Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o zaslání stanoviska

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

 Žádost zněla:

,,Ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a na základě usnesení Obecního úřadu ………… č.j………… Vás žádáme o zpřístupnění následující informace.

Závazné stanovisko Policie České republiky

Vážení,

ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a na základě usnesení Obecního úřadu ………….. (silniční správní úřad) vydaná dne ……….. pod stejným č.j. ……….., kterým silniční správní úřad podle § 28 odst.1 správního řádu rozhodl, že ……………………….jsou účastníky řízení č.j. ……… ve věci správního řízení o povolení připojení k pozemní komunikaci parcely č. …… na místní komunikaci č. ….(dle pasportu místních komunikací) na parc. č. ….., vše v k.ú. …………, zahájeného dne…….., mají postavení účastníka dle § 27 odst.2 správního řádu.

Vás žádáme o zpřístupnění následující informace - Závazné stanovisko Policie České republiky k napojení nemovitosti - pozemku parc. č……..v k. ú. …….. na místní komunikaci na pozemku parc. č. …….v k. ú. …………..včetně veškerých podkladů, které sloužily k vydání závazného stanoviska.“

Odpověď:

Obsahem dokumentu byl dále Váš subjektivní názor, zřejmě ve vztahu ke správnímu řízení o povolení připojení k pozemní komunikaci, přičemž součástí byly také dvě přílohy:

  • kopie rozhodnutí – č.j. ……
  • kopie usnesení – č.j. ……

Povinný subjekt Vaši žádost posoudil a poskytuje Vám požadované stanovisko včetně podkladů, ze kterých bylo vycházeno k jeho vyhotovení.

Jedná se o tyto dokumenty:

1. Stanovisko k připojování pozemních komunikací dle § 10 odst. 1 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o pozemních komunikacích“), ze dne …….., vydané …………. pod č. j. ………….

2. Žádost o vydání stanoviska k povolení vjezdu ze strany Obce …………. ze dne ………….. (č.j. ……)

3. SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ, obsahem které je mapka.

4. Rozhledové trojúhelníky C4 ze dne ………. (formou fotografie).

Jen pro informaci lze dodat, že z dokumentu pod bodem 1. nevyplývá, že se jedná, jak uvádíte, o „Závazné stanovisko“, které by bylo vydáno ve smyslu § 10 odst. 4 písm. b) zákona o pozemních komunikacích.

Dále povinný subjekt uvádí, že Vámi zaslaný dokument obsahoval ve svém závěru osobní údaje, včetně podpisů, dalších osob (žadatelů). Jelikož se jednalo o jeden dokument s jednotným obsahem žádosti, máme za to, že se jedná o jednu žádost zaslanou prostřednictvím jediného odesílatele. Z uvedeného důvodu zasíláme odpověď také pouze tomuto jedinému žadateli ……….., který byl uveden na poštovní obálce, a to na zde uvedenou adresu……………...

vytisknout  e-mailem