Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Týrání osoby žijící ve společném obydlí

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď:

Zašlete mi prosím přehled za období let 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 a 2023, a to za územní odbor Nový Jičín, který se týká informací, kolik bylo nahlášeno a řešeno trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí dle ustanovení § 199 odst. 1, 2, 3 trestního zákoníku. Tyto informace, pokud je to technicky možné, prosím rozčleňte dle jednotlivých odstavců. Dále prosím sdělte:

  • Pohlaví pachatele
  • Věk pachatele
  • Pohlaví oběti
  • Věk oběti
  • Druh uděleného trestu
  • Délka uděleného trestu
  • Způsob ukončení – tedy zda byl vydán rozsudek nebo byla věc odložena a proč, a nebo byla zaslána k projednání na příslušný úřed.

Povinný subjekt žádost posoudil. Z podkladů oddělení obecné kriminality územního odboru Nový Jičín krajského ředitelství Vám v příloze poskytujeme požadované informace. Jedná se o trestné činy dle ustanovení § 199 trestního zákoníku (včetně uvedení jednotlivých odstavců) evidované v rámci územního odboru Nový Jičín v letech 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 a 2023, ke kterým jsou připojeny další Vámi požadované informace.

V tabulce (příloze) je uveden věk pachatelů a obětí, pod pojmem „pachatel“ je označena osoba v postavení všech úrovní trestního řízení. Některé skutky kvalifikované dle ustanovení § 199 trestního řádu byly v souběhu s dalšími trestnými činy, tyto však nejsou předmětem Vaší žádosti a nejsou v právní kvalifikaci proto uvedeny.  Ze stěžejních zkratek uvádím, že „OS“ je okresní soud a „MěÚ“ je městský úřad.

vytisknout  e-mailem