíslena na finanční částku ve výši 90 tisíc korun.

Všechny případy nyní nadále prověřují policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntálu.

 

Krnovští policisté prověřují případ požáru zahradní chatky

Dne 11. července 2016 policisté z krnovského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, kterého se mohl dopustit doposud neznámý pachatel tím, že s největší pravděpodobností úmyslně založil požár celodřevěné zahradní chatky. Skutek se měl stát v brzkých ranních hodinách téhož dne v zahrádkářské osadě Pod Vodárnou na ulici Městské v Krnově a ohořením vnějšího dřevěného obložení chaty, zateplení minerální vatou a shořením části střechy vznikla poškozenému místnímu muži celková hmotná škoda na majetku ve výši 50 tisíc korun. Jakékoli informace ze strany široké veřejnosti, které by vedly k řádnému objasnění věci, tedy k zjištění důvodu požáru a k ustanovení osoby pachatele, lze kdykoli sdělit na krnovské policejní telefonické číslo 974 731 731.

 

Vloupání do prodejny tabáku na ulici Hobzíkové v Krnově

Doposud neznámý pachatel spáchal z 10. na 11. července 2016 na ulici Hobzíkové v Krnově přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se vloupal do prodejny tabáku, ze které odcizil finanční částku na hotovosti v bankovkách a v drobných mincích ve výši 10 400 korun a prsten ze žlutého kovu s briliantem v hodnotě 5 tisíc korun, přičemž škoda na zařízení činí více jak 5 tisíc korun. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku přes 20 tisíc korun a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany krnovských policistů a bruntálských kriminalistů. V této souvislosti policisté územního odboru Policie České republiky v Bruntále žádají širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osoby pachatele či o nález odcizených finančních prostředků a šperku, kdy tyto pozitivní informace lze kdykoli telefonicky sdělit, byť anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo na krnovské policejní číslo 974 731 731.
 

Případ poškozené autobusové zastávky na ulici Revoluční v Krnově prověřují policisté

V těchto dnech policisté z krnovského obvodního oddělení přijali oznámení o úmyslném poškození autobusové zastávky na ulici Revoluční v Krnově. V neupřesněné době mezi 10. a 12. červencem letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal přečin poškození cizí věci tím, že zřejmě kopem rozbil spodní část skleněné výplně této zastávky, čímž vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 10 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele tohoto protiprávního jednání je možno kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 731 731.

 

Dva muži z Bruntálska jsou podezřelí ze spáchání výtržnictví ve Vrbně pod Pradědem

Dne 13. července 2016 policisté z obvodního oddělení ve Vrbně pod Pradědem ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu výtržnictví dvěma místním mužům ve věku 23 a 27 let, neboť tito měli společně v pozdních večerních hodinách dne 18. června letošního roku, a to při chůzi po Vrbně pod Pradědem, úmyslně zlomit dřevěné latě oplocení jednoho z rodinných domů, na cyklostezce poškodit převrácením betonový odpadkový koš, vyvrátit dvě dopravní značky označující konec a začátek stezky pro chodce a cyklisty, dále na ulici Jesenické odlomit dřevěné desky ze zde umístěné lavičky a ze sloupu veřejného osvětlení shodit zavěšený plastový květináč. Jejich protiprávním jednáním vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši okolo 5 tisíc korun a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany vrbenských policistů a bruntálských kriminalistů.

 

 

Opava 14. července 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem