Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Bruntálska - 12. srpna 2015

Bruntál - Na Bruntálsku za poslední dny bouralo několik automobilů s lesní zvěří a další... (3 případy) 

 

Na Bruntálsku za poslední dny bouralo několik automobilů s lesní zvěří

Nezřídka se na teritoriu územního odboru Policie České republiky v Bruntále prošetřují a prověřují případy dopravních nehod motorových vozidel s pobíhající lesní zvěří. V minulých dnech tak policisté ze skupiny dopravních nehod bruntálského dopravního inspektorátu vyjížděli k sedmi nahlášeným střetům.

Chvíli před desátou hodinou večerní dne 6. srpna 2015 došlo na silnici mezi obcemi Město Albrechtice a Holčovice k dopravní nehodě mezi lesní zvěří (srnou) a osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Fabia combi. Jak uvedl 38letý řidič, tak srna vyskočila z levého silničního příkopu bezprostředně před přední část jeho automobilu a nárazem byla odhozena vpravo mimo vozovku, kde zůstala ležet. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun.

V šest hodin ráno následujícího dne mezi obcemi Město Abrechtice a Krásné Loučky 41letý řidič osobního motorového vozidla značky Fiat Scudo narazil do srnce. Ten mu bezprostředně vběhl do jízdní dráhy z pravého silničního příkopu, a ač prudce brzdil, střetu již nezabránil. I v tomto případě byla zvěř na místě usmrcena a následně předána přivolanému členu příslušného mysliveckého sdružení. Hmotná škoda na voze byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5 tisíc korun.
Kolem půl šesté odpoledne téhož dne řídil 45letý muž mezi obcemi Razová a Mezina osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Scenic. I když se věnoval řízení vozu a na vzniklou situaci reagoval intenzivním bržděním a stržením řízení, nedokázal zabránit střetu s divokým prasetem, které nečekaně vyběhlo z pravého silničního příkopu. Po střetu tato lesní zvěř odběhla do lesa a dohledána již nebyla. Celková hmotná na automobilu škoda činí 20 tisíc korun.
Ještě tentýž den okolo deváté hodiny večerní došlo k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Octavia a srnou. K tomuto došlo před obcí Krnov ve směru od Města Albrechtic. Srna vyběhla z vegetací zarostlého příkopu a po nárazu odběhla pryč, přičemž dohledána nebyla. Škodu vyčíslil 28letý řidič na částku 15 tisíc korun.

Před půl sedmou hodinou podvečerní dne 8. srpna 2015 byla oznámena dopravní nehoda mezi srnou a osobním motorovým vozidlem tovární značky Hyundai i30. 40letý řidič jel ve směru z Bruntálu na Světlou Horu a lesní zvěř vyběhla z levého silničního příkopu bezprostředně před jedoucí vozidlo. Na místo se dostavil i pracovník mysliveckého sdružení, který si uhynulé zvíře převzal. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun.
Těsně před osmou hodinou večerní, mezi obcemi Zátor a Nové Heřminovy, vyběhl z příkopy srnec bezprostředně před přijíždějící osobní automobil VW Passat. I přes brždění 69letého řidiče došlo ke střetu, lesní zvěř na místě uhynula a byla předána odpovědným pracovníkům. Škoda činí 10 tisíc korun.
Bruntálští policisté byli ještě kolem desáté hodiny večerní přivoláni do prostoru mezi obcemi Valšův Důl a Ondřejov, kde byl smrtelně sražen jelen, který vyběhl ze silničního příkopu. Následně byl předán přivolaným myslivcům a 63letý řidič škodu vyčíslil na finanční částku ve výši 180 tisíc korun.


Dopravní nehodovost na Bruntálsku

Dne 8. srpna 2015 těsně po dvaadvacáté hodině jel 60letý muž z Bruntálu na svém jízdním kole ve směru od Bruntálu přes obec Rázová do Leskovce nad Moravicí, přičemž nerespektoval dopravní značení (nerovnosti na vozovce v délce 5 kilometrů, práce na silnici, plošná výsprava vozovky) a vlivem snížené viditelnosti přehlédl vyfrézovaný pás vozovky, do tohoto s jízdním kolem najel, zavrávoral a upadl na vozovku. Způsobil si tak zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 500 korun.

Po osmnácté hodině následujícího dne řídil 37letý muž z Bruntálska své jízdní kolo mezi obcemi Jindřichov a Třemešná. Poněvadž byl v silně podnapilém stavu, tak nezvládl řízení, najel na pravý okraj nezpevněného povrchu komunikace a přelétl přes řídítka do hlubokého silničního příkopu. Při pádu utrpěl zranění lehčího charakteru a byl sanitním vozidlem převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Krnově. Následným odborným měřením dechovými zkouškami mu byly prokázány pozitivní hodnoty s výsledky okolo 3 promile alkoholu v dechu.

Kolem půl třetí odpoledne dne 10. srpna letošního roku došlo na tříramenné křižovatce ulic Albrechtická a Ježnická v Krnově k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Felicia, které řídil 30letý muž z Krnova, motocyklem značky Aprilia Leonardo 250 řízeným 36letým mužem z Krnova a zaparkovaným osobním vozidlem tovární značky Hyundai i20 44leté majitelky z Krnova. Kolizní situace v dopravě byla způsobena tak, že řidič škodovky měl v úmyslu odbočit z ulice Albrechtické na ulici Ježnickou, přičemž nedal přednost motocyklistovi. Ten na vzniklou situaci reagoval prudkým brzděním, s motorkou upadl na silnici a došlo ke střetu motocyklu s automobilem. Nárazem došlo dále k odlétnutí baterky z motocyklu, která přeletěla travnatou plochu a poškodila zaparkovaný vůz Hyundai. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky u aktérů dopravní nehody vyzněly negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun.


18letý mladý muž je podezřelý z různých krádeží v Krnově

V těchto dnech policisté z krnovského obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 18letému muži z Krnova, neboť tento se měl minimálně ve čtyřech případech dopustit majetkové trestné činnosti.
První prokázané protiprávní jednání způsobil v pozdních večerních hodinách dne 4. srpna 2015 na náměstí Míru v Krnově, kdy přelezl plot do objektu místní Mateřské školy a ze zahrady odcizil celkem 8 kusů volně odloženého pozinkovaného plechu.
Ještě téhož večera neoprávněně vstoupil na pozemek poblíž stojícího obytného domu a zde odsekl a odcizil 20 metrů prodlužovacího kabelu.
K jeho dalším krádežím došlo dne 6. srpna, kdy nejprve v přilehlém parku ulice náměstí Míru v Krnově přišel ke zde stojícím dvěma mužům a požadoval po nich zapůjčení zapalovače. Po chvíli však chtěl i drobné mince, a když toto muži odmítli, tak jednomu z nich bez známky násilí vytrhl jízdní kolo, nasedl na něj a odejel.
Okolo osmé hodiny večerní pak byl na návštěvě u své příbuzné na ulici Alšové v Krnově, přičemž využil její chvilkové nepozornosti a odcizil mobilní telefon v koženém obalu s SD kartou. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11 tisíc korun a jeho případná další trestná činnost je nadále prověřována krnovskými policisty a bruntálskými kriminalisty.

 

 

Opava 12. srpna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem