Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Informace o postupu Policie ČR

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, obdržela cestou datové schránky dne 29. 11. 2023 podání, které nebylo nijak blíže označeno, ale které se odkazuje v jedné části na poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen “zákona 106/1999 Sb.,“), od žadatele J.W.

Doslovné znění podání: „bez telefonního čísla a i v těle vyrozumění není napsáno o jaké oznámení se týká. Děkuji za doplnění. Chtěl bych Vás požádat, abyste poučil podřízené o přijímání oznámení, kdy za jakých podmínek atd. Silně se mi přístup nelíbí a jsem si plně vědom, a to doufám si uvědomujete i Vy, že opakování je matka moudrosti. Ještě se dotazuji, proč mé oznámení bylo postoupeno na ředitelství? Tam jej budou zpracovávat? Kde prosím takový postup je zakotven - prosím o IAŘ /defacto je to dotaz dle 106/1999 Sb./. !!!!! Upozorňuji na zákonnou lhůtu pro vyrozumění (15 dní).

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. posoudilo žádost z hlediska úplnosti povinných údajů a obsahu a žadateli poskytuje požadované informace:

Otázka:
Proč mé oznámení bylo postoupeno na ředitelství?
Odpověď:
Vzhledem k tomu, že žadatel podává poměrně často svá podání duplicitně a zasílá je s totožnými přílohami na různá pracoviště v rámci Policie České republiky, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina stanovilo pracoviště, kde se tato podání kvůli přehlednosti shromažďují a poté podle věcné a místní příslušnosti postupují k vyřízení. K tomuto organizačnímu kroku Krajské ředitelství policie kraje Vysočina přistoupilo zejména proto, aby nedocházelo k administrativním nedopatřením a k přehlédnutí některé z podaných žádostí.

Otázka:
Tam jej budou zpracovávat?
Odpověď:
Ne, nebudou. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina bude zpracovávat pouze ta podání a oznámení, která budou věcně nebo místně příslušná.

Otázka:
Kde prosím takový postup je zakotven - prosím o IAŘ.
Odpověď:
Postup vyřizování stanovuje Závazný pokyn policejního prezidenta č. 221 ze dne 14. prosince 2011, kterým se upravují některé postupy v řízení o přestupcích.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
13. prosinec 2023

vytisknout  e-mailem