Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

ÚO Karviná - žádost o informace

Žadatel žádá informace ohledně "recepce" na OOP Český Těšín. 

Žádost o informace, cituji:
" 1. Tímto žádám o informace  z jakých finančních prostředků bylo hrazeno vybudování vstupní recepce a výslechové místnosti na Obvodním oddělení policie v Českém Těšíně, okres Karviná.
2. Jaká celková finanční částka byla použita na výše uvedené vybudování vstupní recepce, výslechové místnosti a dalších s tímto spojených úprav.
3. Pokud byly finanční prostředky hrazeny z fondu Evropské únie a nebo jiných dotací či darů, jaké byly podmínky pro čerpání těchto finančních prostředků.
4. Pokud byly finanční prostředky hrazeny z fondu Evropské únie a nebo jiných dotací či darů, zda proběhla nebo bude probíhat kontrola využití těchto finančních prostředků. V případě že ano, kdy tato kontrola proběhla, kdo tuto kontrolu prováděl a jaky byl výsledek této kontroly,
5. Zda vybudovaná vstupní recepce na Obvodním oddělení policie v Českém Těšíně, okres Karviná, je využívána ke svému účelu, zda vstupní vchod recepce je také k dispozici občanům a zda na této recepci je k dispozici osoba nebo policista, která by podávala informace příchozím občanů. Tímto dotazem nemám na mysli dozorčího útvaru, který vykonává službu v dozorčí místnost.
6. V případě, že proběhla kontrola vstupní recepce, výslechové místnosti a dalších s tímto spojených úprav, zda ve v průběhu této kontroly nacházela na recepci osoba, která měla plnit roli tzv. „recepční“.
7. Zda je v místnosti recepce umístěn počítač.
8. V případě, že je na recepci tzv. „recepční“, zda tato osoba je zaměstnána jako občanský zaměstnanec a nebo je ve služebním poměru Policie ČR.“

Odpověď:
K bodu č. 1) žádosti: Kontaktní a koordinační centrum (dále jen „KKC“), jehož součástí je i vstupní recepce a výslechová místnost, bylo hrazeno z finančních prostředků státního rozpočtu a fondů Evropské unie.
K bobu č. 2) žádosti: celková částka za projekt KKC, činila 3 530 049 Kč.
K bodu č. 3) žádosti: podmínky pro čerpání finančních prostředků formou dotace Evropské unie jsou stanoveny poskytovatelem dotace Centrem pro regionální rozvoj, Ministerstvem pro místní rozvoj a Ministerstvem vnitra v jimi vydaných Příručkách pro žadatele, metodikách, manuálech a Stanoveních výdajů na financování akcí organizační složky státu. 
K bodu č. 4) žádosti: kontroly KKC byly následující:
- leden 2013 pracovníky Centra pro regionální rozvoj
- únor 2013 pracovníky Centra pro regionální rozvoj
- květen 2017 pracovníky Centra pro regionální rozvoj
- květen 2017 pracovníky odboru vnitřní kontroly a odboru specializovaných činností Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje
Provedené kontroly proběhly bez nálezu a se závěrem, že jsme splnili veškeré podmínky pro čerpání dotace.
K bodu č. 5) žádosti: KKC s účelným vybavením, jehož součástí je např. recepce, čekárna, sociální zařízení, jednací místnost, prostory dozorčí služby, bezbariérové přístupy, slouží pro komunikaci veřejnosti s Policií ČR v důstojném a profesionálním prostředí. Kontaktní koordinační centrum přispívá k vytvoření optimálních podmínek pro činnost Policie ČR respektive Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, jakožto základní složky integrovaného záchranného systém. V tomto KKC není tzv. recepční.
K bodu č. 6) žádosti: ne
K bodu č. 7) žádosti: v KKC je místěn počítač.
K bodu č. 8) žádosti: viz poslední věta v odpovědi k bodu č. 5) žádosti.

vytisknout  e-mailem