Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o dokumenty z trestního spisu

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď:

"Žádám tímto o poskytnutí informace v trestní věci vedené u nadepsaného policejního orgánu pod sp. zn.: KRPT-... (údajné poškození cizí věci dle § 228 odst. 1 trestního zákoníku spáchaného formou spolupachatelství dle § 23 trestního zákoníku, přečin porušení povinnosti při správě cizího majetku dle § 220 odst. 1 trestního zákoníku), a to těchto dokumentů (listin):
 
 1. Usnesení policejního orgánu o odložení této trestní věci (patrně ze dne ...)
 2. Stížnost poškozeného proti Usnesení ad 1. shora
 3. Usnesení státního zástupce o zamítnutí Stížnosti ad 2. shora (patrně ze dne ...).“

 

Povinný subjekt žádost posoudil a jako částečnou odpověď poskytl žadateli kopie vyžádaných dokumentů z příslušného trestního spisu vedeného pod číslem jednacím KRPT-.... Jedná se o dokumenty „usnesení o odložení věci“, „usnesení státního zástupce o zamítnutí stížnosti“ a „stížnost poškozeného“. 
Povinný subjekt současně konstatuje, že první dva zmiňované dokumenty jsou  poskytnuty v anonymizované podobě (z toho důvodu se jedná o částečnou odpověď), a to z důvodu, že obsahují osobní údaje a projevy osobní povahy ve smyslu § 8a odst. 1 InfZ, což je předmětem rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti (vedeno pod číslem jednacím KRPT-...). Třetí dokument je poskytnut v celém rozsahu.

vytisknout  e-mailem